Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Με “Αρμαγεδδώνα” απειλεί σύμβουλος του Πούτιν: Οι Ρωσικοί πύραυλοι Sarmat στοχεύουν το ρήγμα Yellowstone

Παγκόσμια πολιτική αναταραχή έχει προκαλέσει η δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι, η Ρωσία αποχωρεί από την Συνθήκη «New Start» για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων.

Πολιτικοί και στρατιωτικοί σύμμαχοι του Βλαντιμίρ Πούτιν, απείλησαν να προκαλέσουν ραδιενεργό έκρηξη του υπερηφαιστείου Yellowstone στις ΗΠΑ. Η συζήτηση για επίθεση, έγινε καθώς ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε μια δοκιμή του τρομακτικού πυραύλου Satan II της Ρωσίας , ο οποίος είναι ικανός να κρατήσει πυρηνικές κεφαλές.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι δεν θέλει και πολύ για να ξεφύγει τελείως η κατάσταση, με τυχόν κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

«Ξύπνημα» του ηφαιστείου Yellowstone»

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Konstantin Sivkov, στενός αναλυτής και σύμβουλος  του Πούτιν,  απείλησε τις Ηνωμένες Πολιτείες με πυρηνικές επιθέσεις στο περίφημο υπερηφαίστειο Yellowstone, για να το ενεργοποιήσουν.

Η ανθρωπότητα περνάει σε περίοδο πυρηνικής αστάθειας, καθώς οι «ανεύθυνες» και «επιπόλαιες» δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν,  αναφερόμενος στη σύγκρουση στην Ουκρανία, σημείωσε ότι ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται.

Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, οι δηλώσεις του Konstantin Sivkov (στενού συμβούλου του Πούτιν), ο οποίος  σε τηλεοπτική συνέντευξή του είπε: «Ο πρόεδρος είπε ένα ενδιαφέρον πράγμα, καθώς είπε ότι, είχε υπογράψει διάταγμα για την υιοθέτηση  νέων τύπων όπλων. Νομίζω ότι μιλάει για τον πυρηνικό διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat (ICBM)».

Και συνέχισε: «Το Sarmat (ICBM) είναι ένα ειδικό όπλο, είναι ένα όπλο που μπορεί πρώτα από όλα, εκτός από την παράδοση μεγάλου αριθμού πυρηνικών κεφαλών στον στόχο, να χτυπήσει τον Νότιο Πόλο με μια κεφαλή μικρού μεγέθους. Είναι ένας παγκόσμιος πύραυλος».

Τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως είναι αδύνατο να κατασκευαστεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που θα  έχει την ικανότητα να τον καταστρέψει, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ευάλωτες σε οποιαδήποτε επίθεση. Και το δεύτερο σημείο είναι ότι το Sarmat αποτελεί απειλή για την πιο τρομακτική περιοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες, το  ηφαίστειο Yellowstone.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι,  ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι «είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να δοκιμάζουμε νέες κεφαλές και το τόνισε, σε περίπτωση που οι Αμερικανοί αρχίσουν να δοκιμάζουν τα δικά τους πυρηνικά όπλα. Είπε ότι επρόκειτο για κεφαλές πολλών τόνων, και για αυτό ακριβώς μιλάμε. Μιλάμε για Sarmat».

Σε μια έμμεση απειλή προς τις ΗΠΑ,  υπονόησε ότι αν κοιτάξουν τα δεδομένα από ανοιχτές πηγές, θα διαπιστώσουν ότι το υποβρύχιο Belgorod αναπτύχθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, όχι στον Ατλαντικό Ωκεανό. Και αυτό είναι πολύ ενδεικτικό, γιατί δεν είναι στον Ατλαντικό Ωκεανό, αλλά στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή στην ακτή του Ειρηνικού των ΗΠΑ, όπου βρίσκονται τα ρήγματα San Andreas, το περίφημο San Jacinto. 

Και αυτά τα ρήγματα, εάν ενεργοποιηθούν, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ενεργοποίηση ολόκληρου του τόξου του Ειρηνικού. Το οποίο περιλαμβάνει αυτά τα ρήγματα, μετά έρχονται τα ηφαίστεια Yellowstone, το Aleutian Grid, τα φυσικά  ηφαίστεια στην Καμτσάτκα και μετά κάτω στην Ιαπωνία. Εάν αυτά τα ρήγματα σπάσουν, ολόκληρη η ακτή των Ηνωμένων θα καταστρεφόταν!

Τι θα συνέβαινε σε μια έκρηξη «υπερηφαιστείου»

Εάν μια άλλη μεγάλη έκρηξη που σχηματίζει καλντέρα συνέβαινε στο Yellowstone, τα αποτελέσματά της θα ήταν παγκόσμια. Μια τέτοια γιγάντια έκρηξη θα είχε περιφερειακές επιπτώσεις, όπως πτώση τέφρας και βραχυπρόθεσμες (χρόνια έως δεκαετίες) αλλαγές στο παγκόσμιο κλίμα.

Η καλντέρα Yellowstone, που μερικές φορές αναφέρεται ως το υπερηφαίστειο Yellowstone, είναι μια ηφαιστειακή καλντέρα  στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Η καλντέρα και το μεγαλύτερο μέρος του πάρκου, βρίσκονται στη βορειοδυτική γωνία του Wyoming. Η καλντέρα έχει διαστάσεις 43 επί 28 μίλια (70 επί 45 χιλιόμετρα) και η λάβα μετά την καλντέρα απλώνεται σε μεγάλη απόσταση έξω από αυτήν.

 Η καλντέρα σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών υπερ-εκρήξεων τα τελευταία 2,1 εκατομμύρια χρόνια: η έκρηξη Huckleberry Ridge πριν από 2,1 εκατομμύρια χρόνια (που δημιούργησε το Island Park Caldera και το Huckleberry Ridge Tuff) και την έκρηξη Mesa Falls πριν από 1,3 εκατομμύρια χρόνια (που δημιούργησε το Henry's Fork Caldera) και το Mesa Falls Tuff), και η έκρηξη Lava Creek πριν από περίπου 640.000 χρόνια (που οδήγησε στο σχηματισμό της Yellowstone Caldera και Lava Creek Tuff).

Οι επιστήμονες λένε ότι, οι πιθανότητες να εκραγεί το Yellowstone είναι πολύ μικρές και πρακτικά ανύπαρκτες. Το USGS εκτιμά ότι, υπάρχει πιθανότητα 0,00014% κάθε χρόνο να εκραγεί το δυνητικά καταστροφικό ηφαίστειο.

Σύμφωνα με το How Stuff Works, η έκρηξη του ηφαιστείου Yellowstone θα οδηγήσει σε έναν πυρηνικό χειμώνα λόγω της μεταφοράς πολλής τέφρας και συντριμμιών από το έδαφος στην ατμόσφαιρα.

Σημειώνεται ότι η πτώση των θερμοκρασιών θα επηρεάσει δραστικά την προσφορά τροφίμων, εξαφανίζοντας τις καλλιέργειες και καταστρέφοντας την τροφική αλυσίδα, αφήνοντας όσους θα επιζήσουν με λίγα να φάνε.

Αυτό θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει μια αλλαγή του κλίματος, επειδή το ηφαίστειο θα απελευθερώσει τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του θείου στην ατμόσφαιρα, το οποίο μπορεί να σχηματίσει μια ομίχλη θείου που αντανακλά και απορροφά το ηλιακό φως.

Τελικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες σε ολόκληρο τον πλανήτη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία ανάπτυξης των καλλιεργειών και τελικά σε εκτεταμένο λιμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...