άρμα μάχης στο χιόνι
Ένοπλες Συρράξεις

Ρώσος Ειδικός: Πολωνοί στρατιώτες θα διοικούν τα δυτικά άρματα στον πόλεμο!

Η ρωσική σελίδα Life, συζητώντας με στρατιωτικούς ειδικούς, δημοσίευσε ένα νέο άρθρο στο οποίο προσπαθεί να υπολογίσει πόσο γρήγορα θα είναι έτοιμες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να εκτελέσουν αντεπίθεση και φυσικά σε ποιες κατευθύνσεις. Παράλληλα, οι Ρώσοι εξηγούν τον λόγο που οι περισσότεροι σχηματισμοί των Ουκρανών αναμένεται να αποτελούνται από ξένους στρατιώτες.

Προετοιμάζονται Για Αντεπιθέσεις

Σύμφωνα με την ρωσική σελίδα, οι ουκρανικές δυνάμεις χρειάζονται 1.200 πολύ καλά εκπαιδευμένους άντρες (διοικητές) και πληρώματα για να επανδρώσουν τα τεθωρακισμένα οχήματα Bradley, Marder, Stryker και τα άρματα μάχης Challenger 2, Leopard 2 και M1 Abrams που λαμβάνουν από το ΝΑΤΟ. 

Μαζί με την αποστολή αρμάτων, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε και την εκτέλεση αντεπιθέσεων από τις ουκρανικές δυνάμεις, έναντι των κατεχόμενων από τους Ρώσους περιοχών της χώρας.

Ο Volodymyr Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου διοίκησης της περιοχής Ζαπορίζια, δήλωσε πως οι εν λόγω αντεπιθέσεις πιθανότατα θα λάβουν μέρος στα τέλη του Μαρτίου ή στις αρχές του Απριλίου. Βέβαια, δεν αναμένεται να είναι πλήρης κλίμακας. Εννοείται επίσης πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Alexei Leonkov αναφέρει μέσω της Life, "Υποθέτω πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα προσπαθήσουν να επιτεθούν στο νότιο μέτωπο την άνοιξη. Ο κύριος στόχος είναι να κόψουν τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία. Το ξέρουμε αυτό, για αυτό και θα συναντήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις τους πλήρως οπλισμένοι."

Τα Προβλήματα Και Οι Ξένοι Μισθοφόροι

Στην συνέχεια η Life αναφέρει και τα προβλήματα που θα συναντήσει ο ουκρανικός στρατός στην εκτέλεση αυτού του σχεδίου. Το κύριο θέμα είναι πως μόνο οι πυροβολητές θα προλάβουν να τελειώσουν την εκπαίδευσή τους μέχρι να φτάσουν τα άρματα μάχης από το ΝΑΤΟ (τέλη Μαρτίου).

Ως αποτέλεσμα, οι Ρώσοι ειδικοί θεωρούν πως το ΝΑΤΟ "θα βάλει το χεράκι του" και θα στείλει εξειδικευμένο προσωπικό στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με τον Leonkov, "τα πληρώματα θα είναι Ουκρανοί και οι διοικητές θα είναι Πολωνοί αξιωματικοί. Παράλληλα, ο πολωνικός στρατός θα αποτελέσει το εκπαιδευτικό σώμα. Θα έρθουν και μισθοφόροι, μέλη ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών κλπ."

Η ρωσική σελίδα κλείνει λέγοντας πως η άφιξη ξένων στρατιωτών θα φέρει διαφωνίες, καταλήγοντας πως η αντεπίθεση την άνοιξη θα είναι βιαστική, πρόχειρη και κατά πάσα πιθανότατα θα αποκρουστεί με μεγάλη επιτυχία από τον ρωσικό στρατό. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ζητωκραυγάζουν οι Ουκρανοί! ''Άχρηστος'' ο βαλλιστικός πύραυλος των Ρώσων ''Kh-47M2 Kinzhal''- Ισχυρό πλήγμα για την Μόσχα η ''πατέντα'' τους

Η απενεργοποίηση του αεροσκάφους AWACS θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας (VVS) από τον εναέριο χώρο...