στρατιώτες Ουκρανία
Ένοπλες Συρράξεις

Τρομάζει Αμερικανός κατάσκοπος: Θα αφήσουμε την Ουκρανία, όπως αφήσαμε το Αφγανιστάν!

Σύμφωνα με τον Σκοτ Ρίτερ, πρώην αξιωματικό της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ και επιθεωρητή όπλων, το πρώτο σημείο καμπής στον πόλεμο στην Ουκρανία συνέβη με την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από το Κίεβο και την αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία της Κωνσταντινούπολης.

Δημοσιογράφοι μίλησαν με τον Αμερικανό και του έθεσαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα. Αρχικά, ο ειδικός ρωτήθηκε πως θα εξασφαλίσει η Ρωσική Ομοσπονδία ασφάλεια στην περιοχή με νίκη επί της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτό, ο Ρίτερ απάντησε, "Το βεληνεκές των όπλων που έδωσε η Δύση στην Ουκρανία πριν ήταν 40 χιλιόμετρα. Μετά πήγε στα 85 και τώρα στα 150 χιλιόμετρα με τους νεότερους HIMARS. Σε αυτήν την περίπτωση, η Δύση και όχι η Ρωσία είναι αυτή που αποφασίζει πότε θα μετακινηθεί το σύνορο ασφάλειας. Στην ακτίνα εμβέλειας αυτών των δυτικών όπλων [που βρίσκονται τώρα στα χέρια των Ουκρανών] βρίσκονται πάρα πολλοί Ρώσοι πολίτες."

Ο Αμερικανός συνέχισε λέγοντας πως τα δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς και η ενθάρρυνση της Δύσης να επιτεθεί το Κίεβο στην Ρωσία αναγκάζουν την Μόσχα να δημιουργήσει μία χερσαία γέφυρα που θα συνδέει την Υπερδνειστερία με την Οδησσό.

Ουκρανία "Τέλος";

Ερωτηθείς αν και πώς μπορεί να απαντήσει σε αυτό η Ουκρανία, ο Ρίτερ δήλωσε πως εάν ο ίδιος ήταν Ουκρανός θα ανησυχούσε αρκετά από την προειδοποίηση του γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος είχε πει το καλοκαίρι πως το οπλοστάσιό τους θα άδειαζε σύντομα και πως η Δύση δεν μπορεί να κάνει τίποτε για αυτό. Και όπως εξήγησε το προφανές ο Ρίτερ, όποιος ξεμένει από πυρομαχικά χάνει τον πόλεμο. 

"Εκεί οδεύουν οι Ουκρανοί. Και αν όντως αυτό είναι αναπόφευκτο, η Ουκρανία θα πρέπει να σκεφτεί πώς θα σταματήσει την σύρραξη όσο πιο γρήγορα γίνεται," τόνισε ο ειδικός.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως η υπόσχεση του Αμερικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος υποσχέθηκε να στηρίξουν οι ΗΠΑ την Ουκρανία μέχρι τέλους, είναι "μία ανοησία"

"Θα αφήσουμε την Ουκρανία, όπως ακριβώς αφήσαμε και το Αφγανιστάν, το Βιετνάμ και όποια άλλη χώρα μας εμπιστεύτηκε. Λυπηρό αλλά είναι αλήθεια," είπε χαρακτηριστικά ο Ρίτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, ο Αμερικανός πρότεινε στον ουκρανικό λαό να πιέσει την κυβέρνησή του να δώσει ένα οριστικό τέλος στον πόλεμο. Αλλιώς και σύμφωνα με αυτόν, δεν θα υπάρχει κράτος που θα αποκαλείται "όπως η σημερινή Ουκρανία".

Οι Ρώσοι Ένα Βήμα Μπροστά

Τέλος, ο Αμερικανός ανέφερε πως η Ρωσία είναι αυτή που παίρνει πρωτοβουλίες στο πεδίο της μάχης. Ανέφερε πως η επίθεση της άνοιξης έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ εξήγησε πως παρά το γεγονός πως οι δυνάμεις της Μόσχας προχωρούν μόλις εκατοντάδες μέτρα ανά μέρα, η ουσία είναι πως συνεχίζουν να καταλαμβάνουν εδάφη με σταθερότητα. 

Έκλεισε λέγοντας πως ο ρωσικός στόχος είναι ξεκάθαρα να "καταστραφεί ο ουκρανικός στρατός".

GALLERY

Σκοτ Ρίττερ
Σκοτ Ρίττερ
Σκοτ Ρίττερ
Σκοτ Ρίττερ
Σκοτ Ρίττερ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ