Ένοπλες Συρράξεις

Προελαύνουν πριν τη μεγάλη επίθεση: Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της Νικολάεβκα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Νικολάεβκα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ομίλου Wagner στο κανάλι της στο Telegram. Σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των μαχών, μονάδες των μελών της Wagner κατέλαβαν τον οικισμό της Νικολάεβκα”, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Σολεντάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιχείρηση των ρωσικών στρατευμάτων για την ανάληψη της πόλης του Σολεντάρ ολοκληρώθηκε το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου. Λίγες μέρες αργότερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν το σιδηροδρομικό σταθμό Σολ προς την ίδια κατεύθυνση. Την προηγούμενη μέρα, οι ρωσικές δυνάμεις είχαν επίσης καταλάβει τα χωριά Σάκκο και Βανζέτι, δυτικά της Νικολάεβκα.

Το Σολεντάρ ήταν σημαντικό για τη συνέχιση μιας επιτυχημένης επίθεσης στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ. Βρίσκεται στο κέντρο της αμυντικής γραμμής Αρτεμόβσκ ( Μπαχμούτ)-Σεβέρσκ και ο ουκρανικός στρατός έχει δημιουργήσει ισχυρές αμυντικές οχυρώσεις.

Το Αρτεμόβσκ βρίσκεται στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα βόρεια της Γκορλόβκα ενώ σφοδρές μάχες διεξάγονται στην πόλη, με τους Ουκρανούς να χάνουν εκατοντάδες στρατιώτες εκεί καθημερινά.

“Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιδεινώθηκε και τα ρωσικά στρατεύματα πρέπει να κερδίσουν μερικά χιλιόμετρα για να κλείσουν τον δακτύλιο γύρω από τον οικισμό”, δήλωσε ο απόστρατος Αντισυνταγματάρχης των Ρωσόφωνων δυνάμεων Αντρέι Μαρότσκο.

Όπως είπε επίσης την Τετάρτη ο βοηθός του αναπληρωτή επικεφαλής των Ρωσόφωνων, Γιαν Γκάγκιν, ο ρωσικός στρατός ελέγχει ήδη εν μέρει το μοναδικό δρόμο που έχει απομείνει κατά μήκος του οποίου το Κίεβο μπορεί ακόμα να τροφοδοτεί τις δυνάμεις του στο Αρτεμόβσκ.

Ταυτόχρονα, τέσσερα ρομπότ μάχης Marker έφτασαν στην περιοχή του Ντονμπάς, ανακοίνωσε μέσω του καναλιού του στο Telegram στις 2 Φεβρουαρίου ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, πρώην γενικός διευθυντής της Roscosmos και επικεφαλής της ειδικής στρατιωτικής συμβουλευτικής ομάδας γνωστής ως «Τσαρικοί Λύκοι».

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα επιβεβαιώνει τις προηγούμενες αναφορές στο Πενταπόσταγμα, όταν γράφαμε πως το ρωσικό μη επανδρωμένο όχημα MARKER θα “καταβροχθίσει” άρματα μάχης τύπου Abrams και Leopard. Οι Ρώσοι ξεκινούν επίδειξη του νέου μυστικού οπλοστασίου τους, καθώς η δυτική βοήθεια αλλάζει όλα τα δεδομένα στην Ουκρανία με το όχημα ρομπότ, το οποίο για να επιφέρει αποτελέσματα θα πρέπει να κατασκευαστεί σε μεγάλους αριθμούς.

Ο Ρογκόζιν είπε ότι οι ειδικοί είχαν αρχίσει να δοκιμάζουν αλγόριθμους διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων ως μέρος μιας ομάδας ρομπότ. «Τα τέσσερα πρώτα ρομπότ Marker έφτασαν στην περιοχή αυστηρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Ξεκινάμε τη λήψη εικόνων στόχων και τη δοκιμή αλγορίθμων πολέμου σε μια μονάδα ρομπότ μάχης και την εγκατάσταση ισχυρού αντιαρματικού οπλισμού», είπε ο Ρογκόζιν.

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1621135203539238917/pu/vid/854x480/sg51oXAXTG4VU2uL.mp4

Το μοντέλο μάχης της πλατφόρμας μπορεί αυτόματα να αναγνωρίσει και να επιτεθεί σε εξοπλισμό όπως τα κύρια άρματα μάχης Abrams, Challenger 2 και Leopard 2, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στην Ουκρανία, χάρη σε έναν ηλεκτρονικό κατάλογο φωτογραφιών.

Το Marker μπορεί να οπλιστεί με διαφορετικούς τύπους αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων, εκτοξευτές χειροβομβίδων και βαριά πολυβόλα. Το ρομπότ μάχης πλοηγείται μόνο του στο έδαφος και κατασκευάζει ανεξάρτητα μια διαδρομή. Ένα αρθρωτό σύστημα πολυφασματικής όρασης που χρησιμοποιεί τεχνικές νευρωνικών δικτύων για την επεξεργασία δεδομένων διασφαλίζει την ανεξαρτησία της πλατφόρμας.

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί διάφορους τύπους ρομπότ από την έναρξη της επιχείρησης στην Ουκρανία. Ωστόσο, όχι σε πολεμικές επιχειρήσεις. Το Marker θα είναι το πρώτο ρομπότ που θα δοκιμαστεί και θα χρησιμοποιηθεί σε τέτοιες επιχειρήσεις εντός της εμπόλεμης ζώνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...