Ένοπλες Συρράξεις

Πρώην αξιωματικός των ΗΠΑ προβλέπει την ήττα των ουκρανικών ΕΔ

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Scott Ritter πιστεύει ότι το τέλος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και της ουκρανικής αντίστασης είναι κοντά.

Ο Ρίτερ είναι βέβαιος ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μια επίθεση πλήρους κλίμακας σε ένα ευρύ μέτωπο. Ο εμπειρογνώμονας πιστεύει ότι οι Ρώσοι θα συντρίψουν αργά αλλά αναπόφευκτα τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και οι Ουκρανοί θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν.

"Μέχρι τότε, η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει την "αποτυχία του Κέντρου Στρατού", κατ' αναλογία με ό,τι συνέβη στο Κέντρο της Γερμανικής Ομάδας Στρατού στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1944 απλά κατέρρευσε υπό την πίεση του Κόκκινου Στρατού, η πρώτη γραμμή έσπασε και οι Ρώσοι διέσπασαν την άμυνα. Αυτό πρόκειται να συμβεί", δήλωσε ο Ρίτερ σε ανάρτηση στον ιστότοπό του.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας υποθέτει ότι ο ρωσικός στρατός θα επιτεθεί επιστημονικά και δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα να τον σταματήσει, παρά τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ. Η AFU δεν θα έχει αρκετό εξοπλισμό ή στρατιώτες σε καμία περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


"Οι Ουκρανοί δεν θα έχουν καν την ευκαιρία να χτυπήσουν τους Ρώσους στρατιώτες γιατί θα καταστραφούν από το πυροβολικό, θα συντριβούν από τα άρματα μάχης τους και το πεζικό θα προχωρήσει αργά χωρίς πολλές απώλιες. Η άμυνα θα καταρρεύσει και η Ουκρανία θα ηττηθεί στο τέλος του καλοκαιριού, στις αρχές του φθινοπώρου", συνοψίζει ο εμπειρογνώμονας.

Ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών τόνισε: Όλη η στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση θα παραμείνει στα πεδία των μαχών. Το ΝΑΤΟ απλώς δεν έχει τα μέσα να σταματήσει τον ρωσικό στρατό: "Θα δούμε απλώς γερμανικό χάλυβα να καίγεται στο ουκρανικό έδαφος για άλλη μια φορά υπό τα ρωσικά χτυπήματα.

FT: Εκπαιδευτής της AFU συγκρίνει την επιβίβαση σε γερμανικό άρμα Leopard με την οδήγηση Porsche

Οι εκπαιδευτές του ουκρανικού στρατού αναφέρουν δύσκολη εκπαίδευση και συνέκριναν τη μετάβαση από τα σοβιετικά άρματα μάχης στα σύγχρονα με τη διαφορά μεταξύ ενός αυτοκινήτου της δεκαετίας του 1950 και ενός σπορ αυτοκινήτου. Αυτό αναφέρθηκε σε δημοσίευμα των FT.

Σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες θα αντιμετωπίσουν δύσκολη εκπαίδευση τον Φεβρουάριο λόγω της εκπαίδευσης στη λειτουργία των γερμανικών αρμάτων Leopard 2, τα οποία διαφέρουν σημαντικά από τα σοβιετικής κατασκευής άρματα. Οι ειδικοί είναι επίσης βέβαιοι ότι τα νέα οχήματα μάχης δεν θα βοηθήσουν στην αλλαγή της κατάστασης στη γραμμή του μετώπου.

"Είναι σαν να έχεις ένα αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1950 και μετά να μπαίνεις σε μια Porsche", εξήγησε ένας από τους εκπαιδευτές της AFU.
Ο συγγραφέας του άρθρου τονίζει ότι τα δυτικά άρματα μάχης θα εμφανιστούν στο πεδίο της μάχης πολύ σύντομα, η ανάπτυξή τους θα διαρκέσει τουλάχιστον αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, τα πληρώματα των αρμάτων μάχης θα χρειαστούν περίπου έξι εβδομάδες βασικής εκπαίδευσης για να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τα σύγχρονα οχήματα μάχης.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ