Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Νέα ουκρανική επίθεση σε ρωσικό πολεμικό αεροδρόμιο στο Τόκμακ-Ομηρικές μάχες σε ολόκληρο το Ντονμπάς

Το Τόκμακ, όπου βρίσκεται το προκεχωρημένο πολεμικό αεροδρόμιο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, δέχτηκε πυραυλική επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Πριν από λίγες ώρες στο Τόκμακ, έγινε ουκρανική πυραυλική επίθεση, πιθανόν, με σοβιετικής κατασκευής πύραυλο προκαλώντας οργή και πανικό στην ρωσική πλευρά.Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας άγνωστα πυραυλικά όπλα.

Τις πληροφορίες έδωσε στην δημοσιότητα ο Ρώσος δημοσιογράφος που διαθέτει την γνωστή αμυντική ρωσική ιστοσελίδα στα κοινωνικά δίκτυα WarGonzo (На запорожском направлении украинская армия нанесла ракетный удар по Токмаку. Там расположен военный аэродром ВКС РФ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του που έλαβε από Ρώσους στρατιωτικούς δημοσιογράφους, ουκρανικό πυραυλικό σύστημα κτύπησε το αεροδρόμιο στο Τόκμακ, όπου υπάρχει αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται ενεργά από τον ρωσικό στρατό.

Δεδομένου του γεγονότος ότι η ίδια η πόλη και το αεροδρόμιο βρίσκονται μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή, μια επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ήταν ουσιαστικά αναπόφευκτη.

«Στην κατεύθυνση του Zaporozhye, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε μια πυραυλική επίθεση στο Tokmak. Υπάρχει στρατιωτικό αεροδρόμιο», αναφέρουν οι δημοσιογράφοι του «WarGonzo».Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για ζημιές, καταστροφές, θύματα και ταυτόχρονα.

Χθες αναφέρθηκε έκρηξη στο Μπερνιάνσκ την οποία δεν επιβεβαιώνει η ρωσική πλευρά

Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε ρωσική στρατιωτική βάση στο κατεχόμενο ουκρανικό λιμάνι Μπερντιάνσκ στη νότια Ουκρανία και ακολούθησαν 15 μικρότερες εκρήξεις και μια μαινόμενη πυρκαγιά, ανέφερε το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Suspilne επικαλούμενο πηγή της διοίκησης πιστή στο Κίεβο.

Ουκρανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι σχεδόν όλα τα διαθέσιμα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα είναι στην περιοχή  για να βοηθήσουν.

«Ήταν αρκετά δυνατά στους γείτονές μας [Μπερντιάνσκ] για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, οι Ρώσοι είχαν αναπτύξει τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό και drones στο τοπικό αεροδρόμιο όταν έγινε η έκρηξη», τόνισε ο ίδιος.

Έκρηξη και φωτιά σε μεγάλα ρωσικά καταστήματα στην Μόσχα προκαλούν πολλά ερωτηματικά.

Το εμπορικό κέντρο «Mega Khimki» στη Μόσχα καταστρέφεται από τεράστια φωτιά. Οι φλόγες είναι τεράστιες και καλύπτουν περίπου 7.000 τετραγωνικά μέτρα.

 

Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται ενεργά σε ολόκληρο το Ντονμπάς

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις υλοποιούν γενική επίθεση κοντά στις περιοχές Kremennaya και Svatovo, ανέφερε  το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

“Στις κατευθύνσεις Artyomovsk και Avdeevsk, η Ρωσία επικεντρώνει τις κύριες προσπάθειές της στην επίθεση”, αναφέρει το ίδιο.

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δεν δίνει ξεκάθαρη περιγραφή της κατάστασης στην κατεύθυνση προ το Λιμάν, δηλώνοντας μόνο για βομβαρδισμούς από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πληροφορίες φέρουν του Ρώσους να επιτίθενται στις περιοχές Grekovka, Makeevka, Ploschanka, Nevsky και Chervonopovka, Torsky, Grigorovka στο Ντονμπάς.

Στις κατευθύνσεις Κουπιάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζιε, οι ρωσικές δυνάμεις ευρίσκονται σε κατάσταση άμυνας.
Στο Κουπιάνσκ, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν επιχειρήσεις κατά των ρωσικών αρμάτων μάχης και του πυροβολικού στις περιοχές των οικισμών Novoselovskoye και Stelmakhovka.

Κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας των ουκρανικών στρατευμάτων να πραγματοποιήσουν αντεπίθεση στην περιοχή του οικισμού Novoselovskoye, που βρίσκεται περίπου 17 χιλιόμετρα από την πόλη Svatovo, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε δεκάδες πλήγματα των συστημάτων TOS-1A κατά των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας "Solntsepёk".

Με το σύστημα αυτό κατέστη δυνατή η αναχαίτιση της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τις οποίες ανάγκασε να υποχωρήσουν προσωρινά .

Από το πρωί σήμερα οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν 5 πυραυλικές επιθέσεις, 3 αεροπορικές επιδρομές και εκτόξευσαν 54 βλήματα από συστήματα MLRS.

Παραμένει η απειλή πυραυλικών χτυπημάτων σε εγκαταστάσεις ενεργειακών συστημάτων και ζωτικής σημασίας υποδομές σε όλη την ρωσική επικράτεια, δηλώνουν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Παρόλο που πλησιάζουν οι γιορτές, οι πολεμικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με στόχο την εξουδετέρωση καίριων συγκεντρώσεων δυνάμεων, και εντυπώσεων εκατέρωθεν.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ