Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Εκκενώνεται το Κίεβο ενώ ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να σταματήσει ρωσική προέλαση

Δραματικές εξελίξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα με την αποκάλυψη σχεδίου εκκένωσης του Κιέβου από τον Δήμαρχο της πόλης, λόγω της τρομερής καταστροφής των ενεργειακών υποδομών από την ρωσική πολεμική αεροπορία, το οποίο ήρθε στην δημοσιότητα.    

“Το Κίεβο θα εκκενωθεί μερικώς, και θα έχουμε προσωρινή μετεγκατάσταση ανθρώπων ορισμένων κατηγοριών στα προάστια, όπου μπορούν να μεταφερθούν και υπηρεσίες για τη διευκόλυνσή τους.

Σε περίπτωση κακού σεναρίου, καλό θα ήταν όλοι να είχαν την ευκαιρία είτε να πάνε στο σπίτι τους στα προάστια, όπου υπάρχει νερό, σόμπα, είτε να πάνε σε φίλους τους», πρόσθεσε ο δήμαρχος της πόλης Α. Κλίτσκο.

Οι ενεργειακές υποδομές είναι άχρηστες πλέον στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ειδικά μετά το μπαράζ επιθέσεων των Ρώσων τις προηγούμενες ημέρες, ενώ υπάρχει τεράστιος κίνδυνος πρόκλησης χιλιάδων θυμάτων από το κρύο, που λόγω της εποχής έχει θεριέψει .

Ο Δήμαρχος κατευθύνει τους πολίτες του Κιέβου στα προάστια, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτοί θα κατευθυνθούν και σε άλλες περιοχές, πιθανόν και εκτός ουκρανικών συνόρων μέσα στις γιορτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

   
Οι Βρετανοί είναι σίγουροι ότι το Κρεμλίνο θα καταστρέψει ολόκληρη τη στρατηγική υποδομή συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών) της Ουκρανίας, κάτι που θα οδηγήσει σε κρίση στα πολεμικά μέτωπα σε Ντονιέτσκ και Χερσώνα.

Ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να διακόψει προέλαση των ρωσικών δυνάμεων

Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να σταματήσει τη ρωσική προέλαση, αλλά απέτυχε παταγωδώς χάνοντας ως και 80 στρατιώτες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, στην κατεύθυνση του Artyomovsk, τα ουκρανικά στρατεύματα, με τη βοήθεια τεσσάρων τακτικών μονάδων μηχανοκίνητου πεζικού, προσπάθησαν να αντεπιτεθούν προς την κατεύθυνση των οικισμών Belogorovka, Bakhmutskoye, Yakovlevka και Ivangrad για να σταματήσουν την προέλαση των Ρώσων. Τελικά όμως, όχι μόνο δεν κατάφεραν τίποτα αλλά έχασαν δεκάδες στρατιώτες.

"Αφού δέχθηκαν τρομερά μπαράζ πυραύλων από συστήματα TOS-1, οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σταμάτησαν και οπισθοχώρησαν κακήν κακώς.

Περίπου 80 Ουκρανοί στρατιώτες, ένα άρμα μάχης, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο φορτηγά και ένα θωρακισμένο όχημα καταστράφηκαν", αναφέρει το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Όλα αυτά αποτυπώνονται σε διαδραστικό χάρτη  των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, οι Ρώσοι θα έχουν την προοπτική επίθεσης στο Κουράχοβο (20 χλμ. βόρεια), και είναι πιθανή η ανακατάληψη της πόλης Marinka, η οποία θα δημιουργήσει μια πραγματική απειλή για να περικυκλώσει ολόκληρη ουκρανική δύναμη των 60.000 Ουκρανών του Νότιου Ντόνετσκ.

Οι Ουκρανοί ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια, αλλά “ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περιορισμένα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών, ενώ η Ουάσιγκτον δεν είναι πρόθυμη να δώσει βασικά οπλικά συστήματα αφού θέλει να στείλει σε ευάλωτες περιοχές όπως η Ταϊβάν και η Κορέα», τονίζουν οι NYT.

 

Οι Ρώσοι θα χρησιμοποιήσουν τον πάγο για να κάνουν επίθεση στα μέτωπα μετά την καταστροφή των υποδομών της Ουκρανίας  

Αμερικανοί ειδικοί αμυντικοί αναλυτές, αναλύουν φωτογραφίες και πληροφορίες στις στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι Ρώσοι με σύμμαχο τον χειμώνα θα επιτεθούν στα μέτωπα, ειδικά τώρα που οι Ουκρανοί φέρονται να έχουν εξαντληθεί από την ενεργειακή ανεπάρκεια.

“Σε γενικές γραμμές, το πιο ενδιαφέρον στην Ανατολική Ουκρανία είναι ότι Βρετανοί και Αμερικανοί εκτιμούν ότι ο παγετός θα επιτρέψει στους Ρώσους να χρησιμοποιήσουν εντατικότερα τα άρματα μάχης για να καταστρέψουν τα φυλάκια και τις συγκεντρώσεις των ουκρανικών δυνάμεων (οπόρνικ), ενώ τα drones καμικάζι θα στοχεύουν στην υποδομή και στον στρατιωτικό εξοπλισμό”, δηλώνει ξένος ειδικός.

Οι Ρώσοι όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν ( 1943-45), είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κτυπήσουν εν μέσω του χειμώνα( όταν κανένας δε θα τους αναμένει), ίσως ακόμα και εν μέσω εορτών των Χριστουγέννων, με στόχο να καταστρέψουν τα σημεία στήριξης των ουκρανικών δυνάμεων, μαζί με αιφνιδιαστικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή και τη ροή οπλικών συστημάτων από τη δύση.

Τουρκόφωνη Λεγεώνα κατά των δυνάμεων του Καντίρωφ και των Ρώσων δημιουργεί νέες εξελίξεις

Στα τέλη Οκτωβρίου, ένας Αζέρος εθελοντής που υπηρετούσε στον ουκρανικό στρατό είχε δηλώσει ότι υπήρχαν σχέδια να σχηματιστεί μια Τουρκόφωνη Λεγεώνα για να πολεμήσει μαζί με τους Ουκρανούς ενάντια στους Ρώσους εισβολείς.

Αυτά τα σχέδια φαίνεται τώρα να έχουν διαμορφωθεί με τη μορφή του τάγματος Turan, μιας μονάδας που συγκροτήθηκε από Καζάκους, Κιργίζιους στρατιώτες, αλλά παραστρατιωτικούς από Μπουριάτ, Αλτάι και Νταγκεστάν υπό τη διοίκηση ενός Κιργίζιου αξιωματικού του Almas Kudabek.

«Θα καταστρέψουμε το σιχαμένο καθεστώς του Καντίροφ και το αυτοκρατορικό καθεστώς του Πούτιν. Θα παλεύουμε κάθε μέρα, θα σκορπίσουμε τον τρόμο στους υποστηρικτές τους μέσα και έξω», λέει ο Κιργίζιος διοικητής.

«Υπό το πρόσχημα μιας ειδικής επιχείρησης», λέει ο ίδιος που είναι διοικητής του εν λόγω τάγματος σε συνέντευξή του, «ο Πούτιν πραγματοποιεί γενοκτονία των τουρκόφωνων. Καλύπτοντας τον εαυτό του με το Ισλάμ, ο Ραμζάν Καντίροφ κήρυξε τζιχάντ. Το Ισλάμ για εμάς είναι ιερό και δεν πρέπει να παίζει κανείς παιχνίδια με αυτό», κατέληξε ο ίδιος.

Όλα τα είχε ο πόλεμος της Ουκρανίας, η μετατροπή του σε θρησκευτικό του έλειπε. Ναι ΣΕ στρατιωτική αναμέτρηση  άπαξ όμως και μετατραπεί  σε "θρησκευτική", ενέχει τον τρομερό κίνδυνο πρόκλησης γενοκτονίας, μέσα από μια ακόμα πιο γενικευμένη σύγκρουση, που θα ενέπλεκε τους ισλαμιστές Τουρκόφωνους των χωρών της πρώην  ΕΣΣΔ με τους Ρώσους, και τότε θα είχαμε όντως σκηνικό μερικού παγκόσμιου πολέμου με απροσδιόριστες καταστάσεις στην Ευρώπη που θα δέχονταν το μεγαλύτερο βάρος των εξελίξεων λόγω απόστασης.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το' δε το όνειρο ο Τζ. Γιαϊτζί: Έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ- Την θέση της θα πάρει Κύπρος & Ισραήλ- Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές εξελίξεις, που μπορεί να δρομολογηθούν μετά το βέτο της Τουρκίας στην...