Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τα παράδοξα του πολέμου! NYT: Ουκρανικά τα βομβαρδιστικά & οι πύραυλοι που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι

Σύμφωνα με τον  Vadym Skibitsky, αναπληρωτής αρχηγός πληροφοριών της Ουκρανίας, το προσωπικό της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών  μετά από μεγάλο αριθμό ρωσικών πυραύλων που έπληξαν στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία τον Οκτώβριο, βρήκε  συντρίμμια των πυραύλων.

Είπε ότι, οι πύραυλοι κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1970 και μπορούσαν να φέρουν πυρηνική κεφαλή. Η Ρωσία έχει αφαιρέσει τις πυρηνικές κεφαλές και τις χρησιμοποιεί ως δόλωμα, για να συντρίψει το σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πύραυλοι κατασκευάστηκαν σε εργοστάσιο όπλων της Ουκρανίας. Επιπλέον, ο Skibitsky ανέφερε ότι είναι πιθανό το αεροσκάφος από το οποίο εκτοξεύτηκαν αυτοί οι πύραυλοι, να ανήκε κάποτε στην Ουκρανία. Αυτά τα όπλα παραδόθηκαν στη Μόσχα τη δεκαετία του 1990. 

Στρατηγικός σκοπός της Μόσχας

Τρεις από τους πυραύλους που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στην Ουκρανία κατασκευάστηκαν στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών. Οι τρεις πύραυλοι αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας αναβαθμισμένων, παλαιότερων πυραύλων τροποποιημένων για χρήση σε χτυπήματα. 

Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι, ο προσομοιωτής πυρηνικής κεφαλής που τοποθετήθηκε σε ρωσικό πύραυλο κρουζ Kh-55 καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή Khmelnytskyi στις 31 Οκτωβρίου.

Εν ολίγοις, η Ρωσία χρησιμοποιούσε ουκρανικά όπλα ως δόλωμα. Εξυπηρέτησαν έναν στρατηγικό σκοπό: η εκτόξευση των πυραύλων, θα ανάγκαζε την Ουκρανία να κινητοποιήσει το σύστημα αεράμυνας της ως απάντηση. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά, εκτοξεύουν τους πιο προηγμένους πυραύλους με καταστροφικές κεφαλές, μόλις ενεργοποιηθεί η ουκρανική αεράμυνα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δήλωσαν ότι, ρωσικά στρατιωτικά εργοστάσια κατάφεραν να κατασκευάσουν 120 ναυτικούς πυραύλους κρουζ Kalibr και 240 πυραύλους κρουζ υψηλής ακρίβειας Kh-101, από την έναρξη της σύγκρουσης πλήρους κλίμακας.

Η Ουκρανία αμύνεται κατά των ρωσικών επιθέσεων

Η ανάπτυξη απαρχαιωμένων πυραύλων κρουζ, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία πριν από δεκαετίες, είναι μόνο μια πτυχή μιας αιματηρής, περίπλοκης σύγκρουσης όπου η εξαπάτηση χρησιμοποιείται μαζί με την επί τόπου μάχη.

Το τρίτο μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο εκείνη την εποχή, το οποίο η Ουκρανία είχε κληρονομήσει από την  Σοβιετική Ένωση, παραδόθηκε ως μέρος του Μνημονίου της Βουδαπέστης τη δεκαετία του 1990, σε αντάλλαγμα για εγγυήσεις ασφαλείας. Όλες οι πυρηνικές κεφαλές στάλθηκαν στη Ρωσία για παροπλισμό.

Επιπλέον, μεταφέρθηκαν όλοι οι βαλλιστικοί πύραυλοι και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95. «Τώρα, χρησιμοποιούν πυραύλους Kh-55 εναντίον μας με αυτά τα βομβαρδιστικά. Θα ήταν καλύτερα να τα είχαμε παραδώσει στις ΗΠΑ», είπε ο στρατηγός Skibitsky. 

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, μια  έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Conflict Armament Research, (έναν αμερόληπτο οργανισμό στη Βρετανία που παρακολουθεί τα όπλα συγκρούσεων), υποστηρίζει ότι παρά τις δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία συνέχισε να κατασκευάζει νέους πυραύλους ακριβείας.

Σύμφωνα με τον Yurii Ihnat, εκπρόσωπο της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το τελευταίο χτύπημα άφησε πολλά θραύσματα που υποδηλώνουν ότι οι πύραυλοι κρουζ ακριβείας που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατασκευάστηκαν πρόσφατα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι, γίνονται πιο έμπειροι στο να πυροβολούν αρκετούς τύπους πυραύλων και drone που πετούν στην επικράτειά τους. Όμως, οι «αδέσποτοι» πύραυλοι και τα drones, θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά ανάλογα με το τι χτυπούν. 

 Ο στρατηγός Oleksiy Hromov, αναπληρωτής διοικητής του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου, δήλωσε ότι τον Νοέμβριο, η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε το 80% των 80 drones Shahed-136 και το 72% των 239 ρωσικών πυραύλων κρουζ. 

Το Κίεβο ισχυρίστηκε ότι οι τρόποι πτήσης των ρωσικών βομβαρδιστικών έχουν αλλάξει από τον Οκτώβριο, κάνοντας παρακάμψεις για να μπερδέψουν την αεράμυνα. Ωστόσο, δεν πετούν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, γεγονός που περιορίζει την αποτελεσματικότητά τους.

Εν τω μεταξύ, μια πρόσφατη έκθεση ανέφερε ότι η Σλοβακία, μέλος του ΝΑΤΟ, εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής αεροσκαφών MiG-29 στην Ουκρανία. Η Ουκρανία διαθέτει ήδη στόλο MiG-29. 

Για να διατηρήσει την επιχειρησιακή κατάσταση του στόλου της MiG-29, που σταδιακά μειώνονταν, η Ουκρανία έλαβε ορισμένα ανταλλακτικά από μη αναγνωρισμένα μέλη του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2022. 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο Αιγαίο-Ενημέρωση Αμερικανών Γερουσιαστών από τον κ. Ιωάννη Σιτιλίδη για τα τουρκικά τερτίπια στο Αιγαίο

Αναφέρθηκε το ζήτημα της ΑΟΖ , το FIR Αθηνών και οι τομείς έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο-Είμαστε πολύ κοντά σε...