Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι χτύπησαν το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας και διέκοψαν την παραλαβή δυτικού πακέτου όπλων

Ρωσικά drones, κατά τη διάρκεια μιας μαζικής επιδρομής, κατάφεραν να “τρυπήσουν” το σύστημα αεράμυνας γύρω από το Κίεβο, ενώ κύριος στόχος της Μόσχας είναι όλα τα πακέτα βοήθειας από την δύση .

Η επίθεση με drone, που πραγματοποιήθηκε, κατέστησε δυνατή τη δημιουργία των υφιστάμενων περιοχών αεράμυνας που παρέχουν προστασία για την ουκρανική πρωτεύουσα.

Λίγες ώρες αργότερα, εκτοξεύτηκαν επίσης πύραυλοι Κρουζ κατά μήκος των ήδη καθορισμένων διαδρομών, οι οποίοι μπόρεσαν να παρακάμψουν επιτυχώς τα ραντάρ των περισσότερων συστημάτων αεράμυνας, και ως εκ τούτου τα πλήγματα είχαν μεγάλη επιτυχία, παρά τις δηλώσεις της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης για σχεδόν όλα τα οι πύραυλοι που καταρρίφθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ανέφερε πριν λίγο, ότι ο ρωσικός στρατός προκάλεσε τεράστιο πλήγμα στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας, ενώ διέκοψε τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Όπως διευκρινίζεται στο τμήμα, με τη βοήθεια πυραύλων και drones, χτυπήθηκαν όλοι οι προκαθορισμένοι στόχοιπου εξασφάλιζαν τη λειτουργία των επιχειρήσεων του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και των μεταφορών.

«Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, διακόπηκε η μεταφορά όπλων και πυρομαχικών στις περιοχές των εχθροπραξιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προμηθεύονται από χώρες του ΝΑΤΟ», τόνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα κύρια χτυπήματα στο Κίεβο δέχθηκαν και πάλι ηλεκτρικούς υποσταθμούς με τάση 35 έως 110 kV, τροφοδοτώντας με ενέργεια βιομηχανικές επιχειρήσεις. Οι ισχυρές εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή του Κιέβου δεν χτυπήθηκαν. 

Τα ρωσικά drones εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζουν εμπόδια να πετούν πάνω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Οι στόχοι περιελάμβαναν δεξαμενές καυσίμων κοντά στο λιμάνι του Νικολάεφ και την αποθήκευση μαζούτ του CHP, καθώς και τουλάχιστον μια στρατιωτική αποθήκη με ουκρανικά όπλα. Τουλάχιστον μία άγνωστη εγκατάσταση υποδομής χτυπήθηκε στα περίχωρα του Χαρκόβου.

Σημειώνεται ότι οι ενέργειες του ρωσικού στρατού κατέστησαν δυνατή την παρέμβαση στο έργο των παραγωγικών επιχειρήσεων για την επισκευή και την αποκατάσταση στρατιωτικού εξοπλισμού των ουκρανικών στρατευμάτων.
Αυξάνοντας τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, η Δύση μπήκε για τα καλά στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων.

Επίσης, στην περιοχή Σένκοβο ​​στο Χάρκοβο, καταστράφηκε σταθμός ραντάρ του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300.

Κοντά στο Σμούροβο στο Ντονιέτσκ, ρωσικές επίλεκτες μονάδες ανατίναξαν αποθήκη πυρομαχικών πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, με τη σειρά τους, κατέρριψαν ένα ουκρανικό αεροσκάφος Su-25 στην περιοχή Βογκλεντάρ και επίσης αναχαίτισαν 14 ρουκέτες των συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Alder, Uragan και HIMARS στα εδάφη του Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ, καθώς και στις περιοχές της Χερσώνας.
Επιπλέον, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να καταστρέψουν 11 ουκρανικά drones στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.

Μέσα σε μια μέρα, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία, οι μονάδες πυραύλων και το πυροβολικό έπληξαν 79 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 102 περιοχές.

Εκτιμάται ότι αυτός ο τρόπος δράσης των ρωσικών δυνάμεων θα συνεχιστεί αμείωτος, ενώ οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ περισφίγγουν τα ρωσικά σύνορα από παντού πλέον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν είναι “βρώμικες βόμβες”: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν οι Ουκρανικές δυνάμεις με τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου- Ετοιμάζεται ο Πούτιν

Τι είναι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο η Ουκρανία θα λάβει οβίδες και γιατί δεν είναι «βρώμικη βόμβα»