Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Στα χέρια της Ουκρανίας «χρυσωρυχείο» πληροφοριών: Ο “πιο ικανός” πύραυλος της Ρωσίας Kh-101 ALCM, καταρρίφθηκε και ανακτήθηκε άθικτος

Από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η ανεξάρτητη Ουκρανία έχει αποδειχθεί εδώ και πολύ καιρό ότι είναι μια πολύτιμη πηγή σοβιετικού σχεδιασμένου υλικού για τον στρατό των ΗΠΑ και την Κοινότητα Πληροφοριών των Η.Π.Α., ως μέρος των λεγόμενων προγραμμάτων εκμετάλλευσης ξένου υλικού (FME). 

Συνολικά, οι ουκρανικές δυνάμεις που συλλαμβάνουν ρωσικό πολεμικό υλικό, θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τον ρωσικό στρατό και να είναι ένα σημαντικό όφελος, για τους αντιπάλους του στην Ουκρανία και αλλού σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο Διαδίκτυο έχουν εμφανιστεί εικόνες με τα σχετικά άθικτα υπολείμματα ενός ρωσικού πύραυλου κρουζ  Kh-101, ο οποίος προσφέρει μια εξαιρετικά καθαρή εικόνα ορισμένων από τα χαρακτηριστικά του.

Ο εν λόγω Kh-101, φέρεται να καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις αεράμυνας της Ουκρανίας στην κεντρική περιοχή Vinnytsia της χώρας στις 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με αναφορά από την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Να επισημάνουμε ότι, τα εκσυγχρονισμένα στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας Tu-160M ​​και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MSM φέρουν τον Kh-101. Είναι οπλισμένος με μια συμβατική κεφαλή βάρους μεταξύ 400-450 κιλών. Οι τύποι κεφαλών περιλαμβάνουν κεφαλή υψηλής εκρηκτικής ύλης, υψηλής εκρηκτικής διείσδυσης και κεφαλή υποπυρομαχικών.

Τι αποκαλύπτουν οι τελευταίες εικόνες από τα συντρίμμια του Kh-101;

Οι πύραυλοι Kh-101 είναι στην επικαιρότητα για το υψηλό ποσοστό αποτυχίας τους, σε επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς εναντίον ουκρανικών στόχων.

Στον αποκτηθέντα πύραυλο, είναι ορατό το κρυφό σχήμα του κεντρικού τμήματος της ατράκτου του Kh-101. Τα αναδυόμενα φτερά του βλήματος φαίνονται προσαρτημένα στο κεντρικό σώμα. Ωστόσο, ο κινητήρας του, ο οποίος πέφτει κάτω από τον πύραυλο μετά την εκτόξευση, φαίνεται να λείπει.

Το σύστημα καθοδήγησης του Kh-101, περιλαμβάνει δορυφορική και αδρανειακή πλοήγηση, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ανεξάρτητα είτε μαζί για την καθοδήγηση του πυραύλου προς τον στόχο του.

Ο πύραυλος έχει επίσης ικανότητα αντιστοίχισης περιγράμματος εδάφους βάσει ραντάρ (TERCOM), για να πετάξει στον στόχο σε σχετικά χαμηλό ύψος, καθιστώντας δύσκολη την ανίχνευση ή την αναχαίτιση του πυραύλου.

Επιπρόσθετα σε όλα αυτά είναι το ObleskU, ένα ψηφιακό σύστημα συσχέτισης περιοχής  (DSMAC) που χρησιμοποιεί μια εσωτερική βάση δεδομένων σχετικών εικόνων εδάφους για έλεγχο για να βοηθήσει στην καθοδήγηση του όπλου προς τους στόχους του. Η δυνατότητα DSMAC χρησιμοποιείται επίσης, σε συγκεκριμένες εκδόσεις του αμερικανικού Tomahawk.

Ο Kh-101 φέρει ένα τμήμα με μια ντουζίνα κυκλικές τρύπες σε δύο συμμετρικές σειρές των έξι η καθεμία. Ο σκοπός αυτών των οπών, δεν είναι ακριβώς σαφής. Μια πιθανότητα είναι ότι αυτός είναι ένας διανομέας για αντίμετρα .

Οι εκθέσεις επισημαίνουν την ομοιότητα μεταξύ των οπών που βρέθηκαν στο Kh-101 και των διανομέων αντιμέτρων που παρατηρούνται μερικές φορές σε αεροσκάφη εναέριων στόχων, όπως το αμερικανικό BQM-167 Skeeter, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε πραγματικές επιχειρήσεις μάχης κατά την εισβολή υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003.

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση της Ουκρανίας έχει αποδειχθεί ότι, είναι ένας θησαυρός τουλάχιστον εν μέρει, άθικτων δειγμάτων διαφόρων προηγμένων ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν αποσυναρμολογήσει αυτά τα ρωσικά όπλα και μέχρι στιγμής, έχουν φέρει στο φως την παρουσία πολλών εξαρτημάτων δυτικής κατασκευής σε αυτά, τα οποία περιλαμβάνουν και το Kh-101 ALCM.

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, ο Kh-101 φαίνεται επίσης να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τσιπ ξένης κατασκευής, καθώς η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών ισχυρίστηκε ότι βρήκε τουλάχιστον 35 τσιπ κατασκευής ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κατασκευάζονται από την Texas Instruments, Atmel Corp.

Η Γαλλία θα βοηθήσει την Ουκρανία να αποκτήσει το ραντάρ GM 200 από την Thales

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Sebastien Lecornu, είπε αυτό στον Ουκρανό ομόλογό του Oleksiy Reznikov,  θα αγοράσει σύστημα ραντάρ Ground Master 200 για το Κίεβο.

Το Ground Master 200 (GM 200), ένα ραντάρ μεσαίου βεληνεκούς που παράγεται από τη γαλλική εταιρεία Thales Group, μπορεί να παρέχει συντεταγμένες απειλής εκτόξευσης και πρόσκρουσης από πολλαπλές ταυτόχρονες απειλές. Αυτό το ραντάρ είναι μέρος της οικογένειας Ground Master (όπως GM400α, GM60, GM200 MM/A & MM/C).

Το GM200 λειτουργεί ως πλήρωση κενού επιτήρησης αέρα ή ως αισθητήρας για ένα σύστημα αεράμυνας. Το GM200 διαθέτει επίσης, ένα κανάλι επιφάνειας και μια ικανότητα αίσθησης και προειδοποίησης πυραύλων/πυροβολικού/κονιάματος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...
Ρωσία 0

Η Ρωσία "παγώνει" το πρόγραμμα ανάπτυξης του πυραύλου Zmeevik "δολοφόνου των αεροπλανοφόρων"-Οι "πυραυλικές προτεραιότητες" της Μόσχας (Βίντεο)

Η απόφαση του Κρεμλίνου να μην διασκορπίσει τους οικονομικούς του πόρους σε ανάπτυξη νέων πυραυλικών συστημάτων όπως ο...