Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Στρατιωτικός ηγέτης των Κούρδων προς Ερντογάν: Ελάτε στη Συρία & θα κάνουμε κόλαση τη Ν. Τουρκία

Ενώ κουρδικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τουρκικά F-16 ρίχνουν βόμβες φωσφόρου σκοτώνοντας παιδάκια, ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ότι ο στρατός του είναι έτοιμος να αποκρούσει μια χερσαία εισβολή από την Τουρκία.

O Özlem Alev Demirel, ευρωβουλευτής, GUE/NGL, δήλωσε : «Εδώ και δύο ημέρες, ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει και πάλι κουρδικές περιοχές στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μη στρατιωτικές υποδομές, όπως τα νοσοκομεία, είναι επίσης στόχοι αυτών των επιθέσεων. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αυξάνεται με κάθε επίθεση.

Οι βομβαρδισμοί γίνονται στις περιοχές όπου η Ρωσία και οι ΗΠΑ ελέγχουν τον εναέριο χώρο.

Άρα και οι δύο χώρες πρέπει να έχουν δώσει το πράσινο φως για αυτήν την επιθετικότητα. Δεν πρέπει λοιπόν να ήταν τυχαίο που ο Ερντογάν έδωσε την εντολή για αυτήν την επίθεση κατά την πτήση της επιστροφής του ταξιδιού του από την Ασία, όπου συνάντησε μεταξύ άλλων τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τ. Μπάιντεν".

Ο ηγέτης του SDF ρίχνει το γάντι στον τουρκικό στρατό

Ο επικεφαλής του SDF Mazloum Abdi δήλωσε είπε στο Associated Press ότι ο στρατός που έχει υπό την εξουσία του προετοιμάζεται για άλλη μια τέτοια επίθεση από τότε που η Τουρκία έκανε χερσαία επίθεση στην περιοχή το 2019.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο όπου μπορούμε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε νέα επίθεση. Τουλάχιστον Οι Τούρκοι δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν τις περισσότερες από τις περιοχές μας και θα γίνει μεγάλη μάχη.

Εάν η Τουρκία επιτεθεί σε οποιαδήποτε περιοχή, ο πόλεμος θα επεκταθεί σε όλες τις περιοχές, υπονοώντας την νότιο Τουρκία και όλοι θα πληγωθούν από αυτό», τόνισε ο ίδιος.

Μια εικόνα το τι θα πάθουν οι Τούρκοι στην Συρία μετά τις πρόσφατες παραλαβές φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων από τους Κούρδους

«Στις 23:50 της 4ης Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε κίνηση ελικοπτέρου στην περιοχή Girê Amediyê στη Μετίνα. Το τουρκικό ελικόπτερο τύπου Skorsky που ήθελε να προσγειωθεί στην περιοχή έγινε στόχος και καταρρίφθηκε από τις κινητές ομάδες μας.

Αυτό το ελικόπτερο, το οποίο χτυπήθηκε βαριά από τα αποτελεσματικά χτυπήματα των δυνάμεών μας, δεν μπόρεσε να απογειωθεί γιατί πήρε φωτιά και καταστράφηκε”, αναφέρει ανακοίνωση του YPG που συνοδεύεται από βίντεο.

Πρόσφατα κουρδικές δυνάμεις χτύπησαν με ρουκέτες την τουρκική συνοριακή περιοχή Κιλίτς, δείχνοντας στην Τουρκία τι ακριβώς την αναμένει εφόσον εισβάλει για μια ακόμη φορά  στην Συρία.

Πληροφορίες φέρουν τους Κούρδους να έχουν στήσει παγίδες σε πάρα πολλά σημεία, με στόχο να προκαλέσουν με καταδρομικού τύπου επιχειρήσεις πολύνεκρες απώλειες τις οποίες θα προβάλουν σε ΜΜΕ, ώστε να μάθει ο τουρκικός λαός το τουρκικό “Βιετνάμ”.

 

Ασύστολα ψεύδη οι 184 νεκροί Κούρδοι μαχητές που ανακοίνωσε ο Χ.Ακάρ

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το Κέντρο Μέσων Ενημέρωσης και Πληροφόρησης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) διέψευσε τους ισχυρισμούς του Χ.Ακάρ, τονίζοντας για  παραπληροφόρηση και πλήρη διαστρέβλωση των αληθειών στον συνεχιζόμενο γενοκτονικό του πόλεμο κατά της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

«Το Υπουργείο Άμυνας του τουρκικού κράτους κατοχής ισχυρίστηκε ότι σκότωσε 184 Κούρδους μαχητές μας σε αεροπορικές επιδρομές. Αυτές οι πληροφορίες δεν είναι αληθινές. Οι τελευταίες επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή σε 2 μέλη ασφαλείας και 11 πολίτες», ανέφερε η ανάρτηση του SDF.

Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες έχουν σκοτώσει αριθμό στρατιωτών του συριακού στρατού που επιχειρούν στην ίδια περιοχή με τις δυνάμεις του SDF, έχουν καταστρέψει ήδη την εκκολαπτόμενη προσέγγιση μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας.

 Οι μεγάλες απώλειες και η αντίσταση των Κούρδων σε Ιράκ και Συρία, ανάγκασε το καθεστώς Ερντογάν να ετοιμάζεται να κινηθεί ξανά κατά των Κούρδων, οι οποίοι ετοιμάζονται για το δικό τους όνειρο ενός κράτους του Κουρδιστάν.   

Το πολύ άσχημο είναι ότι η Τουρκία κάνει και πάλι ότι θέλει καταπατώντας μια ολόκληρη λίστα διεθνών νόμων, και όλοι την επιπλήττουν με " δηλώσεις", κάτι που μας υπενθυμίζει ότι αν συμβεί κάτι στο Αιγαίο θα είμαστε μόνοι μας και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε οποιαδήποτε βοήθεια το πρώτο διάστημα. Αυτό το γνωρίζει η στρατιωτική ηγεσία και για αυτό έχουμε και τα ανάλογα σχέδια για οτιδήποτε επιχειρήσει να πράξει η Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ