Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αποκάλυψη του ρωσικού σχεδίου ενεργείας στο Μπαχμούτ με στόχο την ολοκληρωτική καταστροφή των Ουκρανικών Δυνάμεων

"Προβλέπεται ότι η ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα χωριστεί σε δύο μέρη μετά την κατάληψη του Μπαχμούτ", είναι ο τίτλος άρθρου Ρωσικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι  τα ακόλουθα:

"Τις τελευταίες ημέρες, τα κύρια νέα από τη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης προήλθαν από την κατεύθυνση Aρτεμόβσκ. Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές έχουν ήδη ονομάσει τον Μπαχμούτ (Αρτεμόβσκ) τον νούμερο ένα στόχο του ρωσικού στρατού. Ο Ανατόλι Μάτβιουτσουκ, στρατιωτικός ειδικός και πρώην αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, μίλησε για το τι συμβαίνει σε αυτό το τμήμα της γραμμής επαφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αντιστράτηγος Κονασένκοβ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε στις 5 Δεκεμβρίου ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να διεξάγουν επιτυχημένες επιθετικές επιχειρήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως αποτέλεσμα, ο εχθρός υφίσταται μεγάλες απώλειες.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, περισσότεροι από πενήντα στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και έξι τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα δυτικών μέσων ενημέρωσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν έως και ένα Τάγμα την ημέρα, και αυτό είναι 500-800 άτομα. Τα πλησιέστερα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη, ενώ η απομάκρυνση των τραυματιών με αεροσκάφη είναι δύσκολη λόγω καιρικών συνθηκών.

Γιατί παρά την επίγνωση της δυστυχίας τους προς αυτή την κατεύθυνση, η ουκρανική διοίκηση συνεχίζει να ρίχνει τους ανθρώπους της στην «κρεατομηχανή του  Μπαχμούτ»;

Πώς θα εξελιχθεί η περικύκλωση του  για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και τι προοπτικές θα ανοίξει για τις ρωσικές δυνάμεις;

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, πρώην αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων Ανατόλι Μάτβιουτσουκ εξέφρασε τη γνώμη του για αυτό το θέμα.

«Οι μονάδες μας, ειδικά οι μαχητές  της Wagner, έχουν ήδη μπει στο προάστιο Bakhmut και μάχονται στη βιομηχανική ζώνη της πόλης.

Γιατί είναι αυτή η πόλη τόσο σημαντική για εμάς;

Πρόκειται για μια εξαιρετικά οχυρωμένη περιοχή, την οποία πρέπει να καταλάβουμε, αφού τότε διασπώνται  οι γραμμές αμύνης του εχθρού στην περιοχή αυτή.

Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξετε τον χάρτη, μπορείτε να δείτε ότι το κέντρο των σχηματισμών μάχης των ενόπλων σχηματισμών της Ουκρανίας βρίσκεται εκεί. Αν πάρουμε το Μπακχμούτ τότε αρχίζουμε να ελέγχουμε το δρόμο που οδηγεί προς το  Κραματόρσκ.

Με πρόσβαση εκεί, έχουμε την ευκαιρία να διεξάγουμε επιθετικές επιχειρήσεις στο Kραματόρσκ  και περαιτέρω στο Σλαβιάνσκ.

Έτσι, ολόκληρη η ουκρανική ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή χωρίζεται σε δύο μέρη.

Υπάρχει ένα άλλο σημείο, ψυχολογικό. Μετά από όλες τις αποτυχίες μας, την απόσυρση των δυνάμεων από την κατεύθυνση του Χάρκοβο, στη συνέχεια από τη δεξιά όχθη του Δνείπερου, η κατάληψη του Μπανχμούτ είναι μια πολύ απαραίτητη νίκη για τους στρατιώτες μας, για  να πιστέψουν στη δύναμή τους και  ότι μπορούμε να νικήσουμε τον εχθρό.

Για τους Ουκρανούς, η απώλεια αυτής της πόλης μοιάζει με απώλεια ολόκληρης της μάχης, γιατί τότε ο δρόμος για την προμήθεια πυρομαχικών και όπλων είναι εντελώς φραγμένος για αυτούς.

Υπάρχει επίσης μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή, σύμφωνα με την οποία  οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν την ικανότητα να βομβαρδίζουν αποτελεσματικά το Ντόνετσκ.

Στην περιοχή του Μπακχμούτ, υπήρχαν ουκρανικές αποθήκες με πυρομαχικά πυροβολικού,  και έτσι τα Ουκρανικά πυροβόλα εκτόξευαν πυρά από εκεί  κατά του Ντόνετσκ και των γύρω πόλεων.

Και τέλος με την απώλεια του Μπαχμούτ, οι δυτικοί υποστηρικτές της Ουκρανίας ενδέχεται να θέσουν το ζήτημα της αποτελεσματικότητας των ενόπλων δυνάμεών της και την προοπτική περαιτέρω προμηθειών όπλωνσε αυτές.

Ορισμένοι στρατιωτικοί αναλυτές εκφράζουν την άποψη ότι η νίκη των δυνάμεών μας στην κατεύθυνση του Μπακχμούτ και η πλήρης περικύκλωση του θα είναι η αρχή για «κάτι περισσότερο».

Είναι δυνατόν να υποθέσουμε ότι θα ακολουθήσει η απελευθέρωση της περιοχής του Χάρκοβο ή του Ζαπορόζιε;

Όπως είπα, τη κατάληψη του Μπακχμούτ θα δώσει στα στρατεύματά μας εμπιστοσύνη για να συνεχίσουν την επίθεσή τους στις παραπάνω περιοχές.

Το πιο σημαντικό μας καθήκον αυτή τη στιγμή είναι να νικήσουμε τις Ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή Ντόνετσκ-Κραματόρσκ. Πρόκειται, χωρίς υπερβολή, για την ποιό αξιόλογη δύναμη με την οποία πολεμάμε εδώ και εννέα μήνες". 

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται, ο θανάσιμος κίνδυνος που διατρέχουν οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις που μάχονται στην περιοχή του Μπακχμούτ, αφού οι Ρώσοι επιχειρούν τον διαχωρισμό τους στα δύο μέρη  και την ολοκληρωτική καταστροφή τους (κατακερματισμός-καταστροφή).

Η μάχη του Μπακχμούτ η οποία  βρίσκεται σε εξέλιξη τείνει να εξελιχθεί σε καθοριστικής σημασίας για την πορεία όλου  του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτιθέμενες συνεχώς προκαλούν τεράστιες απώλειες στις Ουκρανικές ένοπλες Δυνάμεις, επιχειρώντας κατάληψη της ισχυρά οχυρωμένης τοποθεσίας του Μπακχμούτ, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα στάδια διάσπασης της αμυντικής γραμμής των Ουκρανών που είναι εισχώρηση- διάρρηξη-διεύρυνση- διάσπαση της αμυντικής τοποθεσίας.

Στόχος τους είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των  ισχυρών Ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Κλείνοντας διαπιστώνουμε ότι η αποχώρηση των Ρωσικών δυνάμεων από τον Χερσώνα, ήταν μέρος ενός ευρύτερου ελιγμού των Ρωσικών δυνάμεων, αφού οι απελευθερωθείσες δυνάμεις από την παραπάνω περιοχή, έσπευσαν σε περικύκλωση των Ουκρανικών δυνάμεων  στο Μπακχμούτ, όπου δίνεται ίσως η αποφασιστικότερης σημασίας μάχη για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ