Τζέιμς Σταυρίδης & T-34
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αρχηγός ΝΑΤΟ Σταυρίδης: Ο Πούτιν θα στείλει σοβιετικά T-34 έναντι Leopard & Abrams! Είναι απελπισμένος

Η Ρωσία θα παρατάξει άρματα μάχης τύπου T-34 εναντίον των αρμάτων μάχης Leopard 2 και M1 Abrams που στέλνει τώρα το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Αυτή είναι τουλάχιστον η εικασία του Τζέιμς Σταυρίδη, του πρώην ανώτατου διοικητή των νατοϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Τα λεγόμενα του Αμερικανού δημοσιεύτηκαν μέσω ενός άρθρο του δυτικού Bloomberg, ωστόσο η ρωσική PolitRussia σχολιάζει και μεταδίδει τώρα την είδηση στο δικό της κοινό. 

Οι Δηλώσεις Που Προκάλεσαν Αντιδράσεις

Όλα ξεκινούν με την απόφαση αρκετών δυτικών χωρών να αποστείλουν βαρέα άρματα μάχης στον ουκρανικό στρατό. Είναι γνωστό πως οι ουκρανικές δυνάμεις θα λάβουν στο σύντομο μέλλον αμερικανικά M1 Abrams, γερμανικά Leopard 2 και βρετανικά Challenger 2. Σύμφωνα με τον Σταυρίδη, αυτά τα μηχανήματα αποτελούν την τελειότητα όσον αφορά τα σύγχρονα κύρια άρματα μάχης. 

"Τους επόμενους μήνες οι Ουκρανοί θα λάβουν κύρια άρματα μάχης: είναι ιδιαίτερα ισχυρά, σύγχρονα, σε καλή κατάσταση και φονικά," δήλωσε ο Αμερικανός, περιγράφοντας τα δυτικά τανκς.

Επιπρόσθετα, θα φθάσουν στην Ουκρανία οχήματα μάχης πεζικού τύπου Bradley και τροχοφόρα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου Stryker από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον πρώην διοικητή των νατοϊκών δυνάμεων της Ευρώπης, αυτή η τεχνική θα δώσει στην Ουκρανία ένα απρόσμενο πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης, ενώ προσθέτει πως η Ρωσία δεν έχει να παρατάξει τίποτα ως απάντηση στα δυτικά άρματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρειάζεται απελπισμένα τεθωρακισμένα μάχης," τόνισε τελικώς ο Σταυρίδης, κλείνοντας τις δηλώσεις του.

Ο Σταυρίδης είναι πεπεισμένος πως ο ρωσικός στρατός δεν έχει πρακτικά άλλα τεθωρακισμένα και χωρίς δισταγμό δήλωσε πως η Μόσχα θα παρατάξει σοβιετικά T-34, τα οποία έλαβε από την Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος το 2019.

"Όσον αφορά την Ρωσία, υπήρξαν αναφορές πως μόλις έλαβε κάποια παλιά T-34 από την Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος. Αποδεικνύεται πως η Ρωσία πρόσθεσε τέτοια άρματα στο οπλοστάσιό της, αλλά η παρτίδα τελικά είχε φτάσει κάποια χρόνια πριν. Κατασκευάστηκαν κατά τα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δόθηκαν στο Βιετνάμ από τον σοβιετικό στρατό και στάλθηκαν σαν σπασμένα παιχνίδια στους Λαοτινούς την δεκαετία του '1980," τόνισε ο Σταυρίδης.

Τα σπάνια πλέον T-34 βρίσκονταν όντως σε υπηρεσία με τον στρατό του Λάος και δούλευαν άψογα, γράφει η PolitRussia. Συνολικά πρόκεινταν για 30 μονάδες. Όταν η Μόσχα ήταν σε θέση να συμφωνήσει για την επιστροφή τους, πολλοί Ρώσοι δημοσιογράφοι και ειδικοί περιέγραψαν την κατάστασή τους με την φράση "έτοιμα για μάχη". Ως αποτέλεσμα και σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της ρωσικής σελίδας, οι αναφορές αυτές έκαναν τον Σταυρίδη να νομίζει πως θα τα παρατάξει η Ρωσία έναντι των νατοϊκών αρμάτων. 

 

GALLERY

T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
T-34
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ