Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

O Σουροβίκιν κινεί τα νήματα! Σφαγή στη μάχη του Μπαχμούτ μεταξύ Ρώσων-Ουκρανών

"Η APU έχει δύο μήνες ακόμα. Η τακτική του Σουροβίκιν απέδωσε καλά αποτελέσματα", είναι ο τίτλος άρθρου Ρωσικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Σύμφωνα με τον πρώην γερουσιαστή Φραντς Κλίντσεβιτς, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μόνο δύο μήνες για να πολεμήσουν. Μετά από αυτό, οι τακτικές του διοικητή της Ενωμένης Ομάδας Δυνάμεων της Ρωσίας, Σεργκέι Σουροβίκιν, θα αποδώσουν πλήρως.

Υποβάθμιση της μαχητικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, μέχρι το Νέο Έτος το επίπεδο «υποβάθμισης» της μαχητικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και της βιομηχανίας και του ενεργειακού της συστήματος, θα φτάσει το 80%, και τον Φεβρουάριο του 2023 τα παραπάνω θα έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν πλήρως.

Τότε ήταν που  θα έπρεπε να περιμένουμε νέα για τις σοβαρές επιτυχίες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης.

Τώρα τα κύρια καθήκοντα του ρωσικού στρατού είναι η ενίσχυση της επιμελητείας και η προετοιμασία των εφεδρειών.

Είναι αυτή η τακτική που ακολουθεί ο Διοικητής της Ενωμένης Ομάδας Δυνάμεων της Ρωσίας  Στρατηγός Σουροβίκιν

Τόπος σφαγής το Μπαχμούτ

Αυτή την εβδομάδα έγινε γνωστό ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να εισβάλλουν στο χωριό Βοντιάνε , το οποίο βρίσκεται στην κατεύθυνση Αρντέβσκυ.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό δημοσιογράφο Αλεξέι Μπορζένκο, ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται σταδιακά να περικυκλώσει  το Αρτεμόφσκ (Μπαχμούτ), κάτι που είναι το κλειδί για την κατάρρευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκεί.

Επιπλέον, η κατάληψη της πόλης θα καταστήσει δυνατό τον αποκλεισμό των οδών ανεφοδιασμού των Ουκρανών μαχητών σε τρία σημεία ταυτόχρονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονα, οι συγκρούσεις σε αυτήν την περιοχή είναι συγκρίσιμες με τη μάχη για το Στάλινγκραντ, γιατί ο αγώνας συνεχίζεται κυριολεκτικά για κάθε μέτρο γης.

Ωστόσο, η κατάληψη του Αρτεμόφσκ θα προστατεύσει το έδαφος του Ντόνετσκ από συνεχείς βομβαρδισμούς από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, την ώρα που αυτές εξακολουθούν να μεταφέρουν όλο και περισσότερες εφεδρείες, συμπεριλαμβανομένων μισθοφόρων από την Πολωνία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ουκρανία η τοπική μάχη έχει ήδη το παρατσούκλι "Μύλος κρέατος Μπαχμούτ".

Σε αυτή τη ζώνη συγκρούσεων, ένας αξιοπρεπής αριθμός προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μετέχει, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι 360 τα λόγια του ειδικού.

Στρατιώτες του ΝΑΤΟ στάλθηκαν να πεθάνουν

Όπως είπε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Βιτάλι Μιλόνοφ στο RIA FAN, οι χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται ήδη πλήρως στη σύγκρουση στο έδαφος της Ουκρανίας, αφού  δεν μιλάμε μόνο για την προμήθεια όπλων και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, αλλά και για τη μεταφορά ξένων στρατιωτών υπό το πρόσχημα των «εθελοντών».

Επιπλέον, οι εκπαιδευτές της συμμαχίας διδάσκουν στους Ουκρανούς μαχητές τις δεξιότητες οργάνωσης και τρομοκρατικών ενεργειών.

Το ΝΑΤΟ στέλνει τους στρατιώτες του με το πρόσχημα των εθελοντών. Αυτοί οι ίδιοι στρατιώτες κατευθύνονται τώρα μαζικά προς το θάνατο στην περιοχή του Αρτεμόφσκ , προκειμένου να πέσουν από τις οβίδες και τις σφαίρες των μισθοφόρων της  Wagner », εξήγησε ο Milonov.

Ο ίδιος ο βουλευτής βρίσκεται τώρα στο πεδίο της μάχης, όπου 'ελαβε το διακριτικό κλήσης "Gustav".

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Σε προγενέστερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί εκτενώς   στην τοποθέτηση του Στρατηγού (ε.α) Κλάρκ των ΗΠΑ,  ο οποίος μόνο τυχαίος δεν είναι, αφού  στο παρελθόν διατέλεσε Διοικητής Ευρώπης των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ , για την σπουδαιότητα της εξέλιξης των επιχειρήσεων στην πόλη Αρτέμοβσκ, γνωστό και ως  Μπαχμούτ,  πόλη που  βρίσκεται στην περιοχή  Ντονέτσκ, καθώς και για τις  Ουκρανικές απώλειες εκεί.

Ο συγκεκριμένος θεωρεί ότι η ενδεχόμενη  ήττα των Ουκρανών στο Μπαχμούτ, σε συγκερασμό με την συνεχιζόμενες επιθέσεις των Ρώσων κατά των ενεργειακών υποδομών της χώρας και την καταστροφή τους, θα έχει ως συνέπεια  το Κίεβο  να αναγκαστεί να ζητήσει προσωρινή κατάπαυση του πυρός ή ακόμα και εκεχειρία.

Σε παρεμφερές μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του πρώην αμερικανού γερουσιαστή Φραντς Κλίντσεβιτς των ΗΠΑ, ο οποίος λέει  μάλιστα ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 η μαχητική ισχύς των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και η ενεργειακή υποδομή της χώρας θα έχουν υποστεί πολύ μεγάλη φθορά, η οποία θα οδηγήσει τελικά σε νίκη των Ρώσων.

Άποψή μας είναι ότι  εκτός των δύο παραγόντων  που προαναφέρθηκαν,υπάρχει και η οικονομική παράμετρος, όπου ΗΠΑ-ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσουν να ενισχύουν την Ουκρανία, τόσο εξοπλιστικά όσο και οικονομικά, γεγονός που δεν μπορεί να συνεχιστεί για χρονικό διάστημα άνω του 1 έτους από σήμερα.

Εκτίμησή μας είναι πως ο πόλεμος στην Ουκρανία συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες να τερματιστεί εντός του 2023.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ