Ουκρανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αυτές είναι οι 8 νέες ουκρανικές ταξιαρχίες που θα "καταλάβουν την Κριμαία"

Όπως μάθαμε πρόσφατα, το υπουργείο εσωτερικών της Ουκρανίας δημιουργεί οχτώ ταξιαρχίες εφόδου με στόχο την κατάληψη της Κριμαίας και του Ντονμπάς. Κάθε μία από αυτές διαθέτει τα δικά της στρατιωτικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά.

Ποιες Θα Είναι Αυτές Οι Ομάδες;

Σύμφωνα με τον Igor Klymenko, υπουργό εσωτερικών της χώρας, οι ταξιαρχίες αυτές θα απαρτίζονται από αξιωματούχους ασφαλείας με "σημαντική εμπειρία μάχης". Παράλληλα, θα μπορούν να καταταχθούν και εθελοντές σε αυτές τι ομάδες, οι οποίοι θα λάβουν "εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και θα συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή". 

Η νέα δομή θα αποτελείται από έξι ενεργές μονάδες: την Uragan, την Kalina Krasnaya, την Kara-Dag, την Rubezh, την Spartan και την Azov (μία οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική στην Ρωσία) και δύο ακόμη για συνοριοφυλακή: την Steel Border και την ταξιαρχία εφόδου Fury. 

Σύμφωνα τώρα με την ρωσική σελίδα K-Politika, Ρώσοι ειδικοί σχολίασαν κάθε μία από αυτές τις ομάδες, σύμφωνα με την ονομασία τους και τις προηγούμενες εμφανίσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Azov (Αζόφ)

Στην Ουκρανία, σύμφωνα με τους Ρώσους ειδικούς, εμφανίζονται όλο και περισσότερες οργανώσεις με αυτήν την ονομασία. 

Spartan (Σπαρτιάτης)

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως πρόκειται ουσιαστικά για την 3η Επιχειρησιακή Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού, την αποκαλούμενη Bolbochan (στρατιωτική μονάδα 3017), η οποία αναπτύσσεται στο Χάρκοβο και ανήκει στο τμήμα της ουκρανικής εθνοφρουράς που επιχειρεί στην ανατολική πλευρά της χώρας. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως η ονομασία της φέρει το όνομα ενός αξιωματικού του ρωσικού αυτοκρατορικού στρατού, ο οποίος σύμφωνα με την ρωσική σελίδα έπειτα έγινε "Ουκρανός" και προσπάθησε να καταλάβει τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, αλλά τελικά πυροβολήθηκε από εκπροσώπους της ουκρανικής δημοκρατίας μετά από εσωτερικούς διαπληκτισμούς.

Frontier (Σύνορο)

Σε αυτήν την περίπτωση, η K-Politika αναφέρει πως έχουμε να κάνουμε με την 4η Επιχειρησιακή Ταξιαρχία (στρατιωτική μονάδα 3018) από την περιοχή του Κιέβου. Αυτοί που απαρτίζουν την ομάδα είναι γνωστοί για την συμμετοχή τους στις μάχες κοντά στην Gostomel, στην αρχή της Βόρειας Στρατιωτικής Διοίκησης της Ουκρανίας.

Kalina Krasnaya (Κόκκινη Καλίνα)

Αυτήν αφορά της 14η Ταξιαρχία Ειδικού Σκοπού (στρατιωτική μονάδα 3027), επίσης από περιοχή κοντά του Κιέβου, αν και δεν έχει να κάνει με τους κατοίκους της πρωτεύουσας, αναφέρουν οι Ρώσοι ειδικοί. Αυτή η ειδική μονάδα σχηματίστηκε μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014 και σύμφωνα με την Μόσχα μετατράπηκε "σε παράδεισο για τους εθνικιστές Ουκρανούς που εκδιώχθηκαν από το Ντονμπάς". 

Kara-Dag

Επίσημα, η ταξιαρχία πήρε το όνομα του βουνού Karadag της Κριμαίας, ωστόσο οι Ρώσοι τονίζουν πως πρόκειται για την βάση του 15ου Συντάγματος της ουκρανικής εθνοφρουράς (στρατιωτική μονάδα 3035), η οποία παρατάσσεται στην Σλαβιάνσκ. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, οι στρατιώτες αυτού του τάγματος δέχθηκαν μεγάλες απώλειες σε μάχες στην περιοχή του Χάρκοβο, όπως και στην κατεύθυνση του Ντονμπάς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Uragan (Τυφώνας)

Στην πραγματικότητα, η ταξιαρχία αυτή είναι η 1η Προεδρική Επιχειρησιακή Ταξιαρχία, η οποία λέγεται ότι δέχθηκε σφοδρές απώλειες σε μάχες κοντά στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις, με αποτέλεσμα να χρειάζεται επιπρόσθετο εξοπλισμό.

Steel Frontier (Ατσάλινο Σύνορο)

Είναι ο σχηματισμός ενός "νέου μοντέλου" της βάσης της 15ης Κινητής Συνοριακής Διμοιρίας της Κρατικής Συνοριακής Υπηρεσίας της Ουκρανίας, η οποία δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του υπουργού στα τέλη του Ιανουαρίου.

Η ταξιαρχία έχει δύο θέσεις: η πρώτη είναι η περιοχή Τσερκάσι, η οποία αποτελεί την καρδιά της κεντρικής Ουκρανίας και η δεύτερη είναι η περιοχή Χμελνίτσκι (Khmelnytsky) και πιο συγκεκριμένα η πόλη Σεπετίβκα.

Συμπερασματικά

Κλείνοντας, η ρωσική K-Politika αναφέρει πως το συμπέρασμα είναι απλό: όλες οι νέες ταξιαρχίες της Ουκρανίας στην πραγματικότητα θα γίνουν δομικές μονάδες υπαρχόντων σχηματισμών. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ