Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μαζική Ρωσική επίθεση προ των πυλών: Το Χάρκοβο τo επόμενο μεγάλο Θέατρο επιχειρήσεων

Σε πρόσφατο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην μεγάλη συγκέντρωση Ρωσικών  Δυνάμεων στο Κούρσκ, που παραπέμπει σε  προετοιμασία επίθεσης  μεγάλης κλίμακας σε Χάρκοβο-Σούμι.

Αναφερόμενοι μάλιστα λεπτομερειακά στο Ρωσικό σχέδιο, εκτιμούσαμε ότι πιθανότερο φαντάζει σε 1η Φάση η πλήρης "απελευθέρωση"του Ντονμπάς από τους Ρώσους μέχρι τον Μάρτιο.

Έχοντας πετύχει αυτό στη συνέχεια θα προσπαθήσει ο Πούτιν να διαπραγματευθεί τάχα με τον Ζελένσκι ζητώντας του  προκειμένου να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, να αποδεχθεί ότι τα κατακτημένα εδάφη της χώρας του θα ανήκουν εφεξής στην Ρωσία.

Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να γίνει, οπότε και η Ρωσία θα επιτεθεί στον Βορρά, 2η Φάση,  έχοντας ως ΑΝΣΚ την κατάληψη Σούμι και Χάρκοβου.

Εφόσον τα παραπάνω ευοδωθούν θα ακολουθήσει η 3η Φάση που περιλαμβάνει την απελευθέρωση του Χερσώνα και την συνένωση των Ρωσικών Δυνάμεων της Ουκρανίας με αυτές της Υπερδνειστερίας.

Στο θέμα αναφέρεται  άρθρο Ρωσικού ΜΜΕ με τίτλο "Έρχεται η μάχη για το Χάρκοβο", του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

« Η προσπάθειά μας να αναγκάσουμε το πυροβολικό των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων  να μετακινηθεί σε απόσταση που δεν θα αποτελεί απειλή για τα εδάφη μας,  αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα  ακόμη και περισσότερα όπλα μεγάλης εμβέλειας αν δοθούν στο καθεστώς του Κιέβου, αυτά να ταχθούν σε τέτοια απόσταση που δεν θα απειλούν εδάφη της χώρας μου, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 και το πρακτορείο RIA Novosti.

Όπως έγινε γνωστό, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν στους Ουκρανούς πυραύλους/βόμβες υψηλής ακρίβειας ικανές να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 150 km. Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται ότι αυτά τα όπλα φέρεται ότι δεν προορίζονται για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος και θα χρησιμοποιηθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε αμυντικές επιχειρήσεις.

Καταρχάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα έθνος που δεν  τηρεί τον λόγο του. Οι Αμερικανοί υποσχέθηκαν στον Γκορμπατσόφ να μην επεκτείνουν το ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, και στον Γέλτσιν, επίσης, και στο υψηλότερο επίπεδο.

Και, δεύτερον, οι περιοχές DPR, LPR, Kherson και Zaporozhye έχουν ήδη γίνει μέρος της χώρας μας.

Τόσα πολλά έχουν ήδη ειπωθεί και τόσα πολλά έχουν γραφτεί για αυτό το θέμα που δεν χρειάζεται να εμβαθύνουμε σε αυτό.

Ας το παραδεχτούμε, έως ότου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ηττηθούν και εκμηδενιστούν, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν όλο και πιο θανατηφόρα βοήθεια .

Ως εκ τούτου, σήμερα είναι πολύ πιο σημαντικό να σταματήσει ο βάρβαρος βομβαρδισμός των  νέων  Ρωσικών εδαφών, καθώς και οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Κριμαία και οι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί  στις περιοχές Κουρσκ και Μπέλγκοροντ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας Κουρσκ, Roman Starovoit, «από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, έχουν υποστεί ζημιές 23 πολυκατοικίες, 379 ιδιωτικές κατοικίες, ενώ δύο πολυκατοικίες και τέσσερις ιδιωτικές δεν μπορούν να θεωρηθούν κατάλληλες για διαμονή».

Η ίδια εικόνα είναι και στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Στο υπερπόντιο think tank που μελετά τις στρατιωτικές συγκρούσεις (ISW), κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία θα επιστρέψει στις περιοχές Sumy και Kharkiv. Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες της ISW εξάγουν ένα τέτοιο συμπέρασμα από τα λόγια του Πούτιν για την ανάγκη «εξάλειψης της ίδιας της πιθανότητας βομβαρδισμού» του ρωσικού εδάφους.

Ταυτόχρονα, δεν είναι σαφές από τα δημοσιευμένα αναλυτικά στοιχεία ποια μορφή θα λάβουν, κατά τη γνώμη τους, οι επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την καταστολή των βομβαρδισμών.

Με τη σειρά τους, οι ειδικοί λένε ότι οι Ουκρανοί αναγκάζονται  να "απλώνουν τον στρατό τους", αντιδρώντας στις ισχυρές επιθέσεις στο Ugledar, στη Marinka, στο Bakhmut / Artemovsk, στην προέλαση του Wagner στο Seversk, καθώς και στην προχώρηση στο Svatovo και το Kremennaya.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι στις περιοχές Σούμι και Χάρκοβο, δεν υπάρχει ούτε καν το μέγεθος του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που ήταν τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Συγκεκριμένα, προς την κατεύθυνση του Τσουγκέφ στα σύνορα με τη Ρωσία, υπάρχουν τα στρατεύματα της 113ης ταξιαρχίας, καθώς και  Ουκρανοί  Εθελοντές (UDA). Και οι δύο είναι μάχιμες δυνάμεις.

Επίσης ενισχύονται από μονάδες της 67ης Ταξιαρχίας Ειδικών Επιχειρήσεων, η οποία αναφέρεται απευθείας στο Zaluzhny και δημιουργήθηκε από  ειδικές δυνάμεις που εκπαιδεύτηκαν στο 7ο Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των  της Ουκρανίας."

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι οι φονικές μάχες που διεξάγονται στην Ανατολική Ουκρανία, έχουν πολυάριθμες ανθρώπινες απώλειες, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί οι οποίοι μειονεκτούν αριθμητικά να αποστέλλουν δυνάμεις από άλλα σημεία του μετώπου, αδυνατίζοντας τη διάταξη και τη μαχητική τους ισχύ σε αυτά.

Ένα από αυτά τα σημεία είναι η περιοχή του Χάρκοβο και του Σούμι, οι οποίες είναι πολύ κοντά στα Ρωσικά σύνορα, με αποτέλεσμα πόλεις και κωμοπόλεις της Ρωσίας να είναι εντός βεληνεκούς του Ουκρανικού Πυροβολικού, το οποίο βάλλει εναντίον τους.

Οι παραπάνω δύο παράγοντες συνηγορούν ώστε το Χάρκοβο να συγκεντρώνει πολύ μεγάλη πιθανότητα να γίνει το επόμενο μεγάλο πεδίο σύγκρουσης Ρωσικών και Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ