Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τρομακτικές απώλειες! ''Αιμορραγούν οι Ουκρανοί στο Αρτεμόβσκ- Ένα Τάγμα ημερησίως- Η νίκη γέρνει προς τους Ρώσους

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν ένα Τάγμα κάθε μέρα", είναι ο τίτλος άρθρου  Ρωσικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκεντρώνουν επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή Αρτεμόφσκ. Αυτό δήλωσε ένας αξιωματικός της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR  Αντρέϊ Μαρόχκο , επικαλούμενος  στοιχεία πληροφοριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι περισσότεροι από τους Ουκρανούς μαχητές στάλθηκαν αμέσως στη ζώνη των ενεργών εχθροπραξιών για να αναπληρώσουν τις ανεπανόρθωτες απώλειες,  ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να φυλάσσονται στην εφεδρεία διοίκησης, αναφέρει ο αξιωματικός του RIA Novosti.

Ο Μαρόχκο σημειώνει επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν καθημερινά περίπου δύμανη ενός  τάγματος στην περιοχή του Αρτεμόφσκ.

Οι βαριές απώλειες που υπέστησαν οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην εν λόγω περιοχή , που θεωρείται σημαντικός κόμβος  για τον ανεφοδιασμό του ουκρανικών δυνάμεων  στο Ντονμπάς, έχουν αναφερθεί επανειλημμένα από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, ο στρατιωτικός διοικητής Ντμίτρι Στέσιν δημοσίευσε ένα «αποχαιρετιστήριο» βίντεο στο κανάλι του στο Telegram, το οποίο καταγράφηκε από Ουκρανούς μαχητές πριν εγκαταλείψουν τις θέσεις τους κοντά στο Αρτεμόφσκ.

Η Rossiyskaya Gazeta ανέφερε ,«Δεν υπάρχει τίποτα να φάμε, δεν υπάρχει τίποτα να πολεμήσουμε. Επτά άτομα παρέμειναν στη θέση, οι Διοικητές δεν φάνηκαν για τρεις εβδομάδες. Την τελευταία φορά μας έφεραν τέσσερα κουτάκια στιφάδο, δύο πακέτα χυλό, τρία πακέτα ζυμαρικά. Όλα εκείνη την εποχή ήταν για 20 άτομα, εκ των οποίων τα δέκα είχαν ήδη πεθάνει σε τρεις εβδομάδες », λέει ένας από τους στρατιώτες.

Επιπλέον, οι Ουκρανοί αγωνιστές βιώνουν έντονα το κρύο που επικρατεί και πρέπει να βάλουν φωτιά σε ένα φτυάρι για να ζεστάνουν τα χέρια τους.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, Πολωνοί μισθοφόροι καταφτάνουν με αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα Crab, αλλά γρήγορα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους, ενώ τα πτώματα όσων δεν πρόλαβαν να το κάνουν αυτό κείτονται ξαπλωμένα."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Σε προγενέστερο άρθρο μας , είχαμε αποκαλύψει ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν κατάληψη της ισχυρά οχυρωμένης τοποθεσίας του Αρτεμόβσκ (Μπακχμουτ) από τους Ουκρανούς, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα στάδια διάσπασης μιας γραμμής αμύνης, που είναι εισχώρηση- διάρρηξη-διεύρυνση- διάσπαση της αμυντικής τοποθεσίας.

Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξει κανείς τον χάρτη, μπορεί να δεί, ότι αν οι Ρώσοι καταλάβουν το Αρτεμόβσκ  τότε  θα ελέγχουν  το δρόμο που οδηγεί προς το  Κραματόρσκ, με αποτέλεσμα να μπρούν στη συνέχεια να διεξάγουν  επιθετικές επιχειρήσεις σε αυτή την κατεύθυνση και περαιτέρω  μέχρι το Σλαβιάνσκ.

Έτσι, ολόκληρη η ουκρανική ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή χωρίζεται σε δύο μέρη.

Διαπιστώνεται έτσι ο θανάσιμος κίνδυνος που διατρέχουν οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις που μάχονται στην περιοχή του Αρτεμόβσκ, αφού οι Ρώσοι επιχειρούν τον διαχωρισμό τους στα δύο μέρη  κύκλωση και  καταστροφή στη συνέχεια  του καθενός από αυτά ξεχωριστά.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτιθέμενες συνεχώς, προκαλούν τεράστιες απώλειες στις Ουκρανικές ένοπλες Δυνάμεις, αφού η δύναμη ενός Τάγματος που χάνουν σε καθημερινή βάση οι Ουκρανοί είναι περίπου 500 άνδρες.

Στο Αρτεμόβσκ  δίνεται ίσως η αποφασιστικότερης σημασίας μάχη για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, η πορεία της οποίας προδιαγράφεται άκρως αρνητική για τις Ουκρανικές ένοπλες Δυνάμεις οι οποίοι έχουν υποστεί τρομακτικές απώλειες.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ