Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο Ερντογάν έστειλε Τούρκους “εθελοντές” να πολεμήσουν κατά της Ουκρανίας; Νετανιάχου κατά Πούτιν ενώ οι Ρώσοι στοχοποιούν ευθέως το Ισραήλ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία "απλώνεται” συνεχώς και μετατρέπεται σε κάτι πολύ επικίνδυνο όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για την Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία.

Τούρκοι εθελοντές στο Ζαπορίζιες κατά των Ουκρανών από Ερντογάν;

“Εθελοντές από την Τουρκία άρχισαν να υποβάλλονται σε πολεμική εκπαίδευση στο ρωσικό τάγμα Sudoplatov για περαιτέρω συμμετοχή στην Ουκρανία”, ανέφερε ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti.

"Ήρθα από την Τουρκία με τους φίλους μου. Είμαστε ενάντια στους Ναζί, ξέρουμε τι συμβαίνει εδώ και τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Καταλαβαίνουμε ότι η Ρωσία δεν πολεμά εναντίον της Ουκρανίας, αλλά εναντίον των Ναζί που την κυβερνούν", είπε ένας από τους Τούρκους εθελοντές με το διακριτικό Kuzon.

Ο Τούρκος μαχητής είπε ότι σπούδασε σε ένα πανεπιστήμιο στη Μόσχα για αρκετά χρόνια, και εκεί έμαθε καλά τη ρωσική κουλτούρα και έκανε πολλούς στενούς φίλους.

Μιλώντας για την εμπειρία μάχης, ο Kuzon εξήγησε ότι έχει υπηρετήσει στον τουρκικό στρατό στην πατρίδα του, αλλά δεν συμμετείχε σε ένοπλες συγκρούσεις.

"Όλοι γνωρίζουν ότι οι τρομοκράτες υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι Ουκρανοί ή Σύροι, αλλά υποστηρίζουν τρομοκράτες ώστε να υπάρχει παντού χάος. Βγάζουν χρήματα από αυτό και κάνουν το ίδιο πράγμα εδώ", πρόσθεσε ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σχετίζεται με τη σύγκρουση στη Συρία και την Ουκρανία γενικότερα.

Ένας εθελοντής από την Τουρκία με το διακριτικό κλήσης Laz επεσήμανε επίσης την ομοιότητα των καταστάσεων στη Μέση Ανατολή και στη μετασοβιετική δημοκρατία.

"Σήμερα είμαστε ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους Ναζί. Και η Ρωσία θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο σε κάθε περίπτωση", είπε.

Ο Τούρκος εθελοντής πρόσθεσε ότι τώρα ο ίδιος και οι συμπατριώτες του εκπαιδεύονται και συνηθίζουν στα νέα πρότυπα του ρωσικού στρατού.

Η Δύση πολεμά εναντίον της Ρωσίας με τα χέρια Ουκρανών, δήλωσε ο Τούρκος εθελοντής "Οι σχέσεις με τους συναδέλφους στρατιώτες είναι πολύ καλές. Υπήρξε μια πολύ θερμή υποδοχή".

Σύμφωνα με τον ίδιο , όλοι οι συγγενείς του υποστήριξαν την απόφασή του να γίνει εθελοντής και πολλοί φίλοι του είναι έτοιμοι να τον ακολουθήσουν.

Εδώ γεννάται το ερώτημα τι κάνουν οι τουρκικές αρχές που γνωρίζουν ποιος Τούρκος πολίτης μεταβαίνει στην Ρωσία για να καταταγεί ως εθελοντής για να πολεμήσει τους Ουκρανούς, ενώ την ίδια στιγμή το καθεστώς Ερντογάν πουλάει όπλα στο Κίεβο.

Ο Νετανιάχου προειδοποιεί την Μόσχα για τα όπλα στο Ιράν και η Μόσχα απειλεί το Ισραήλ να μην προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέστησε σαφές ότι η προμήθεια όπλων από την Ρωσία στο Ιράν δεν είναι προς τα συμφέροντα του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ότι η Μόσχα θα θεωρήσει τον οπλισμό που θα παραδοθεί στο Κίεβο από ξένους παράγοντες ως «νόμιμους στόχους για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας».

Η Ρωσία προειδοποίησε την Τετάρτη το Ισραήλ να μην προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία αφού ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο και ότι είναι πρόθυμος να μεσολαβήσει στη σύγκρουση.

«Λέμε ότι όλες οι χώρες που προμηθεύουν όπλα (στην Ουκρανία) πρέπει να καταλάβουν ότι θα θεωρήσουμε ότι αυτά (όπλα) είναι νόμιμοι στόχοι για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, το Ισραήλ έχει υιοθετήσει μια προσεκτική θέση έναντι της Μόσχας, επιδιώκοντας να διατηρήσει την ουδετερότητα στέλνοντας μόνο ανθρωπιστική βοήθεια στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

Το Ισραήλ έχει τονίσει ιδιαίτερα τους ειδικούς δεσμούς με τη Μόσχα, καθώς το εβραϊκό κράτος φιλοξενεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο πολίτες με ρίζες από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ θεωρεί ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας θα επεκταθεί στην Μολδαβία, και από εκεί στα Βαλκάνια, λογικά, και μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πολύ επικίνδυνη για ολόκληρη την Ευρώπη.  


 Η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο αυτό το μήνα δήλωσαν ότι θα προμήθευαν το Κίεβο με σύγχρονα άρματα μάχης, αλλά η Ουκρανία ζητά επίσης από τους υποστηρικτές της μαχητικά αεροσκάφη και πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ