BMR-3MA Vepr
Ένοπλες Συρράξεις

Εθεάθη υπερ-σπάνιο ρωσικό όχημα μάχης στην Ουκρανία! "Τρώει" νάρκες! (Εικόνες & Βίντεο)

Ένα πολύ σπάνιο ρωσικό όχημα μάχης εθεάθη στην περιοχή του Ντονμπάς στην Ουκρανία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα τεθωρακισμένο όχημα διασπάσεως ναρκοπεδίου των 50 τόνων που παρατηρήθηκε στο ανατολικό κομμάτι της χώρας.

Το εν λόγω μυστήριο όχημα, αναπτύχθηκε πρόσφατα από την εταιρεία Uralvagonzavod (UVZ), η οποία αποτελεί θυγατρική της μεγαλύτερης Rostec. Έχει λάβει την ονομασία BMR-3MA Vepr και σχεδιάστηκε ειδικά για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ένα βαρύ όχημα διασπάσεως ναρκοπεδίου, το οποίο διαθέτει επίπεδο προστασίας παρόμοιο με αυτό του άρματος μάχης T-90, ενώ είναι ενισχυμένο με την εκρηκτικά αντιδραστική θωράκιση Kontakt-1. 

Το όχημα είναι σχεδιασμένο να ανοίγει διαδρόμους σε ναρκοπέδια, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σύστημα (flail system) που πυροδοτεί τις νάρκες με ασφαλή τρόπο.

Το BMR-3MA είναι εξοπλισμένο με εκρηκτικά αντιδραστική θωράκιση (ERA), αντιναρκική θωράκιση στο κάτω μέρος του, πυρηνική, βιολογική και χημική προστασία (NBC) και τέλος βαλλιστική προστασία (η οποία παρέχεται από το ατσάλινο κύτος του).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ρωσική κατασκευάστρια, το BMR-3MA διαθέτει μέση ταχύτητα μεταξύ 45 και 50 χλμ/ώρα στον δρόμο, ενώ μπορεί να ταξιδέψει σε μέγιστη εμβέλεια 550 χιλιομέτρων με επιπρόσθετα ντεπόζιτα καυσίμου. Το όχημα είναι οπλισμένο με ένα βαρύ πολυβόλο όπλο 12,7 χιλιοστών και μεταφέρει επίσης έναν αριθμό υποσυστημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός χειροκίνητου συστήματος προπετάσματος καπνού (smoke screening system).

BMR-3M: Λίγες Ακόμη Πληροφορίες…

Το BMR-3MA όπως μπορείτε να καταλάβετε αποτελεί μία βελτιωμένη έκδοση του BMR-3M, ενός οχήματος που ξεκίνησε να υπηρετεί τον ρωσικό στρατό το 2010. Το BMR-3M βασίστηκε στο σασί του ρωσικού κύριου άρματος μάχης T-90S. 

Το όχημα επιχειρείται με πλήρωμα δύο ατόμων, ωστόσο έχει αρκετό χώρο εσωτερικά για την φιλοξενία τριών μηχανικών και φορτίου βάρους 5 τόνων στο τμήμα μεταφοράς. Λειτουργεί χάρις σε έναν τετράχρονο πετρελαιοκινητήρα πολλαπλού καυσίμου V-84MS, ο οποίος παράγει 850 άλογα. 

Το πυροβόλο 12,7 χιλιοστών, το οποίο παρέμεινε και στην νεότερη έκδοση BMR-3MA, χρησιμοποιείται για παροχή αυτοάμυνας εναντίον εναέριων απειλών και ελαφρώς θωρακισμένων οχημάτων και προσωπικού.

Το σύστημα εξουδετέρωσης ναρκών που διαθέτει ονομάζεται KMT-7 και χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρομαγνητικό εξάρτημα, το οποίο του επιτρέπει να "καθαρίζει" μονοπάτια με ταχύτητα μεταξύ 5 και 12 χλμ/ώρα. Ο υπόλοιπος εξοπλισμός του περιλαμβάνει μία συσκευή εκπομπής παρεμβολών ραδιοσυχνοτήτων (RFI) για την απενεργοποίηση ναρκών, έναν γερανό με βαρούλκο, συσκευές νυχτερινής όρασης κλπ.

GALLERY

BMR-3MA Vepr
BMR-3MA Vepr
BMR-3MA Vepr
BMR-3MA Vepr
BMR-3MA Vepr
BMR-3MA Vepr
BMR-3MA Vepr
BMR-3MA Vepr
BMR-3MA Vepr
BMR-3MA Vepr
BMR-3MA Vepr
BMR-3MA Vepr
BMR-3MA Vepr
BMR-3MA Vepr
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...