Ένοπλες Συρράξεις

Οι Ρώσοι κυκλώνουν τους Ουκρανούς στο Μπαχμούτ! Προς απόλυτη καταστροφή ή άτακτη φυγή

Σε προγενέστερα άρθρα μας έχουμε αναφερθεί εκτενώς στις ομηρικές μάχες που διεξάγονται στην Ανατολική Ουκρανία στο Μπαχμούτ του Ντνομπάς, μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων, όπου παρά τις δυσκολίες και τις πολυάριθμες απώλειες οι Ρώσοι διασπούν συνεχώς τις αμυντικές γραμμές των Ουκρανών.

"Πέντε χιλιόμετρα έμειναν για να κλείσει η παγίδα στο Μπαχμούτ", είναι ο τίτλος Ρωσικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Παρά τις μεγάλες απώλειες κοντά στο Vuhledar, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκεντρώνουν δυνάμεις για αντεπίθεση. Συγκεκριμένα, εκεί αναπτύχθηκε η 80η ταξιαρχία. Ο στρατιωτικός ειδικός συνταγματάρχης στην εφεδρεία Anatoly Matviychuk είναι σίγουρος ότι ο εχθρός αναγκάζεται να λάβει τέτοια μέτρα λόγω των κολοσσιαίων απωλειών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκατοντάδες μαχητές έχουν χαθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στο Ugledar τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο πρώτος που ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετέφεραν  αερομεταφερόμενο τάγμα επίθεσης της 80ης ταξιαρχίας κοντά στο Ugledar ήταν η πηγή πληροφοριών Rybar. Η ταξιαρχία ήταν μέρος της επιθετικής ομάδας προς την κατεύθυνση της Kremennaya.

Με τη σειρά του, ο πολιτοφύλακας και μπλόγκερ Μαξίμ Φόμιν πρότεινε ότι η μεταφορά της 80ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μπορεί να υποδηλώνει ότι η ουκρανική διοίκηση προετοιμάζει μια αντεπίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά την επιθετικότητα  των μονάδων μας κοντά στην Kremennaya, ο εχθρός ελέγχει την κατάσταση και υποχωρεί σε προπαρασκευασμένες γραμμές αμύνης.

Την ίδια στιγμή, ο στρατιωτικός ειδικός συνταγματάρχης στην εφεδρεία Ανατόλι Ματβίτσουκ πιστεύει ότι ο ρωσικός στρατός έχει φέρει τον εχθρό σε αδιέξοδο.

Οι επιτυχίες μας κοντά στο Soledar, το Artemovsk (Bakhmut) και το Vugledar βάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπροστά σε μια από τις δύο  επιλογές παράδοση ή ενίσχυση,είπε ο Matviychuk.

Αποφάσισαν να οχυρωθούν.

Νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα μεταφερθούν περισσότερα από 300 άτομα. Ίσως θα ενισχυθούν με κάποια βαριά όπλα,  με τρία ή τέσσερα τανκς, όχι περισσότερα.

Έτσι, δεν μπορούν να κάνουν  αντεπίθεση.

Οι πεζοναύτες μας υποστηρίζονται από μεγάλη ποσότητα πυροβολικού. Δεν είναι περίεργο που προχωρούν μπροστά.

Σύμφωνα με τον Anatoly Matviychuk, ο αριθμός των θυμάτων μιλάει επίσης για τα δεινά του εχθρού. 

«Νομίζω ότι ο εχθρός, από απελπισία, ρίχνει όλο και περισσότερα στρατεύματα στη μάχη, την οποία κυριαρχούμε», είπε. - Οι απώλειες του εχθρού κοντά στο Ugledar τις τελευταίες εβδομάδες ανήλθαν σε τριακόσια άτομα 

Σε ένα άλλο hot spot - το Artemovsk - μονάδες του PMC "Wagner" κρατούν επίσης την πρωτοβουλία στα χέρια τους. Ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι στο εγγύς μέλλον ο εχθρός θα είναι στα δυτικά εάν δεν αναλάβει δράση εγκαίρως, δηλαδή,  αν δεν αρχίσει να αποσύρει τα στρατεύματα.

Στα νότια σημειώνεται προέλαση προς την περιοχή Sobachevka, όπου οι δυνάμεις μας επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου.

Ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σημειώνουν ότι η πίεση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε όλες τις γραμμές μάχιμης επαφής αποδίδει σταδιακά καρπούς. Έχουν διαμορφωθεί αρκετές υποσχόμενες περιοχές με δυνατότητα πλευρικής κάλυψης και περαιτέρω περικύκλωσης ουκρανικών μονάδων.

Σύμφωνα με τον Anatoly Matviychuk, η παγίδα στην οποία έπεσε ο εχθρός θα κλείσει τις επόμενες ημέρες.

 Απομένουν 5-7 χιλιόμετρα για να κλείσει η παγίδα στο Μπαχμούτ,  είπε. «Ο εχθρός είναι στην πραγματικότητα ήδη περικυκλωμένος. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή αυτή βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο πυρός. Νομίζω ότι μέσα σε 7-8 μέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα, ο Matviychuk υπενθύμισε ότι μετά την ολοκλήρωση αυτών των επιχειρήσεων, οι μαχητές που απελευθέρωσαν το Ugledar, το Soledar και το Artemovsk θα σταλούν να ξεκουραστούν και οι εφεδρείες θα έπαιρναν τη θέση τους.

«Δεν ήταν μάταιο που πραγματοποιήσαμε μια μερική στρατιωτική κινητοποίηση. Έχουμε αποθέματα. Οι μονάδες που έχουν μειώσει την αποτελεσματικότητά τους μάχης θα αποσυρθούν στα μετόπισθεν και στη θέση τους θα λάβουν μονάδες έτοιμες για μάχη. Αυτό έχει ήδη επιλυθεί και θα συνεχίσουμε να καταστρέφουμε τον εχθρό."

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι οι Ρώσοι κυκλώνουν τους Ουκρανούς στο Μπαχμούτ, αφού μένουν 5 χιλιόμετρα για να ολοκληρωθεί ο κλοιός τους, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί θα  πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην απόλυτη καταστροφή ή την άτακτη φυγή.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...