Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Προελαύνουν Ρώσοι-Wagner: Προς την κατάκτηση πόλεων-κλειδιών στο Ντονμπάς

Η οργανωμένη επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων συνεχίζεται στα κύρια πεδία μάχης στα μέτωπα του Ντονμπάς. Τα πιο καυτά σημεία παραμένουν το Μπαχμούτ στα βόρεια του Ντονιέτσκ και το Ουγκλεντάρ στα νότια.

Στις 29 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αναγνώρισε ότι η κατάσταση στις περιοχές Μπαχμούτ, Ουγκλεντάρ και άλλες περιοχές στο Ντονμπάς παραμένει δύσκολη για τον ουκρανικό στρατό. Ο Ζελένσκι παραπονέθηκε για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις, εφιστώντας την προσοχή στην υψηλή ένταση των επιθέσεών τους.

Στην περιοχή του Μπαχμούτ, οι μαχητές της Wagner συνεχίζουν να επιτίθενται σε χωριά στα περίχωρα προκειμένου να φέρουν την ουκρανική φρουρά στην πόλη σε επιχειρησιακή περικύκλωση. Οι μάχες συνεχίζονται στις νότιες, ανατολικές και βόρειες συνοικίες της ίδιας της πόλης.

Στα νοτιοδυτικά της πόλης, οι μονάδες Wagner προσπαθούν να κόψουν τον αυτοκινητόδρομο Κονσταντινόβκα-Μπαχμούτ στο Ιβανόβσκοε. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, έχουν ήδη πάρει τον έλεγχο θέσεων μερικά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό. Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να επιβραδύνει την προέλασή τους με σφοδρό βομβαρδισμό σε ρωσικά οχυρά στην Κλεστσέεβκα και την Κουρντιούμοβκα.

Στα βορειοδυτικά της πόλης, μαχητές της Wagner περικυκλώνουν την ουκρανική φρουρά στην Κράσναγια Γκόρα. Συνεχίζουν τις επιθέσεις τους από τα νότια από την πλευρά του Ποντχορόντνοε και από τα βόρεια από το Μπλαγκοντάτνοε, το οποίο τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο στις 29 Ιανουαρίου.

Η ρωσική επίθεση συνεχίζεται στα βόρεια του Σολεντάρ. Οι μονάδες της Wagner συνεχίζουν τις επιχειρήσεις επίθεσης κοντά στη Ροζντολόβκα σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Μπαχμούτ-Σεβέρσκ.

Η ρωσική προέλαση αποτελεί απειλή για την ουκρανική φρουρά στο Σεβέρσκ, στην οποία πλησιάζουν μάχες τόσο από νότια, ανατολικά και βορειοανατολικά. Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις προσπάθειες να σπάσουν την ουκρανική άμυνα στο Βερχνεκαμένσκοε.

Οι μάχες συνεχίζονται επίσης στα βορειοανατολικά του Σεβέρσκ. Ουκρανικές μονάδες αποκρούουν ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή Μπελογκορόβκα. Παράλληλα, πρόσφατα αναφέρθηκε κάποια προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή Ντίμπροβα.

Επίσης βαριές μάχες συνεχίζονται στο νότιο μέτωπο του Ντονμπάς. Στις 30 Ιανουαρίου, ο εκτελών χρέη επικεφαλής του DPR επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αποκτήσει βάση στο ανατολικό τμήμα του Ουγκλεντάρ. Νωρίτερα, στις 26 Ιανουαρίου, υποστηρίχθηκε επίσημα ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν εισέλθει στην πόλη. Την ίδια μέρα, ανακοίνωσαν τον έλεγχό τους στον αυτοκινητόδρομο από το Ποκρόβσκι προς το Ουγκλεντάρ. Μέχρι σήμερα, οι μάχες συνεχίζονται στην πόλη και στα περίχωρά της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ