ιρανικά drones
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Στρατιωτικός Ειδικός: Αυτά τα όπλα προμηθεύεται η Ρωσία από ξένες χώρες

Ο Αλεξάντερ Κοβαλένκο, ένας στρατιωτικός και πολιτικός αναλυτής της ουκρανικής ομάδας Αντίσταση Πληροφοριών, αναφέρει στην ουκρανική σελίδα New Voice με τι είδους ξένα όπλα μάχεται η Ρωσική Ομοσπονδία στον εν εξελίξει πόλεμο.

Σύμφωνα με δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, εκτός από την Λευκορωσία και το Ιράν, η Βόρεια Κορέα εισάχθηκε και αυτή στην λίστα των χωρών που υποστηρίζει την Μόσχα με στρατιωτικό εξοπλισμό. 

Η Απάντηση Του Ειδικού

Στην ερώτηση τι γνωρίζει για τα ξένα όπλα που χρησιμοποιεί η Ρωσία στον πόλεμο έναντι της Ουκρανίας, ο Κοβαλένκο απάντησε:

"Αρχικά, πρέπει να μιλήσουμε για τα όπλα που προμηθεύει το Ιράν, αφού όσον αφορά άλλες χώρες όπως την Βόρεια Κορέα, ούτε οι δυτικοί κατάσκοποι δεν έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι ακριβώς λαμβάνει η Ρωσία. Είναι βλήματα διαμετρήματος 122 χιλιοστών, είναι βλήματα 152 χιλιοστών; Δεν ξέρουμε καν εάν αληθεύουν οι αναφορές."

Ξεκινώντας με το Ιράν, ανέφερε πως η Μόσχα λαμβάνει το αναγνωριστικό και επιθετικό μη επανδρωμένο αερόχημα Mohajer-6. Πρόσθεσε πως δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά, αλλά πως το διαθέτει. Αυτό το drone χρησιμοποιείται για την πλοήγηση των άλλων ιρανικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων, των drones καμικάζι Shahed 131 και 136. 

"Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να έλαβε αναγνωριστικά drones Yasir και Ababil-2 από το Ιράν. Υπήρξε μία περίοδος όπου ο ρωσικός στρατός δεν είχε αναγνωριστικά UAV, οπότε εικάζουμε ότι ο εχθρός προσπάθησε να καλύψει αυτήν την έλλειψη με αντίστοιχα ιρανικά προϊόντα," σημείωσε ο Κοβαλένκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσο για τα πυρομαχικά, ο αναλυτής μίλησε για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που λένε ότι η Μόσχα έλαβε βλήματα πυροβολικού από την Τεχεράνη. Πρόσθεσε βέβαια πως οι συνεχείς πτήσεις στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών από την Ρωσία στο Ιράν και πίσω, όπως και η κίνηση φορτηγών πλοίων που διασχίζουν την Κασπία Θάλασσα, υποδεικνύει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί όντως να λαμβάνει βλήματα από το Ιράν.

Χάρτης - Κινήσεις μεταξύ Ρωσίας και Ιράν

"Είναι γνωστό πως οι Ρώσοι έλαβαν πυρομαχικά Qaem-5 για το UAV Mohajer-6, τα οποία κάνουν το αερόχημα επιθετικό. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Ρώσοι έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν ιρανικά κράνη NIJ II και θωράκιση σώματος Rouin-3," έκλεισε την απάντησή του ο Ουκρανός.

Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε πως η Μόσχα έλαβε από την Λευκορωσία περίπου 100 άρματα μάχης T-72A, έναν αριθμό BMP-1 και BMP-2, όπως και Ural-4320 και τέλος έναν σημαντικό αριθμό πυροβολικού, όπως συστήματα 2S9 Nona, D-20, D-30 κλπ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ