Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πολύπλευρη άμυνα από Ρωσία: Ουκρανικές εφεδρείες στη Μελιτόπολη με το βλέμμα στην Κριμαία

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, οι Ρώσοι διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Ντόνιετσκ, του Μπαχμούτ και της Αβντέεβκα, ενώ η άμυνα της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποιείται στις κατευθύνσεις Κουπιάνσκ, Λιμάν, Νοβοπαβλόβκα και Ζαπορίζια.

Μάχες θέσης διεξάγονται στις κατευθύνσεις Χερσώνα και Κρίβοι Ρογκ, όπου, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι Ρώσοι δημιουργούν μια πολυεπίπεδη άμυνα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Μπελογκορόβκα, στην περιοχή Λουγκάνσκ, ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε άμυνα, οι Ρώσοι δεν σταματούν να επιτίθενται στον οικισμό, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Λουγκάνσκ, Σεργκέι Γκαϊντάι (Serhiy Gaidai). «Θεωρούν το χωριό τόσο ως εφαλτήριο για την επίθεση όσο και ως απειλή για την προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς το Λισιτσάνσκ», είπε ο Γκαϊντάι.

Αντίθετα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προχωρούν προς την κατεύθυνση Σβάτοβο, λέει ο κυβερνήτης. Από τη ρωσική πλευρά, υπάρχουν αναφορές ότι λόγω της λάσπης, η δραστηριότητα των χερσαίων επιχειρήσεων εκεί έχει μειωθεί αισθητά. Παρόλα αυτά, οι Ρώσοι ενισχύουν ενεργά την άμυνα κοντά στο Σβάτοβο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπιθέσεις κοντά στην Παβλόβκα, την οποία κατέλαβαν οι Ρώσοι, σύμφωνα με τους ίδιους.

Η Ρωσική Ομοσπονδία εισβάλλει ενεργά στο Μπαχμούτ, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η πόλη βρίσκεται υπό συνεχή πυρά. Εκτιμάται πως, οι Ρώσοι χρησιμοποιούν πυρομαχικά με εμπρηστικά στοιχεία μαζικά, και σε άλλους τομείς του μετώπου, ιδιαίτερα κοντά στο Ουγκλεντάρ.

Η Χερσώνα βρισκόταν υπό συνεχείς βομβαρδισμούς καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στην αριστερή όχθη, η οποία ελέγχεται από τους Ρώσους, στις περιοχές Ολέσκι, Καχόβκα, Ασκάνια Νοβάγια και Σκαντόβσκ. Εδώ και αρκετές ημέρες, πόλεις και στις δύο πλευρές του Δνείπερου υφίστανται μαζικούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι εκτελούνται αμοιβαία από ουκρανικά και ρωσικά στρατεύματα.

Στη Ρωσία, η πιθανότητα επίθεσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση της Μελιτόπολης συζητείται σχεδόν καθημερινά, με αναφορές ότι ο ουκρανικός στρατός συσσωρεύει εκεί εφεδρείες. Αυτό το θέμα ανησυχεί τη Ρωσική Ομοσπονδία, γιατί αν πετύχει, ο ουκρανικός στρατός θα είναι κοντά στην Κριμαία.

Το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να προετοιμαστούμε "για μια σοβαρή άμυνα στην Κριμαία", δήλωσε σήμερα ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Αντρέι Γκουρούλεφ.  Να σημειωθεί ότι στην Κριμαία, όπως αναφέραμε νωρίτερα, γίνονται ενεργά οχυρωματικές εργασίες. Ωστόσο, οι Ρώσοι εκτελούν τώρα τέτοιες εργασίες σε πολλά μέρη. Αλλά αν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα επιλέξουν αυτή την κατεύθυνση για την επίθεση είναι ακόμα ένα ερώτημα. Σε κάθε περίπτωση, η Ρωσία ενισχύει και εκεί την άμυνα, τραβώντας ενισχύσεις προς τη Μελιτόπολη.

Εν τω μεταξύ, ο δυτικός Τύπος γράφει για επιταχυνόμενο οπλισμό και επανεξοπλισμό του πολωνικού στρατού. Η Πολωνία μετατρέπεται σε μια νέα «στρατιωτική υπερδύναμη στην Ευρώπη», σύμφωνα με το Politico. «Η Πολωνία έχει πιθανώς τον καλύτερο στρατό στην Ευρώπη. Και μόνο θα δυναμώσει», αναφέρει το άρθρο. Η Πολωνία έχει αρχίσει να αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες από το 2,4% του ΑΕΠ στο 5%, έχει ήδη περισσότερα άρματα μάχης και οβίδες από τη Γερμανία και στοχεύει να έχει 300.000 στρατιωτικό προσωπικό μέχρι το 2035.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ