Ένοπλες Συρράξεις

Πρώτη γραμμή άμυνας : Στρατηγός “δύο αστέρων” ηγείται αμερικανών αλεξιπτωτιστών στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας

Η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας ή HUR πιστεύει ότι, το αποφασιστικό στάδιο στον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, μπορεί να έρθει την άνοιξη ή τις αρχές του καλοκαιριού του 2023.

Ο εκπρόσωπος του HUR Vadym Skibitskyi δήλωσε ότι,  αν η μεγάλη ρωσική επίθεση που σχεδιάστηκε για αυτή τη φορά αποτύχει, θα είναι η πτώση της Ρωσίας και του Πούτιν.

Εκτίμησε δε ότι, αποφασιστικές μάχες θα διεξαχθούν στις περιφέρειες Ντόνετσκ και Λουχάνσκ αλλά μια νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο από το έδαφος της Λευκορωσίας είναι «απίθανη».

«Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε μακριά ακόμα, πρέπει να περάσουμε το πρώτο στάδιο, την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού. Βλέπουμε σε τι οδηγεί αυτός ο πόλεμος: η ρωσική στρατιωτική ηγεσία έχει αλλάξει, το πρώτο στάδιο της κινητοποίησης έχει τελειώσει και ο ρωσικός στρατός ανασυντάσσεται», δήλωσε.

Το τμήμα του ΝΑΤΟ "Screaming Eagles"

Το τμήμα του ΝΑΤΟ γνωστό ως «Screaming Eagles» θα παραμείνει στη Ρουμανία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, για τους επόμενους εννέα μήνες. Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης,  πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως η πρώτη γραμμή άμυνας σε μια κατάσταση όπου η Ρωσία, μετά την Ουκρανία, μετακινεί στρατεύματα προς τα δυτικά.

Αξιωματούχοι λένε ότι είναι σημαντικό για αυτούς να είναι πιο κοντά στον πόλεμο στην Ουκρανία, για να διασφαλίσουν την ασφάλεια. Δηλαδή, το Πεντάγωνο θα κρατήσει αρκετές χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες της 101ης Μεραρχίας στη νοτιοανατολική Ρουμανία, για τουλάχιστον άλλους εννέα μήνες. 

Στα νοτιοανατολικά της Ρουμανίας, πιο κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας (Οδησσός, Νικολάεφ), μεταφέρονται μονάδες της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του Στρατού των ΗΠΑ υπό τη διοίκηση ενός συγκεκριμένου Στρατηγού “δύο αστέρων".

Η 101η Μεραρχία θα είναι πιο κοντά σε οποιονδήποτε άλλο σχηματισμό του αμερικανικού στρατού, στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Ο στρατηγός “δύο αστέρων” που διευθύνει τους αλεξιπτωτιστές, έχει την εξουσία να θέσει τη μεραρχία σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 12.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην Ευρώπη, με την πλειοψηφία κοντά στα ρωσικά σύνορα  στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τις δημοκρατίες της Βαλτικής. Η δήλωση του Πενταγώνου ανέφερε ότι, η παρουσία των Αμερικανών στη Ρουμανία "εξασφαλίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε καλή θέση, για να παρέχουν αξιόπιστη αποτροπή και άμυνα μαζί με τους συμμάχους στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα συνεχίσουν να προσαρμόζουν τη θέση τους όπως απαιτείται ως απάντηση σε ένα δυναμικό περιβάλλον." στον τομέα της ασφάλειας."

Η ταυτόχρονη ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στα σύνορα της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας, είναι το στρατηγικό σχέδιο της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το οποίο, σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Μόσχα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσπαθήσουν να απωθήσουν τα ρωσικά στρατεύματα μακριά από τη θαλάσσια περιοχή και να εισβάλουν στη θαλάσσια περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αυτή τη στιγμή, 4.700 αλεξιπτωτιστές σταθμεύουν στη Ρουμανία. Επικεφαλής της στρατιωτικής αποστολής τοποθετούνται υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του Πενταγώνου. Το επίλεκτο τμήμα "Screaming Eagles" εμφανίστηκε κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας το 2022, όπου μεταφέρθηκε ως μέρος ασκήσεων. 

Θεωρείται ότι, Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές είναι έτοιμοι να μετακινηθούν στη γειτονική χώρα από την αεροπορική βάση Mihail Kogalniceanu, σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Το πυροβολικό της μονάδας, είναι τοποθετημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκεται σε «εύκολη πρόσβαση» από την Ουκρανία.

Ο αμερικανικός στρατός εκπαιδεύει συνεχώς στρατιώτες συμμάχων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ιδιαίτερα κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εκπαιδεύονται επίσης συχνά στη Ρουμανία.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι, μετά την πρόσφατη συνάντηση των δωρητών της Ουκρανίας «Ramstein-8» στη Γερμανία, ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Λόιντ Όστιν, και ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, Μαρκ Μίλι , πραγματοποίησαν ενημέρωση όπου υποσχέθηκαν Στρατιωτική ήττα της Ρωσίας. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, θα μπορούσαν να στείλουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία για μια στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

 

 


 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ