Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πώς ΝΑΤΟ-ΗΠΑ την παρούσα περίοδο πιέζουν τη Ρωσία, αυξάνοντας δραματικά τις πιθανότητες απευθείας σύγκρουσης και πυρηνικού πολέμου μαζί της

"Γιατί γίνεται όλο και περισσότερος λόγος για το αναπόφευκτο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ", είναι ο τίτλος άρθρου Ρωσικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα: 

"Το ΝΑΤΟ μιλάει όλο και περισσότερο για τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία, αλλά ελπίζει να τον αποφύγει. Δυτικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές στο Πεντάγωνο, αναφέρουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εκκλήσεις προς το Κίεβο να μην χτυπήσει τη Ρωσία.

Τι θέλει να πετύχει η Δύση με τις τελεσiγραφικές δηλώσεις της κατά της Μόσχας;

Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για την αυξανόμενη πιθανότητα άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο νορβηγική τηλεοπτικό σταθμό NRK.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στην Ουκρανία θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο, αλλά είναι πεπεισμένος ότι η Μόσχα και οι Βρυξέλλες θα βρουν τρόπο να αποφύγουν μια σύγκρουση.

Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι τώρα είναι μια «δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη και τη Νορβηγία». Ωστόσο, κατά τη γνώμη του, εάν «κάτι πάει στραβά», τα γεγονότα θα πάρουν «τρομακτική τροπή».

Την ίδια ώρα, οι βρετανικοί Times, επικαλούμενοι πηγή στο Πεντάγωνο, αναφέρουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιμένουν πλέον να μην χτυπήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (APU) σε ρωσικό έδαφος, καθώς φοβούνται λιγότερο την κλιμάκωση από τη Μόσχα.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι η προηγούμενη πολιτική των ΗΠΑ βασιζόταν στο γεγονός ότι αμερικανικά όπλα θα μεταφέρονταν στο Κίεβο υπό τον όρο ότι η Ουκρανία δεν θα τα χρησιμοποιούσε για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος και η επιλογή του παρεχόμενου εξοπλισμού θα ήταν περιορισμένη ώστε να μην προκληθεί μια ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα το Πεντάγωνο φοβόταν περισσότερο την πιθανότητα η Ρωσία να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα ή να χτυπήσει στο έδαφος μιας από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πηγή του Πενταγώνου, η αλλαγή στη θέση της Ουάσιγκτον εξηγείται από το γεγονός ότι ο φόβος της κλιμάκωσης έχει μειωθεί σε σύγκριση με την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αναφέρει το TASS.

Η δημοσίευση σημειώνει ότι πρόσφατα τα ουκρανικά στρατεύματα, με τη σιωπηρή έγκριση του Πενταγώνου, προσπαθούν πιο αποφασιστικά και επιθετικά να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας drones, συμπεριλαμβανομένων των αναγνωριστικών Tu-141 που έχουν τροποποιηθεί για αυτούς τους σκοπούς.

Η αλλαγή θέσης της Ουάσιγκτον θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι στο Κίεβο θα δοθούν όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς που προσπαθούσε εδώ και καιρό να αποκτήσει από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων ATACMS με βεληνεκές έως 310 km και μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-1C Gray Eagle που μπορούν να εξοπλιστούν με πυραύλους AGM-114.

Την ίδια στιγμή, ο Βασίλι Νεμπένζγια, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του παγκόσμιου οργανισμού, υπενθύμισε ότι τα ρωσικά αεροδρόμια Diaghilevo και Engels, που χρησιμοποιούνται από τη στρατηγική αεροπορία της χώρας του , δέχθηκαν επίθεση χρησιμοποιώντας δεδομένα από αμερικανικούς δορυφόρους, όπως αναφέρει το RIA Novosti.

Ο διπλωμάτης τόνισε ότι τα αναβαθμισμένα σοβιετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Tu-141 Swift έπληξαν τους στόχους τους  χρησιμοποιώντας το αμερικανικό παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα GPS.

Ο Νεμπένζγια διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία καταγράφει προσεκτικά όλες τις εγκληματικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, που θα έχουν συγκεκριμένες νομικές συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους.

Η σχεδόν ταυτόχρονη εμφάνιση της δήλωσης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ και της δημοσίευσης στους Times δεν είναι καθόλου τυχαία και  μπορεί να θεωρηθεί ως δύο μέρη μιας ολοκληρωμένης επίδοσης  τελεσίγραφου της Δύσης στη Μόσχα, εξήγησε ο στρατιωτικός ειδικός Αλεξέϊ Λένκοβ, λέγοντας στη συνέχεια:

"Η Δύση λέει στη Ρωσία, είτε σταματάς στις τρέχουσες θέσεις σου και θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είτε δεν αποτρέπουμε την Ουκρανία από τον βομβαρδισμό του ρωσικού εδάφους και υπάρχει κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ". 

Αυτό γίνεται, σύμφωνα με τον αναλυτή, προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να περιμένουν τον χειμώνα και να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους για την εαρινή επανέναρξη των εχθροπραξιών.

«Στην πραγματικότητα, το Minsk-3 μας επιβάλλεται. Πώς πρέπει να αντιδράσουμε;  Με συνέχιση της ειδικής επιχείρησης.

Θυμόμαστε πώς εφαρμόστηκαν οι δύο συμφωνίες του Μινσκ, που μας επιβλήθηκαν παρά τις επιτυχίες των στρατευμάτων των δημοκρατιών του Ντονμπάς κοντά στο Ιλοβάισκ και το Ντεμπάλτσεβε, επομένως δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε τη Δύση τώρα», είπε.

Η δήλωση του Στόλτενμπεργκ και η δημοσίευση των Times δείχνουν ότι η Δύση αυξάνει τα διακυβεύματα στον παγκόσμιο πόλεμο κατά της Ρωσίας και τα λόγια του για την ικανότητα του ΝΑΤΟ και της Μόσχας να αποφύγουν την κλιμάκωση και τις άμεσες συγκρούσεις δείχνουν ακριβώς ότι η Δύση προετοιμάζεται για μια τέτοια εξέλιξη , δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για τις Υποθέσεις της ΚΑΚ, την ευρασιατική ολοκλήρωση και τις σχέσεις με τους συμπατριώτες  Αλεξάντερ Μποροντάϊ .

«Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο ρεαλισμός των αναφορών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εγκαταλείψει τις εκκλήσεις προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να μην χτυπήσουν τη Ρωσία, αλλά, κατ' αρχήν, αυτό είναι αρκετά σύμφωνο με τη ρητορική που ηγείται η Δύση τον τελευταίο καιρό.

Είναι έτοιμο το ΝΑΤΟ για άμεση σύγκρουση μαζί μας;

Μάλλον όχι ακόμα. Ως εκ τούτου, αναθέτουν αυτόν τον ρόλο στην Ουκρανία. Αλλά υπάρχουν σχέδια για απευθείας πλήγμα στη Ρωσία από το έδαφος των χωρών της συμμαχίας  και έτσι πρέπει να διαβαστεί η δήλωση Στόλτενμπεργκ», είπε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η Δύση υπολογίζει στην υποτιθέμενη διχόνοια της ρωσικής ελίτ  κια ότι ορισμένες πολιτικές και άλλες δυνάμεις με επιρροή θα πανικοβληθούν από φόβο εξαιτίας της απειλής ενός άμεσου πολέμου με το ΝΑΤΟ και θα υπονομεύσουν με κάθε τρόπο τη σταθερότητα του συστήματος στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Νομίζω ότι αυτός ο υπολογισμός των Βρυξελλών είναι λάθος, η κοινωνιολογία και οι προσωπικές μου παρατηρήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών,, υποστηρίζει την επιχείρηση στην Ουκρανία και τον Πούτιν.

Αλλά οι Βρυξέλλες δεν έχουν πού να πάνε, εάν το ΝΑΤΟ χάσει από τη Ρωσία στην Ουκρανία, ορισμένες χώρες, κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία, θα επανεξετάσουν τη συμφωνία τους με τις επιταγές των ΗΠΑ, και αυτό σημαίνει αναδιάρθρωση ολόκληρης της υπάρχουσας διεθνούς αρχιτεκτονικής ασφαλείας και πολιτικής », συνοψίζει ο βουλευτής."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι η Δύση αυξάνει τα διακύβευμα για παγκόσμιο πόλεμο με την  Ρωσία, ενισχύοντας την ικανότητα της Ουκρανίας, εξοπλίζοντας και βοηθώντας την να επιφέρει  στρατιωτικά πλήγματα σε βάθος εντός της Ρωσικής επικράτειας, εκτιμώντας ότι ο Πούτιν δεν θα επικαλεστεί το δόγμα ασφαλείας της χώρας του, σύμφωνα με το οποίο δικαιολογείται η χρήση πυρηνικών όπλων εφόσον απειλείται η ασφάλεια της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι  στην παρούσα φάση εκλαμβάνουν την παραπάνω κίνηση της Δύσης, ως ένα είδος τελεσιγράφου που λέει  ουσιαστικά στη Ρωσία, είτε σταματάς στις τρέχουσες θέσεις σου και θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είτε δεν αποτρέπουμε την Ουκρανία από τον βομβαρδισμό του ρωσικού εδάφους και υπάρχει κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ.

Ωστόσο αυτό το εκλαμβάνουν οι Ρώσοι ως ένα είδος ελιγμού προκειμένου να περάσει η περίοδος του χειμώνα μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, οι οποίες όμως  είναι προσχεδιασμένο από τη Δύση να αποτύχουν, προκειμένου να ανακοπεί η Ρωσική επίθεση, να ενισχυθεί και αναδιοργανωθεί στρατιωτικά η Ουκρανία, προκειμένου την άνοιξη να είναι  περισσότερο ικανή να αντιπαρατεθεί με τη Ρωσία, συνεχίζοντας τότε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Όλα αυτά ισχύουν στην παρούσα φάση όμως και κανένας δεν γνωρίζει αν συνεχιστούν οι επιθέσεις της Ουκρανίας σε Ρωσικό έδαφος με νεκρούς Ρώσους πολίτες ενδεχομένως ποιά θα είναι η αντίδραση του Πούτιν.

Θα πατήσει τότε το κόκκινο κουμπί των πυρηνικών όπλων, ξεκινώντας έναν πυρηνικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ; Ουδείς γνωρίζει και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει στην παρούσα φάση το τι μέλει γεννέσθαι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης