Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Στον Ρωσικό τυφώνα στο Μπαχμούτ η Ουκρανία απαντάει με αντεπίθεση

"Οι ουκρανικές αρχές εξέδωσαν επιθετικά σχέδια για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, πού να περιμένουμε επίθεση", είναι ο τίτλος άρθρου Ρωσικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Το Κίνμπουρν Σπίτ, μια μικρή αμμώδης λωρίδα που χωρίζει τις εκβολές Δνείπερου από τη Μαύρη Θάλασσα ,γίνεται και πάλι αντικείμενο αυξημένης προσοχής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) έχει ετοιμάσει μια άλλη έκθεση για την πορεία των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, η οποία αναφέρει πως  εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταλάβουν το Κίνμπουρν Σπίτ , θα είναι σε θέση να αποκρούσουν χτυπήματα «στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας που ελέγχεται από το Κίεβο».

Για ποια χτυπήματα μιλάμε και γιατί αυτή η αμμώδης λωρίδα της ακτής είναι τόσο απαραίτητη για το Κίεβο, εξήγησε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας,  Γκουντάροβ.

«Το Κίνμπουρν Σπίτ βρίσκεται απέναντι από το Oτσάκοβο, εμποδίζοντας το δρόμο από τη Μαύρη Θάλασσα προς τις εκβολές του Δνείπερου και το Νικολάεφ», εξηγεί.

Τώρα οι πύραυλοι κρουζ που εκτοξεύονται από τα πλοία και τα υποβρύχια μας πετούν τακτικά μέσα από αυτή τη δίοδο, κατευθυνόμενοι προς εγκαταστάσεις υποδομής σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

Για παράδειγμα, εάν ένας πύραυλος κατευθύνεται προς την Οδησσό, τότε πετάει είτε μέσα από τη δίοδο  του  Κίνμπουρν Σπίτ είτε παρακάμπτοντας την ελαφρώς.

Τώρα η ουκρανική αεράμυνα προσπαθεί να καταρρίψει τους πυραύλους μας απευθείας πάνω από εκείνα τα εδάφη που διαθέτουν συστήματα αεράμυνας.

Αλλά αν μπορούσαν να βάλουν τα αντιαεροπορικά πυραυλικά τους συστήματα απευθείας στην δίοδο , τότε θα μπορούσαν να καταρρίψουν τους πυραύλους μας κατά την προσέγγιση, στην περιοχή και  δεν είχαν καν εισέλθει στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Αλλά για αυτό πρέπει να έχουν οι Ουκρανοί  σοβαρά συστήματα αεράμυνας.

«Τα έχουν ακόμα. Για παράδειγμα, S-300 ή Buk, που έχουν σχεδιαστεί για αυτό. Επιπλέον, οι Κύπριοι υποσχέθηκαν να δώσουν στην Ουκρανία, και ίσως έχουν ήδη δώσει τα δέκα αντιαεροπορικά τους συστήματα Top και Buk.

Το Buk λειτουργεί τέλεια ενάντια σε στόχους ελιγμών σε υψόμετρα από 30 μέτρα έως 18 χλμ. στην αμυντική ζώνη  μιας Μεραρχίας. Και αν αυτά τα συγκροτήματα εγκατασταθούν στο , τότε όλες οι αεροπορικές προσεγγίσεις προς την Ουκρανία από το νότο θα καλύπτονται αρκετά αξιόπιστα.

Επιπλέον, το Κίνμπουρν Σπίτ είναι πρακτικά η περιοχή του Χερσώνα, που βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. Αυτή είναι η ακτή όπου σταθμεύουν τα στρατεύματά μας. Για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η δίοδος αυτή θα μπορούσε να γίνει ένα βολικό εφαλτήριο.

 Αν μπορούσαν να ελέγξουν απευθείας αυτή την περιοχή , θα μπορούσαν να αναπτύξουν μια επίθεση προς την κατεύθυνση της χερσονήσου της Κριμαίας απευθείας από την ξηρά, την οποία ονειρεύονται συνεχώς.

Γιατί το "Unian" γράφει για κάποιο είδος λειτουργίας "σιωπής πληροφοριών"; Ελπίζουν ότι δεν ξέρουμε τα σχέδιά τους;

Δεν αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους. Από τα μέσα Αυγούστου, προσπαθούν να μην καλύψουν την πορεία της αντεπίθεσης τους μέχρι να πάρουν ένα συγκεκριμένο τμήμα, περιοχή, οικισμό. Κι εδώ, μεταφορικά μιλώντας, λειτουργούν «σε ραδιοφωνική σιωπή».

-Αλλά τώρα, φαίνεται, το "Unian" το άφησε να γλιστρήσει, η πληροφοριακή σιωπή δεν λειτούργησε;

«Αποκαλύψαμε τα σχέδιά τους. Μπορεί να υποτεθεί ότι στο εγγύς μέλλον θα προσπαθήσουν ενεργά να καταλάβουν  αυτό το προγεφύρωμα στο Κίνμπουρν Σπίτ αν  και νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να το κάνουν αυτό. Ελπίζω να μην είναι καν δυνατό."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι ΗΠΑ-Ουκρανία σχεδιάζουν κατάληψη του ζωτικότατης σημασίας προγεφυρώματος του Κίνμπουρν Σπίτ στις εκβολές του Δνείπερου, αφού αυτό θα τους παρέχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Εφόσον οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταλάβουν το Κίνμπουρν Σπίτ , θα είναι σε θέση να αποκρούσουν χτυπήματα «στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας που ελέγχεται από το Κίεβο», αφού θα μπορούσαν να βάλουν τα αντιαεροπορικά πυραυλικά τους συστήματα απευθείας στην  εδαφική αυτή περιοχή  με αποτέλεσμα να μπορούν   να καταρρίψουν τους  Ρωσικούς πυραύλους στη φάση  της προσέγγιση στην περιοχή χωρίς  καν αυτοί να έχουν εισέλθει στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

2. Αν μπορούσαν να ελέγξουν απευθείας αυτή την περιοχή οι Ουκρανοί , θα μπορούσαν να αναπτύξουν μια επίθεση προς την κατεύθυνση της χερσονήσου της Κριμαίας απευθείας από την ξηρά, την οποία ονειρεύονται συνεχώς.

Σε προγενέστερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί εκτενώς στη στρατηγική σημασία που έχει για την εξέλιξη του πολέμου η κατάληψη του Μπαχμούτ  από τους Ρώσους, κάτι το οποίο φαίνεται ότι πραγματοποιείται, γεγονός που φέρνει την Ουκρανία σε άσχημη θέση, έχοντας τη δυναμική σύμφωνα με τον απόστρατο Στρατηγό Κλάρκ να την ωθήσει ακόμη και στη συνθηκολόγηση.

Προ αυτής της δυσμενούς εξέλιξης η Ουκρανία σχεδιάζει την αντεπίθεση της στο  Κίνμπουρν Σπίτ, με σκοπό  είτε την διεξαγωγή χερσαίας επίθεσης κατά της Κριμαίας στη συνέχεια, απίθανο κατά την εκτίμησή μας, είτε την αποσόβηση χτυπημάτων από ρωσικούς πυραύλους στο εσωτερικό της χώρας  προερχόμενους  από την περιοχή της Κριμαίας, πράγμα που φαντάζει ως και το πιθανότερο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ