Ένοπλες Συρράξεις

Ισχυρή η Ινδο- Ρωσική συμμαχία! Η Μόσχα παραδίδει 5 μοίρες συστημάτων αεράμυνας S-400 Triumf στο Νέο Δελχί

Σε άρθρο μας τονίζαμε ότι, η αμυντική συνεργασία μεταξύ Ινδίας και Αρμενίας έχει βελτιωθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες. Η Ινδία φαίνεται τώρα να βρίσκεται σε καλό δρόμο, για να παίξει σημαντικό ρόλο στην εκπλήρωση των απαιτήσεων της Αρμενίας που σχετίζονται με την άμυνα. Οι τελευταίες συμφωνίες όπλων που υπέγραψε η Αρμενία με την Ινδία, αντιπροσωπεύουν την ενίσχυση των αμυντικών δεσμών των δύο χωρών. Το 2022, το Γερεβάν παρήγγειλε τέσσερις συστοιχίες του ινδικού συστήματος πολλαπλής  πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Pinaka (MLRS), για περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια.

Σε μια άλλη εξέλιξη για την Ινδία και παρά τον φόβο κυρώσεων από τις ΗΠΑ, αναμένεται να λάβει πέντε μοίρες S-400 πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Παρά τον αιματηρό πόλεμο που διεξάγεται από τη Ρωσία που οδήγησε στην επιβολή εξοντωτικών κυρώσεων στην αμυντική της βιομηχανία, η παράδοση της τρίτης μοίρας των συστημάτων αεράμυνας S-400 Triumf στην Ινδία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Ινδία παλεύει με εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής για την παράδοση νέων ρωσικών όπλων και τη συντήρησή τους υπό τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά «είναι υπό διαχείριση».

Τον Δεκέμβριο,  προσωπικό της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονταν στη Ρωσία, για τον εξοπλισμό και τις προμήθειες. Ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις αρχές του 2023 στο χρονοδιάγραμμα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Τότε, σημειώθηκε ότι ο τρόπος πληρωμής ήταν το μόνο πρόβλημα για την εξασφάλιση των παραδόσεων.

Η ανακοίνωση παράδοσης θα μπορούσε να θεωρηθεί ως δικαίωση της ικανότητας παραγωγής όπλων της Ρωσίας, ενόψει των δυτικών κυρώσεων και των διεθνών ελέγχων των εξαγωγών. Η αμυντική βιομηχανία της Μόσχας, παράγει και εξάγει με επιτυχία οπλικά συστήματα και τα παραδίδει στους στρατιωτικούς και ξένους πελάτες της.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD) υποστήριξε ότι, το στρατιωτικό-βιομηχανικό του συγκρότημα έχει λειτουργήσει και λειτουργεί παρά τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας ότι, η Ρωσία έχει δεχθεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα. Ο κατασκευαστής άμυνας Uralvagonzavod, παρέδωσε πρόσφατα μια νέα παρτίδα αναβαθμισμένων αρμάτων μάχης T-90M Proryv στα ρωσικά στρατεύματα.

Η αγορά των S-400,  είχε προκαλέσει φόβους για επιβολή κυρώσεων στην Ινδία βάσει του νόμου για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA). Ωστόσο, οι παραδόσεις έχουν γίνει τον προηγούμενο χρόνο και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rosoboronexport, ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο ότι οι παραδόσεις θα είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Πέντε Μοίρες S-400 για την Ινδία

Η Ινδία υπέγραψε παραγγελία 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Ρωσία, για πέντε πυραυλικά συστήματα S-400 τον Οκτώβριο του 2018. Ενώ αρχικά δηλώθηκε ότι, η παράδοση θα ξεκινήσει εντός 24 μηνών, η διαδικασία καθυστέρησε λόγω πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19.

Οι δύο πρώτες μοίρες των συστημάτων αεράμυνας S-400, έχουν τεθεί σε λειτουργία στον βόρειο και ανατολικό τομέα. Το σύστημα μπορεί να εμπλέξει αντίπαλα μαχητικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, καθώς και πυραύλους κρουζ που πετούν σε απόσταση έως και 400 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με αναφορές, τα συστήματα έχουν αναπτυχθεί για να τους επιτρέψουν να εμπλακούν με εχθρικούς στόχους κατά μήκος του ανατολικού και δυτικού τομέα της Γραμμής Πραγματικού Ελέγχου (LAC). Από την πλευρά του, ο PLA λειτουργεί και αναπτύσσει επίσης το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400.

Κάθε μοίρα έχει δύο συστήματα S-400 και κάθε μονάδα συστήματος αεράμυνας S-400 αποτελείται συνήθως, από τέσσερα οχήματα εκτόξευσης πυραύλων. Υπάρχουν τέσσερις σωλήνες με πυραύλους έτοιμους να εκτοξευθούν μέσα σε κάθε όχημα εκτόξευσης. Τέσσερις κύριοι τύποι πυραύλων, μπορούν να αναχαιτίσουν στόχους που πετούν σε διάφορα βεληνεκές και ύψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το S-400 δεν είναι απλώς ένα πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος, αλλά μια πλήρης οικογένεια συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων ραντάρ, κέντρων διοίκησης, πυραύλων και εξαρτημάτων υποστήριξης που μπορούν να συνδυαστούν σε μονάδες μάχης για να υπερασπιστούν τεράστιες περιοχές του εναέριου χώρου.

Το σύστημα αεράμυνας S-400 περιλαμβάνει ένα πανοραμικό σύστημα ραντάρ, με αντίσταση εμπλοκής για ανίχνευση στόχων, μικρά συστήματα ραντάρ για εμπλοκή στόχων, κέντρο διοίκησης και ελέγχου, σταθμούς εκτόξευσης πυραύλων και σύστημα Morpheus Defense για την προστασία του. 

 Το S-400 μπορεί να συναρμολογηθεί σε πέντε λεπτά μέσω ενός κινητού οχήματος διοίκησης,  καθιστώντας το, μια θανατηφόρα δύναμη ικανή να εκτοξευτεί από οποιοδήποτε έδαφος.

Η τρέχουσα έκδοση του S-400, μπορεί να εκτοξεύσει τέσσερις διαφορετικούς τύπους πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου του 9M96E με βεληνεκές 40 χιλιομέτρων, του 9M96E2 με βεληνεκές 120 χιλιομέτρων, του 48N6 με βεληνεκές 250 χιλιομέτρων και του 40N6E με βεληνεκές 400 χιλιομέτρων. χιλιόμετρα.

Η δέσμευση με την οποία η Ρωσία ολοκληρώνει τις παραδόσεις στην Ινδία ενισχύει επίσης, τη σχέση μεταξύ των δύο έμπειρων στρατηγικών συμμάχων, παρά τους διπλωματικούς ανέμους που πνέουν από τη Δύση.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ