Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σερβία και Ουγγαρία ψήφισαν υπέρ του αντιρωσικού ψηφίσματος στον ΟΗΕ

Η Σερβία είναι μια από τις χώρες όπου η ρωσική προπαγάνδα έχει βρει ευνοϊκό έδαφος. Γιατί η Σερβία; Ο λόγος είναι οι στενοί πολιτιστικοί και γεωπολιτικοί δεσμοί με τη Ρωσία.

Όπως είναι γνωστό, η Σερβία αρνήθηκε να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της ένοπλης επιθετικότητάς της. Αντίθετα, το Βελιγράδι συνήψε συμφωνία με το Κρεμλίνο για «διαβουλεύσεις» σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. 

Ο Πούτιν και ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, υπέγραψαν επίσης μια νέα συμφωνία για το φυσικό αέριο και η κρατική αεροπορική εταιρεία Air Serbia, διπλασίασε τον αριθμό των πτήσεων μεταξύ των πρωτευουσών των χωρών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι αυτή η θέση της Σερβίας, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις φιλοδοξίες της χώρας για ένταξη στην ΕΕ.

Όμως, σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, η  Σερβία και η Ουγγαρία ψήφισαν υπέρ ενός αντιρωσικού ψηφίσματος στον ΟΗΕ.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενέκρινε ένα ψήφισμα που πρότεινε η Ουκρανία σχετικά με τις «αρχές ενός δίκαιου κόσμου», που ονομάζεται επίσης αντιρωσικό ψήφισμα. Το ψήφισμα υποστηρίχθηκε από την απόλυτη πλειοψηφία των χωρών και μόνο 7 κράτη αντιτάχθηκαν στην έγκρισή του, μεταξύ των οποίων η Λευκορωσία, η Βόρεια Κορέα, η Ερυθραία, το Μάλι, η Νικαράγουα, η Ρωσία και η Συρία.

Παράλληλα, απορρίφθηκαν οι τροπολογίες της Λευκορωσίας, για την πρόσκληση για διαπραγματεύσεις και την απαγόρευση της προμήθειας όπλων στο Κίεβο.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, δύο από τους λεγόμενους ευρωπαίους συμμάχους της Ρωσίας, η Ουγγαρία και η Σερβία, παρά την εκφρασμένη υποστήριξη προς τη Ρωσία, ψήφισαν επίσης υπέρ της υιοθέτησης ενός αντιρωσικού ψηφίσματος, το οποίο δείχνει ότι οι συμμαχικές σχέσεις με τέτοιες χώρες είναι πολύ αμφίβολες.

«Για τι είδους συμμαχικές σχέσεις με τη Σερβία και την Ουγγαρία μπορούμε να μιλήσουμε, όταν αυτές οι χώρες ψηφίζουν στον ΟΗΕ για την εισαγωγή ενός αντιρωσικού ψηφίσματος; Η Ρωσία έχει μόνο έξι συμμάχους που μίλησαν κατά του φιλοδυτικού ψηφίσματος» , αναφέρει το μέσο ενημέρωσης.

Να σημειωθεί ότι, ορισμένες χώρες δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία, ωστόσο, 141 κράτη υποστήριξαν το αντιρωσικό ψήφισμα.

Περικύκλωση του Μπαχμούτ

Ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε την απελευθέρωση του χωριού Μπερκόβκα κοντά στο Μπαχμούτ, καθώς τέθηκε υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.

Ο ιδρυτής της Wagner PMC, ανακοίνωσε επίσημα τον πλήρη έλεγχο του οικισμού Μπερκόβκα, αν και ανεπίσημες πληροφορίες για την κατάληψη αυτού του οικισμού εμφανίστηκαν προχθές. Η ανάληψη αυτού του οικισμού υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, παρέχει την ευκαιρία να οργανωθεί μια επίθεση σε πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

Ο έλεγχος του οικισμού Μπερκόβκα  καθιστά δυνατή την έναρξη της περικύκλωσης του Μπαχμούτ από τη δυτική κατεύθυνση και, αυτό που είναι πολύ αξιοσημείωτο,  είναι ότι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα οχυρώσεις από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, και αυτό συμβάλει στην ταχεία προέλαση των Ρωσικών στρατευμάτων για να περικυκλώσουν την πόλη. 

Ωστόσο, μια μεγάλη ομάδα ουκρανικών στρατευμάτων αναπτύσσεται στα δυτικά του Μπαχμούτ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο αντεπιθέσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.


 

 


 

 


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ