δυτικά άρματα μάχης
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Το Κίεβο θα λάβει για πρώτη φορά δυτικά άρματα μάχης! Δείτε ποια και πόσα (Εικόνες)

Μετά από πολλά αιτήματα του Ζελένσκι, οι χώρες του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να στείλουν για πρώτη φορά άρματα μάχης που κατασκευάζονται από νατοϊκές χώρες. Μέχρι πρότινος είχαμε δει την αποστολή μόνο σοβιετικών σχεδιασμών, πολλοί από τους οποίους υπήρχαν ήδη στο ουκρανικό οπλοστάσιο πριν τον πόλεμο.

Για να δούμε όμως ποια νατοϊκά τανκς θα δούμε τώρα στην χώρα.

Challenger 2: 14 Μονάδες Από Την Βρετανία

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει 14 άρματα μάχης τύπου Challenger 2 στην Ουκρανία. Το όχημα ζυγίζει 62 τόνους, διαθέτει σύνθετη θωράκιση (μπορεί να ενισχυθεί με δυναμική προστασία), είναι εξοπλισμένο με ένα όπλο 120 χιλιοστών και έρχεται με ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου πυρός. 

M1 Abrams: 31 Μονάδες Από Τις ΗΠΑ

Μαζί με τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν και τα δικά τους σύγχρονα κύρια άρματα μάχης, τα M1 Abrams. Η επίσημη ανακοίνωσε έγινε στις 25 Ιανουαρίου από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Οι 31 μονάδες θα σχηματίσουν ένα ολόκληρο τάγμα και κοστολογούνται στα 400 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα Προβλήματα

Βέβαια, η αποστολή νέου σύγχρονου εξοπλισμού αυτής της κατηγορίας φέρνει μαζί της και προβλήματα για τους Ουκρανούς. Αρχικά, όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, τα δυτικά άρματα είναι μεγαλύτερα και βαρύτερα. Ίσως οι Ουκρανοί δυσκολευτούν να βρουν κάλυψη για αυτά στα πεδίο της μάχης.

Σε νέα θέματα, πρέπει να αναφέρουμε πως τα δυτικά τεθωρακισμένα καταναλώνουν περισσότερο καύσιμο. Επίσης, το Κίεβο μαζί με τα νέα άρματα μάχης θα χρειαστεί και αρκετά βλήματα 120 χιλιοστών για τα κύρια όπλα των τανκς, αλλιώς θα είναι τελείως άχρηστα.

Τέλος, εάν βάλουμε την υλικοτεχνική υποστήριξη στην άκρη, παραμένει ένα κύριο ζήτημα η εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών. Πόσο ομαλή θα είναι η ενσωμάτωση τόσο σύγχρονων και διαφορετικών τανκς από ένα στρατό που μέχρι πρότινος επιχειρούσε παλιούς σοβιετικούς σχεδιασμούς; Μόνο ο χρόνος θα δείξει…

Leopard 1 και 2: 139 Μονάδες (Μελλοντική Πιθανότητα)

Αν και μέχρι στιγμής η Γερμανία δεν συμφωνεί στην μεταφορά Leopard στην Ουκρανία, η κυβέρνηση της χώρας ενδέχεται να αλλάξει γνώμη στο άμεσο μέλλον. Όπως ξέρετε, χωρίς την έγκρισή της (ως κατασκευάστρια χώρα) δεν μπορούν να εξαχθούν αυτά τα όπλα.

Η εταιρεία που τα παράγει όμως, η Rheinmetall, ανέφερε πως το Κίεβο θα μπορούσε - εάν ήταν απαραίτητο - να λάβει 139 άρματα μάχης Leopard 1 και 2.

GALLERY

Challenger 2
Challenger 2
Challenger 2
M1 Abrams
Leopard 1A5
Leopard 1A5.
Leopard 1A5
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ