Ένοπλες Συρράξεις

Τι σχεδιάζουν οι Ουκρανοί;- Το πρώτο τανκ Leopard με Πολωνούς μισθοφόρους καταλήφθηκε στο Μπαχμούτ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, να άρχισαν να προωθούν τεθωρακισμένα οχήματα στο Bakhmut και προφανώς να σχεδιάζουν να οργανώσουν αντεπιθέσεις.

Μια τεράστια συνοδεία 16 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού YPR-765, μπόρεσε να διασχίσει τον ποταμό Bakhmutka και να εισέλθει στο ανατολικό τμήμα της πόλης Bakhmut . Προς το παρόν, ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα βρίσκονται στην περιοχή Zabakhmutka και, προφανώς, χρησιμοποιούνται για να πραγματοποιήσουν βομβαρδισμούς στα ανατολικά προάστια της πόλης, όπου βρίσκονται οι θέσεις του Wagner PMC.

Επί του παρόντος, η Ουκρανία διαθέτει μόνο τέσσερα από τα τανκς που υποσχέθηκαν οι σύμμαχοι. Αυτά είναι ακριβώς τα Πολωνικά Leopards.

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, το πρώτο τανκ Leopard στην Ουκρανία  με Πολωνούς μισθοφόρους, καταλήφθηκε από τις Ρωσικές δυνάμεις. Αυτό ισχυρίζεται ο  Αλεξέι Μουράτοφ, αναπληρωτής γραμματέας του παραρτήματος του Ντόνετσκ του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» . Είναι το πολιτικό κόμμα του Ρώσου Προέδρου  Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον  Μουράτοφ, το τανκ καταλήφθηκε στην περιοχή της πόλης Bakhmut.

Το τανκ Leopard καταλήφθηκε την 1η Μαρτίου. Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο  Jan Gagin, ανακοίνωσε ότι τανκς Leopard εντοπίστηκαν στην περιοχή Bakhmut. Ο  Gagin είναι σύμβουλος του αναπληρωτή επικεφαλής του DPR Denis Pushilin. 

Υπενθυμίζουμε ότι στις 24 Φεβρουαρίου, η Πολωνία παρέδωσε τα πρώτα τέσσερα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία. Το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP, είχε μεταδώσει πως η Πολωνία παρέδωσε τα πρώτα γερμανικής κατασκευής άρματα Leopard 2 στην Ουκρανία.

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να παρευρεθεί, είναι στο Κίεβο για να πάει άρματα μάχης Leopard, τα οποία είναι η πρώτη παρτίδα που παραδίδεται στην Ουκρανία», είχε δηλώσει ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση που διεξήχθη εκείνη την ημέρα στη Βαρσοβία.

«Ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, θα ανακοινώσει σήμερα στο Κίεβο πως η Πολωνία παρέδωσε ήδη τα πρώτα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία», είχε μεταδώσει το επίσημο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Η Ουκρανία αναμένει περισσότερες παραδόσεις Leopard, το οποίο φαίνεται να προηγείται σε αριθμούς μεταξύ των άλλων υποσχόμενων Challenger 2 και Abrams. Επί του παρόντος, τα πληρώματα της Ουκρανίας εκπαιδεύονται για το πώς να χειρίζονται τον τρίτο τύπο τανκ.

Το Challenger 2 αναμένεται να είναι το επόμενο που θα παραδοθεί στην Ουκρανία. Το Λονδίνο υποσχέθηκε 14 τανκς αυτού του μοντέλου. Το Αμερικανικό Abrams, θα βρίσκεται στην Ουκρανία είτε μέχρι το τέλος της χρονιάς είτε μέχρι τα μέσα της επόμενης. 

Αλήθεια ή προπαγάνδα;

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ένα άρμα Leopard καταλήφθηκε. Δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό, γιατί αν ο ισχυρισμός ήταν αληθινός, οι Ρώσοι στρατιώτες δεν θα έχαναν την ευκαιρία να βγάλουν μια φωτογραφία δίπλα στο Leopard με μια ρωσική σημαία στον πυργίσκο του.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δεν ανέφερε επίσης την «σύλληψη» ενός άρματος Leopard. Στην ημερήσια περίληψη του στρατιωτικού τμήματος για την 1η Μαρτίου, αναφέρονται μάχες κοντά στο Μπαχμούτ και τίποτα άλλο. 

Υπενθυμίζουμε ότι, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρέσκεται επίσης να ανακοινώνει κατεχόμενα δυτικά όπλα στην Ουκρανία. Θυμηθείτε πόσες φορές η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι, κατέστρεψε τα ουκρανικά συστήματα HIMARS χωρίς καν να παρέχει φωτογραφικό υλικό. Τώρα η περίπτωση είναι η ίδια, αλλά το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν αναφέρει καν την πιθανή «σύλληψη».

Ένας από τους πιο ενεργούς φιλορωσικούς λογαριασμούς στο Telegram, δεν παρέχει επίσης φωτογραφικό υλικό. Παραθέτει μόνο τα λόγια του  Μουράτοφ. Προς το παρόν,  δεν επιβεβαιώνεται η αξιοπιστία των ισχυρισμών του  Μουράτοφ. Το ξένο μέσο ενημέρωσης, παραθέτει μόνο τη δήλωση πολιτικού προσώπου από το κορυφαίο ρωσικό πολιτικό κόμμα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ