Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανοί πάτησαν πόδι στο Snake Island- Σφυροκοπούν το Χάρκοβο- ''Καθάρισαν'' Ρώσους στρατιώτες 140χλμ μέσα στα εδάφη τους!

Λίγα στρέμματα βράχου και γρασίδι, άδενδρο και δυσπρόσιτο, το Snake Island, γνωστό και ως νησί Zmiinyi, βρίσκεται περίπου 30 μίλια (48 χιλιόμετρα) από τις ουκρανικές ακτές, κοντά στα θαλάσσια σύνορά του με τη Ρουμανία.

Το Snake Island είναι τώρα ένα έρημο μέρος. Είναι ένα νεκροταφείο ακριβού στρατιωτικού υλικού  και είναι γεμάτο με πυρομαχικά και νάρκες που δεν έχουν εκραγεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ουκρανικός στρατός αποβιβάστηκε στο νησί Zmeiny.  Ο ακριβής αριθμός των στρατιωτών του ουκρανικού στρατού που αποβιβάστηκαν δεν αποκαλύπτεται, ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι εγκαταστάσεις EW, RER και RTR θα μπορούσαν κάλλιστα να  αναπτυχθούν στο νησί για να ενημερώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, σχετικά με την προσέγγιση πλοίων και σκαφών προς το νησί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αυτό απέχει πολύ από την πρώτη απόβαση ουκρανικών στρατευμάτων στο νησί Zmeiny τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, αυτή τη στιγμή αυτό είναι το πρώτο τεκμηριωμένο γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται επάνω στο νησί.

Η Ουκρανία συνεχίζει να χτυπά στο έδαφος της Ρωσίας

Το έδαφος της περιοχής του Χάρκοβο δέχτηκε ισχυρή πυραυλική επίθεση. Έγινε γνωστό ότι,  χτυπήθηκε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας πετρελαίου και φυσικού αερίου με αποτέλεσμα το τελευταίο να υποστεί σοβαρές ζημιές και στο σημείο των χτυπημάτων, ξεκίνησε μια σφοδρή φωτιά. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, αυτή η επιχείρηση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως προσωρινό σημείο ανάπτυξης για ουκρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν στοιχεία για τα θύματα, ωστόσο, κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα της επίθεσης με πυραύλους.

Το γεγονός ότι, το εργοστάσιο επεξεργασίας πετρελαίου και φυσικού αερίου Shebelensky βρίσκεται στον οικισμό Andreevka, από τον οποίο διέρχεται μια σημαντική διαδρομή, η οποία παρέχει τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού προς την κατεύθυνση Balakleya, Izyum, Slavyansk και άλλους οικισμούς, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής ​τη γραμμή Svatovo-Kremennaya. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διατηρούν συνεχώς τις ρωσικές δυνάμεις  σε ένταση, ακόμη και εκεί όπου οι θέσεις τους δεν μπορούν να φτάσουν με HIMARS ή Tochka-U. Έτσι, το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου, τα κοινωνικά δίκτυα ανέφεραν για χτυπήματα κοντά στο Chongar.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μελιτόπολης, Ιβάν Φεντόροφ, μια συνοδεία ρώσων στρατιωτών δέχτηκε πυρά σε χωριό της περιφέρειας Χερσώνα. Να σημειώσουμε ότι , το Chongar απέχει περίπου 140 χλμ. από την πρώτη γραμμή του πολέμου.

Επιθέσεις επίσης σημειώθηκαν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ και πραγματοποιήθηκαν από το έδαφος της Ουκρανίας. Στόχος της επίθεσης ήταν η περιοχή Σεμπεκίνσκι, όπου διακόπηκε η παροχή ρεύματος ως αποτέλεσμα της επίθεσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο προς το παρόν  τι είδους όπλα χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση από τον ουκρανικό στρατό, ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη λειτουργία των συστημάτων αεράμυνας.

Το έδαφος των περιοχών που συνορεύουν με την Ουκρανία βομβαρδίζεται τακτικά. Συγκεκριμένα, προχθές ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 4 πυραύλους κρουζ HARM πάνω από το Μπέλγκοροντ.

Μέχρι σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν ενεργά μια μεγάλη ποικιλία όπλων για τις επιθέσεις τους, αποφεύγοντας ίσως μόνο χτυπήματα χρησιμοποιώντας τα συστήματα HIMARS και MLRS, καθώς η προμήθεια αυτών των όπλων από την αμερικανική πλευρά, βασιζόταν στην προϋπόθεση ότι τέτοια όπλα δεν θα  χρησιμοποιηθούν κατά της γενικώς αναγνωρισμένης επικράτειας της Ρωσίας.

Ο Ζελένσκι  στο πολιορκημένο Μπαχμούτ

Ο Ζελένσκι έφτασε στο Μπαχμούτ, για το οποίο γίνονται σκληρές μάχες.

Η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου αποδείχθηκε εξαιρετικά απροσδόκητη, ειδικά αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η πόλη είναι η πρώτη γραμμή και μέλη του Wagner PMC είναι ήδη, παρόντα στα ανατολικά της περίχωρα.

 Η επίσκεψη του Ζελένσκι στο Μπαχμούτ ήταν σύντομη, ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε εδώ για να αξιολογήσει την κατάσταση στην πόλη. 

Η εμφάνιση του Zelensky στο Μπαχμούτ  δείχνει ότι, η κατάσταση εδώ δεν είναι τόσο δύσκολη όσο παρουσιάστηκε, αν και οι μάχες διεξάγονται ενεργά στο έδαφος της πόλης. Δεν διευκρινίζεται εάν οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, γνώριζαν για την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στο Μπαχμούτ ή αν οι πληροφορίες σχετικά έγιναν γνωστές μετά την επίσημη δημοσιότητα.

 

 


 

 


 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...