Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τεράστιο πακέτο όπλων επί χρήμασι προμηθεύουν οι Τούρκοι στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας-Οι ΗΠΑ αναζητούν αντιαεροπορικά συστήματα ενόψει ρωσικής επίθεσης

Καθώς ο Ρωσο-Ουκρανικός Πόλεμος θα συμπληρώσει σε λίγο ένα χρόνο, το   Κίεβο ζητά από την Ουάσιγκτον να επισπεύσει την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία. Συμπεριλαμβανομένων των περιβόητων εκτοξευτών Patriot.

Το Κίεβο, ψάχνει τώρα να αποκτήσει το σύστημα αεράμυνας Patriot, για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις με πυραύλους και drones καμικάζι της Ρωσίας.

Σε άρθρο μας: Game Changer η παροχή Patriot από τις ΗΠΑ στους Ουκρανούς, αναφέραμε ότι οι Ουκρανοί ηγέτες, έχουν ζητήσει συστήματα Patriot και άλλο εξοπλισμό αιχμής  μετά την ευρείας κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το σύστημα αεράμυνας, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας επιθυμιών του Κιέβου, την οποία έστειλε στην Ουάσιγκτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ΗΠΑ έχουν διαφορετική άποψη για το θέμα για πολλούς λόγους.

Η Ρωσία, μπορεί να θεωρήσει την εγκατάσταση του συστήματος μια προκλητική κίνηση από τις ΗΠΑ. Εξάλλου, η Ουκρανία θα αντιμετώπιζε επίσης δυσκολίες στη διατήρηση και υποστήριξη των συστημάτων κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Ο εφοδιασμός του Κιέβου με τους Patriots, είναι δύσκολος λόγω της σχετικής σπανιότητάς τους.

 Η Πολωνία, από όσο είναι γνωστό, είχε συμβόλαιο για την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας Patriot,όμως δεν έχουν γίνει ακόμη παραδόσεις.

Το πρώτο, όπως φαίνεται, υποσχέθηκε να μεταφερθεί το 2022, μόνο που αναβλήθηκαν οι προθεσμίες. Αλλά υπάρχουν Αμερικανοί στρατιώτες στην Πολωνία. Υπερασπίζονται  τη βάση στο Rzeszow, τον κύριο κόμβο μέσω του οποίου τα όπλα του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών όπλων, πηγαίνουν αεροπορικώς στην Πολωνία, και από εκεί πηγαίνουν στην Ουκρανία.

Οι Αμερικανοί, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας στην Ουκρανία. Στην πραγματικότητα, ένα τέτοιο ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας υπάρχει ήδη σε κάποιο βαθμό, λόγω του γεγονότος ότι, υπάρχει δορυφορική αναγνώριση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν αμερικανικά ηλεκτρονικά δικτυοκεντρικά συστήματα που βοηθούν στη μάχη.

Από την άλλη μεριά, η ένταση της υποστήριξης της Τουρκίας προς την Ουκρανία,  δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για όποιον έχει παρακολουθήσει τις αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Τι περιλαμβάνουν οι πωλήσεις της Τουρκίας στην Ουκρανία

Ειδικά για την Ουκρανία, οι Τουρκικές πωλήσεις  περιλαμβάνουν την παράδοση περίπου 35 Bayraktar TB2 UCAV, 24 Mini-Bayraktar αναγνωριστικά UAV, TRLG-230 καθοδηγούμενους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων (MRL), εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, 200 BMC Kirpi MRAP, όλμοι και πυρομαχικά μεταξύ πολλών άλλων αντικειμένων.

Μια μη αναφερθείσα μέχρι στιγμής παράδοση τουρκικών όπλων στην Ουκρανία, αποτελείται από έναν απροσδιόριστο αριθμό κατευθυνόμενων MRL TRGL-230 των 230 mm, τα οποία λόγω των κατευθυνόμενων πυρομαχικών ακριβείας τους είναι ιδιαίτερα θανατηφόρα.

Το TRLG-230 των 230 mm, μπορεί να καταστρέψει με ακρίβεια τον οπλισμό που ορίζεται από τα UCAV του Bayraktar TB2s, σε γρήγορη διαδοχή σε εμβέλεια 70 χιλιομέτρων

Η Τουρκία, εκτός από τα UCAV και τα καθοδηγούμενα MRL, εξάγει σχεδόν κάθε οπλικό σύστημα που μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτό περιλαμβάνει τα 122 χιλιοστά T-122 και 300 χιλιοστά TRG-300 MRL, αλλά και συστήματα αεράμυνας όπως το HISAR-A+ εμβέλειας 15 χιλιομέτρων , το HISAR-O εμβέλειας 25 χιλιοστών και το Korkut 35 χιλιοστών, ένα αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό πυροβόλο (SPAAG), και τα δύο είναι ιδανικά για να αντιμετωπίσουν την απειλή που θέτουν τα περιπλανώμενα πυρομαχικά. 

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία έχει επίσης προγραμματιστεί να παραλάβει την πρώτη από τις δύο κορβέτες της κατηγορίας Ada που παρήγγειλε από την Τουρκία τον Δεκέμβριο του 2020. Το F211 Hetman Ivan Mazepa κυκλοφόρησε επίσημα στις 2 Οκτωβρίου 2022 και θα συνεχίσει να προετοιμάζεται για υπηρεσία στην Τουρκία, μέχρι μπορεί να παραδοθεί στο Ουκρανικό Ναυτικό. 

 Αν και, η Ρωσική ναυτική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, ενδέχεται να αποκλείσει τη χρήση αυτών των πλοίων για το άμεσο μέλλον, οι τουρκικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών προβλημάτων της Ουκρανίας συνεχίζονται. 

Υπάρχουν πρόσφατες αναφορές ότι, η Baykar Tech προσπάθησε επίσης να βοηθήσει την Ουκρανία στην καταπολέμηση της απειλής που προέρχονται από τα ιρανικά πυρομαχικά, ενσωματώνοντας MANPADS καθοδηγούμενα από Sungur IIR στο Bayraktar TB2.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι προέλασαν 2 χλμ στην μέτωπο της Κρεμίνα και συνεχίζουν ενώ Σπετσνάζ εξοντώνουν μαζικά Ουκρανούς στο Βερμπόβνοε (Βίντεο)

Περισσότερες Γυναίκες στα χαρακώματα για τους Ουκρανούς δείχνει απελπισία επιλογών-Η Πολωνία παρέδωσε πρόσφατα στην...