Ένοπλες Συρράξεις

Στα κάγκελα οι Τούρκοι: Σύμπραξη YPG-Άσαντ- Σχέδιο μέγιστης φθοράς στις ΤΕΔ

Οι Τούρκοι είναι γεγονός ότι παρά το ότι έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό τη Διεθνή Κοινότητα για επικείμενη επιχείρηση τους κατά των Κούρδων του YPG στη Βόρεια Συρία, εντούτοις δεν την έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής.

Αυτό ερμηνεύεται από πολλούς αναλυτές, ως μη αποδοχή έγκρισης της σχεδιασθείσας εν λόγω τουρκικής επιχείρησης από ΗΠΑ-Ρωσίας .

Εντούτοις μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα  Messaggero, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σχετικά με την πιθανή επιχείρηση εναντίον τρομοκρατικών στόχων στη βόρεια Συρία, είπε: «Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG στοχεύει την ειρήνη και την ασφάλεια της Τουρκίας. Χρησιμοποιούμε το δικαίωμα της αυτοάμυνας μας που απορρέει από το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Δεν χρειάζεται  να λάβουμε άδεια από κανέναν». 

Σαν να μην έφτανε η τουρκική αναβλητικότητα, έρχονται νέες δυσάρεστες εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα, όπου σύμφωνα με άρθρο τουρκικού ΜΜΕ, παρατηρείται αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα  στο καθεστώς Άσαντ, δυνάμεις του οποίου  αναπτύχθηκαν σε 3 περιοχές που τελούν υπό  την κατοχή PKK/YPG, αναφέροντας περαιτέρω:

"Ο στρατός του καθεστώτος Μπασάρ Άσαντ ενισχύει με δυνάμεις τα στρατιωτικά σημεία που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή με τις περιοχές Aynularab (Κομπάνι), Manbij και Tel Rıfat στη βόρεια Συρία, που κατέχονται από την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι ανταποκριτές του Αnadolu Agency από επιτόπιες πηγές , οι μονάδες του στρατού του καθεστώτος Άσαντ ενίσχυσαν τις αποστολές τους στα σημεία κοντά στο Aynularab, το Manbij και το Tel Rifat, τα οποία κατέχονται από τρομοκράτες PKK/YPG στη βόρεια ύπαιθρο της επαρχίας του Χαλεπίου, από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ πραγματοποιούν τις αποστολές τους μέσω της σχολής πυροβολικού Ramuse στο Χαλέπι και του στρατιωτικού αεροδρομίου του Κουβέιτ.

Υπήρχαν δεκάδες τανκς και πυροβόλα όπλα στις στρατιωτικές φάλαγγες του καθεστώτος που κινήθηκαν προς τις γραμμές Aynularab, Manbij και Tel Rifat, εκατοντάδες στρατιώτες  που ανήκαν στις "Tiger Forces" (ειδικές δυνάμεις).

Συνεπώς ενώ το καθεστώς στέλνει ενισχύσεις στα σημερινά στρατιωτικά του σημεία, δημιουργεί νέες περιοχές ανάπτυξης σε ορισμένα σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατιωτικές μονάδες του καθεστώτος, που έφτασαν στο Manbij, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, σταθμεύοντας κοντά στα χωριά Kıbab Kebir, Kıbab Sağir, Suhni, Abid Muhammed, Auayb,Tel Asvad, Han el-Humr, Um Harze, Hute και Ureyme.

Αναπτύξεις στην περιοχή Tel Rıfat, η οποία απέχει 18 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, πραγματοποιήθηκαν στη γραμμή όπου  βρίσκονται οι οικισμοί Nübbül, Zehra, Mayer, Rityan, Hirdatnin, Deyr Zeytun, Tel Susin, Tel Cubbin και Fafin.

Το καθεστώς έστειλε επίσης βαριά στρατιωτικά όπλα και εκατοντάδες στρατιωτικές μονάδες ως ενισχύσεις στην περιοχή γνωστή ως Sirrin silos, η οποία είναι μια ρωσική στρατιωτική βάση κοντά στον αυτοκινητόδρομο M4, στα νότια του Aynularab, η οποία βρίσκεται υπό κατοχή PKK/PYD."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Τα παραπάνω δείχνουν σύμπραξη YPG-Άσαντ, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα πραγματοποιούσαν οι δυνάμεις του Συριακού καθεστώτος ενίσχυση θέσεων τις οποίες κατέχουν οι Κούρδοι, χωρίς προηγούμενη συμφωνία.

Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα για τους Τούρκους οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι το Συριακό καθεστώς δεν θα τηρήσει παθητική στάση όπως στην περίπτωση της επαρχίας Αφρίν πριν μερικά χρόνια, όπου πολέμησαν μόνοι τους οι ελαφρά εξοπλισμένοι μαχητές του YPG.

Επίσης είναι βέβαιο ότι οι κινήσεις Άσαντ, περί στρατιωτικής ενίσχυσης των υπαρχόντων δυνάμεων του στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, δεν θα γινόταν χωρίς την έγκριση του Πούτιν.

Ωστόσο τα σημεία ανάπτυξής των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ σε απόσταση αλλού 30 και αλλού 18 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, οριοθετούν την περιοχή αποδοχής μιας τουρκικής χερσαίας επιχείρησης, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο Ερντογάν και η εσωτερική κοινή γνώμη της Τουρκίας, χωρίς όμως επί του πρακτέου να έχει ουσιαστικό αποτελέσματα, αφού οι μαχητές του YPG εκτιμούμε ότι θα εγκαταστήσουν δυνάμεις ασφαλείας έμπροσθεν της κύριας αμυντικής γραμμής τους, με σκοπό όχι να διεξάγουν αμυντικό αγώνα, αλλά επιβράδυνση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, επιφέροντάς τους τη μέγιστη δυνατή φθορά. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...