Ένοπλες Συρράξεις

Διεθνής Επιτροπή για τους Αγνοουμένους: Πάνω από 15 χιλιάδες άνθρωποι εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το echedoros-a.gr, ο διευθυντής της Διεθνούς Επιτροπής για τους Αγνοουμένους (ICMP), Μάθιου Χόλιντεϊ, δήλωσε ότι περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν ήδη εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η τηλεοπτική υπηρεσία ειδήσεων της χώρας.

Όπως σημειώνεται,  προς το παρόν είναι άγνωστο πόσοι άνθρωποι εκτοπίστηκαν βίαια, κρατήθηκαν στη Ρωσία, χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους ή πέθαναν και θάφτηκαν σε αυτοσχέδιους τάφους.

Σύμφωνα με τον Χόλιντεϊ, ο αριθμός των 15.000 είναι συντηρητικός, δεδομένου ότι μόνο στη Μαριούπολη, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, 25.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι αριθμοί είναι τεράστιοι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία είναι τεράστια», είπε ο διευθυντής της επιτροπής.

Πιστεύει ότι η διαδικασία διερεύνησης υποθέσεων αγνοουμένων στην Ουκρανία θα συνεχιστεί για χρόνια, ακόμη και μετά την παύση των εχθροπραξιών.

«Το κύριο πράγμα τώρα είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η ταυτοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων. Η συντριπτική πλειονότητα των αγνοουμένων και των νεκρών είναι θύματα εγκλημάτων πολέμου, επομένως οι δράστες πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο Χόλιντεϊ.

Σε προηγούμενη έκθεση είχε αναφερθεί ότι 236 παιδιά θεωρούνται αγνοούμενα από την αρχή της ευρείας κλίμακας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...