Ένοπλες Συρράξεις

Το ΝΑΤΟ μετά την ήττα στο Μπαχμούτ έστειλε το αεροσκάφος της αποκάλυψης στην Ισλανδία- Πανέτοιμα Τρία σώματα στρατού της συμμαχίας για Κριμαία;

Η Ρωσίδα ειδικός Ιρίνα Γκούσεβα, προαναγγέλλει σενάρια Αρμαγεδδώνα στην Ουκρανία, τα οποία εκτιμάται ότι αποτελούν απλά ένα ακόμη επεισόδιο στον ανηλεή πόλεμο προπαγάνδας μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας.

Διότι δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν μυαλά σε Δύση και Ανατολή τα οποία να ετοιμάζονται για πιθανή αναμέτρηση με την Ρωσία στο ουκρανικό έδαφος, διότι τότε μιλάμε ευθέως για λίαν επικίνδυνους ανθρώπους που παίζουν την τύχη του πλανήτη στα ζάρια.     

Κινήσεις τακτικής από ΗΠΑ με στόχο την Ρωσία μετά την ήττα στο Μπαχμούτ 

Αμερικανικό αεροσκάφος διοίκησης και ελέγχου τύπου E-6B Mercury, ικανό να εκτελεί τις λειτουργίες στρατηγικού σταθμού αεροπορικής διοίκησης, έφτασε στην Ισλανδία.

Αυτό ανέφερε η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ EUCOM (US European Command).

«Ένα αμερικανικό αεροσκάφος E-6B Mercury, που ανήκει στην 1η Πτέρυγα μάχης της Στρατηγικής Διοίκησης, προσγειώθηκε πρόσφατα στην Ισλανδία κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην περιοχή ευθύνης της Ευρωπαϊκής Διοίκησης», ανέφερε δελτίο τύπου.

Τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί στο αεροσκάφος δεν αναφέρονται, ωστόσο, είναι γνωστό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδέκτης και αποστολέας σημάτων επικοινωνίας προς όφελος του αμερικανικού στόλου των υποβρυχίων και άλλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, αεροσκάφη αυτού του τύπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επικοινωνούν με «ναυτικές δυνάμεις σε περιόδους κρίσης, ενώ  χρησιμεύσουν ως εναέριοι σταθμοί διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων καθηκόντων για εκτόξευση επίγειων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων».

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής ανάλυσης και κοινωνικο-ψυχολογικών διαδικασιών του PRUE. Γ.Β. Πλεχάνωφ, Α.Κοσκίν, αυτό το αεροσκάφος ονομάζεται  αεροσκάφος της αποκάλυψης.

Γενικά, πρόκειται για αεροσκάφος ελέγχου έκτακτης ανάγκης. Αυτό είναι ένα αεροσκάφος για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, το οποίο θα εξασφαλίσει τον έλεγχο της χώρας και, αν χρειαστεί, τον έλεγχο όλων των ενόπλων δυνάμεων που θα εισέλθουν σε εχθροπραξίες, σε περίοδο παγκόσμιων πυρηνικών επιθέσεων.

Συνέντευξη Ρώσου ειδικού για την παρουσία του αεροσκάφους της αποκάλυψης στην Ισλανδία

Ερώτηση: Γιατί η Ισλανδία; Επειδή είναι υποχρεωμένο να κάνει πτήσεις, ελέγξατε τον εξοπλισμό που λειτουργεί σε αυτές τις συνθήκες;

Α.Κοσκίν: Δεν αποκλείω οι Αμερικανοί και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ να ετοιμάζουν τρία σώματα για επίθεση στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Πρόκειται για περίπου 100 χιλιάδες άτομα, περίπου 28 τακτικές ομάδες επιπέδου τάγματος.

Το 3ο σώμα θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με αμερικανικά  τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα πυροβολικού, συστήματα αεράμυνας κ.λπ.

Δεν αποκλείω οι Αμερικανοί, να θελήσουν να δοκιμάσουν τη μεθοδολογία του δικτυοκεντρικού πολέμου σε δράση απευθείας στην Ευρώπη.

Υποψιάζομαι ότι ένα στοιχείο αλληλεπίδρασης με το αεροσκάφος να παίζει τον ρόλο ενός εναέριου διοικητηρίου για επιχειρήσεις και έλεγχο των δυνάμεων και στις Τρεις διαστάσεις.

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις μου, διότι θεωρώ ότι όλα αυτά για τους Αμερικανούς είναι υψίστης σημασίας.

Πρόκειται για προετοιμασία για κάτι περισσότερο από όσα έχουμε δει έως τώρα, και αφορούν πιθανότατα σοβαρά σχέδια για την κατάληψη ολόκληρης της χερσονήσου της Κριμαίας, αλλά και την προσέγγιση της ενδοχώρας της Ρωσίας στην  Θάλασσα του Αζόφ.

Για αυτό θα επιδιώξουν δικτυοκεντρικό πόλεμο, εμπλέκοντας  τα πάντα, από δορυφόρους και άλλα μέσα ελέγχου και συλλογής πληροφοριών μέχρι εναέρια κέντρα διοικήσεως που ανήκουν στον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ερώτηση: Θεωρητικά, αν κοπιάσουν είναι έτοιμοι να το κάνουν στην πράξη;

Απάντηση Ρώσου ειδικού: Αυτό είναι το πρόβλημα, το ότι πρέπει να το δοκιμάσουν πρακτικά. Λένε συνεχώς ότι η Ουκρανία είναι ένα στρατιωτικό εργαστήριο.

Θέλουν λοιπόν να δοκιμάσουν πλήρως ολόκληρη την προετοιμασία και τη διεξαγωγή ενός δικτυοκεντρικού πολέμου σε πλήρη κλίμακα.

Είναι πιθανό στα στοιχεία ενός δικτυοκεντρικού πολέμου να περιλαμβάνεται και η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, δεν το αποκλείω και στρατηγικών.

Ο λόγος είναι ότι όλα αυτά είναι συνδεδεμένα με τον εξοπλισμό που βρίσκεται σε αυτό το αεροπλάνο, γι' αυτό και ονομάζεται αεροσκάφος της αποκαλύψεως.

Ερώτηση: Αυτό μπορεί να οφείλεται στην παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή της Αρκτικής, η οποία αυξάνεται πρόσφατα από τη Δύση;

Απάντηση: Κατ' αρχήν, το έχω πει πολλές φορές, η Αρκτική είναι το έπαθλο του 21ου αιώνα. Όλοι θα πολεμήσουν για την Αρκτική και ειδικά για εκείνα τα εδάφη που βρίσκονται τώρα υπό τον έλεγχο της Ρωσίας".

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Ισλανδία φαίνεται να είναι ένα μικρό νησί, αλλά παίζει αρκετά σοβαρό ρόλο σε μια πιθανή αναμέτρηση ΗΠΑ-Ρωσίας.Η εμφάνιση ενός τέτοιου αεροσκάφους εκεί είναι μία ακόμη ένδειξη ότι έχουμε πιθανόν κινήσεις πριν από κάτι εξαιρετικά μεγάλο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ