Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μάχες μέχρι εξαντλήσεως στο Ντονμπάς: Συνεχείς προσπάθειες διάρρηξης του μετώπου στο Χάρκοβο

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Λίμαν, Μπαχμούτ και Αβντέεβκα. Ενώ βρίσκονται στα μέτωπα Κουπιάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν σε άμυνα.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και τη σημαντική εξάντληση των διαθέσιμων δυνάμεων, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειες επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή Σβάτοβο. Ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται βόρεια του Σβάτοβο και κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Σβάτοβο-Κρεμμίνα. Ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ επιχειρούν στη δασική περιοχή στα νοτιοδυτικά της Κρεμμίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα βόρεια του Σβάτοβο συνεχίζεται η μάχη για τον στρατηγικά σημαντικό οικισμό Νοβοσελόβσκογε. Στις 27 Νοεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι αποφεύχθηκε άλλη μια επίθεση στο χωριό. Οι ρωσικές επιθέσεις πυροβολικού στις περιοχές συγκέντρωσης ουκρανικών στρατευμάτων φέρεται να κατέστρεψαν έως και 30 Ουκρανούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν άλλη μια μεγάλη επίθεση στην Κουζεμόβκα. Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών κατέγραψε τη συγκέντρωση μιας ομάδας κρούσης στην περιοχή του Χάρκοβο, η οποία υποτίθεται ότι ενίσχυε την ουκρανική ομάδα στην περιοχή.

Η ενίσχυση αποτελούνταν κυρίως από ξένους στρατιωτικούς, συμπεριλαμβανομένων πρώην στρατιωτών του βοσνιακού και αλβανικού στρατού, καθώς και στρατιώτες από τη 2η Μεραρχία Πεζικού «Getica» και τη 2η Ορεινή Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων «Sarmizegetuza» από τη Ρουμανία.

Η διοίκηση της επιχείρησης, κατά πάσα πιθανότητα, ανατέθηκε σε Πολωνούς αξιωματικούς από το Ρζέσζοβ, οι οποίοι είχαν υπηρετήσει στο παρελθόν στην 21η Ταξιαρχία Πεζικού Podgalski.

Αφού το στρατόπεδό τους και οι στρατιωτικές αποθήκες τους ανακαλύφθηκαν με μέσα της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, η ουκρανική επίθεση ήταν καταδικασμένη.

Στις 26 Νοεμβρίου, ο ρωσικός στρατός ανέφερε ένα χτύπημα πυραύλων υψηλής ακρίβειας στην προσωρινή ανάπτυξη Πολωνών μισθοφόρων κοντά στο χωριό Βελίκιγε Χουτόρα στην περιοχή Χάρκοβο. Από τους περίπου 1.000 μισθοφόρους, αρκετές εκατοντάδες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σοβαρά. Η καταστροφή ξένων μισθοφόρων ανάγκασε την ουκρανική διοίκηση να αναδιατάξει ενισχύσεις από την περιοχή Χερσώνα στο Κουπιάνσκ.

Στην περιοχή Λίμαν, το ρωσικό πυροβολικό απέτρεψε επίσης επιθετικές επιχειρήσεις από τις ουκρανικές δυνάμεις κοντά στο Στελμαχόβκα και το Πλοστσάνκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR). Στις 27 Νοεμβρίου, η ρωσική στρατιωτική διοίκηση δήλωσε ότι οι απώλειες του ουκρανικού στρατού προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε περισσότερους από 50 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Το πρωί της 28ης Νοεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός συνέχισε τις προσπάθειές του να επιτεθεί στην περιοχή Πλοστσάνκα, αλλά απέτυχε. Σήμερα, ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις με μικρότερες δυνάμεις. Προελαύνοντας κυρίως σε μικρές ομάδες έως 30 στρατιωτών σε πολλά οχήματα μάχης πεζικού, οι ουκρανικές δυνάμεις είναι απίθανο να επιτύχουν στρατηγική επιτυχία, ειδικά σε κακές καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο, η αυξημένη ουκρανική δραστηριότητα στην περιοχή επιβεβαιώνει ότι η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της να καταλάβει το Σβάτοβο και να αποκόψει τον οικισμό Σεβεροντονιέτσκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το' δε το όνειρο ο Τζ. Γιαϊτζί: Έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ- Την θέση της θα πάρει Κύπρος & Ισραήλ- Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές εξελίξεις, που μπορεί να δρομολογηθούν μετά το βέτο της Τουρκίας στην...