Ένοπλες Συρράξεις

Η Ρωσία χτυπά με ρουκέτες κατοικίες στο Χάρκοβο-Διασπάει τις γραμμές αμύνης των Ουκρανών στο Ντονμπάς-Eνισχύσεις με άρματα από τον Καναδά

O πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με τους Ρώσους να πλήτουν  μη στρατιωτικούς στόχους, όπως το συγκρότημα κατοικιών στο  κέντρο της πόλης του Χάρκοβο που επλήγη  σήμερα το πρωί, τουλάχιστον  με δύο ρουκέτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πλήγματα πυραύλων πραγματοποιήθηκαν χωρίς προηγουμένως  να κηρυχθεί συναγερμός στο έδαφος της Ουκρανίας και στην περιοχή του Χάρκοβο, κάτι που δείχνει ότι οι εκτοξεύσεις δεν παρακολουθούνταν από τον ουκρανικό στρατό.

Το χτύπημα στο Χάρκοβο έγινε περίπου στις 9:18 π.μ. Αναφέρεται ότι και οι δύο εκρήξεις χτύπησαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Οι ρουκέτες  σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, έπεσαν σε συγκρότημα κατοικιών, χωρίς  μέχρι στιγμής να υπάρχουν πληροφορίες για  θύματα 

Από πού ακριβώς εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο, η προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής που ανακοινώθηκε στην συνέχεια  στην περιοχή του Χάρκοβο δεν έχει ακόμη λήξει, γεγονός που δεν αποκλείει την πιθανότητα νέων χτυπημάτων στο έδαφος της περιοχής.

 

 
 

Παράλληλα ο  Καναδάς έστειλε το πρώτο τανκ Leopard 2 δυτικής κατασκευής στην Ουκρανία.

Αυτό είναι το πρώτο όχημα μάχης που αποστέλλεται στην Ουκρανία από χώρες του ΝΑΤΟ, ωστόσο, οι συνολικές παραδόσεις θα περιλαμβάνουν σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό αρμάτων μάχης αυτού του τύπου.

Το άρμα  φορτώθηκε σε στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος, το οποίο στη συνέχεια πέταξε στο έδαφος της Πολωνίας, όπου, με τη συσσώρευση ικανού αριθμού οχημάτων μάχης, τα τανκς θα αρχίσουν ήδη να μεταφέρονται στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ο Καναδάς δεσμεύτηκε να στείλει τα βαριά άρματά του στην Ουκρανία, αλλά σε πολύ περιορισμένες ποσότητες, επικαλούμενος το γεγονός ότι διαθέτει σχετικά μικρή ποσότητα αυτού του στρατιωτικού εξοπλισμού σε υπηρεσία.

Η προμήθεια βαρέων όπλων στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στον Καναδά και σαφώς να υπονομεύσει τις σχέσεις μεταξύ Οτάβα και Μόσχας, ειδικά δεδομένου του γεγονότος ότι ο Καναδάς σκοπεύει να συνεχίσει να προμηθεύει όπλα στο Κίεβο.

 

Tέλος μια αιφνιδιαστική  επίθεση από ρωσικά στρατεύματα ανάγκασε τον ουκρανικό στρατό να εγκαταλείψει  την Kremennaya , οπισθοχωρώντας για αρκετά χιλιόμετρα, σύμφωνα με άρθρο Ρωσικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

"Αφού ο ουκρανικός στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες επιτιθέμενος στην περιοχή Kremennaya, έγινε γνωστό ότι ο ρωσικός στρατός αφού αρχικά αναχαίτισε την εν λόγω επίθεση  στην συνέχεια εξαπέλυσε  ισχυρή αντεπίθεση προς αυτή την κατεύθυνση.

Η αντεπίθεση από τα ρωσικά στρατεύματα αποδείχθηκε τόσο απροσδόκητη που οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έπρεπε να τραπούν σε φυγή, φοβούμενοι την ήττα προς αυτή την κατεύθυνση.

Κρίνοντας από τα στοιχεία των ουκρανικών πηγών, τώρα οι ουκρανικές μονάδες αναπτύσσονται μόνο στην περιοχή του οικισμού. Torskoye, που σημαίνει ότι η ρωσική επίθεση απώθησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατά 10 χιλιόμετρα.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο εάν η ρωσική στρατιωτική αντεπίθεση θα συνεχιστεί προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο, σε περίπτωση που τα ρωσικά στρατεύματα φτάσουν στο Torskoy, μπορεί ήδη να οργανωθεί επίθεση στο Seversk, όπου οι δυνάμεις του PMC "Wagner" κινούνται προς , από το Soledar, που σημαίνει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να περικυκλωθούν.

Η επίθεση προς αυτή την κατεύθυνση αποδείχθηκε εξαιρετικά απροσδόκητη και, πιθανώς, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τις έντονες επιθέσεις του ρωσικού στρατού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να καταφεύγουν συχνότερα στη χρήση συστημάτων HIMARS."
 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας