Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

"Χειμερινή" τακτική της Ρωσίας για να ισοπεδώσει τους Ουκρανούς-Καταστράφηκε ρωσική βάση στη Μελιτόπολη

Στον απόηχο των ρωσικών υποχωρήσεων στην Ουκρανία, στο Κίεβο άρχισαν τώρα να προωθούν την ιδέα ότι όλα θα πάνε καλά, πως δεν χρειάζεται εκκένωση πόλεων, και πως θα υπάρχει φως, δουλειά, φαγητό και νερό και τελικά νίκη επί της Ρωσίας.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας έχει ισοπεδωθεί και ενόψει του Χειμώνα, οι Ουκρανοί που παραμένουν στη χώρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα θέρμανσης, φωτισμούς, ακόμα και σε τροφή και νερό, λόγω του περιορισμού των οδών ανεφοδιασμού.

Στις ουκρανικές στέπες το χιόνι είναι βαθύ και εκτιμάται πως η Ρωσία θα το εκμεταλλευθεί αυτό για να ασκήσει πίεση στα ουκρανικά στρατεύματα αλλά και στην κυβέρνηση, προκειμένου μετά από μήνες επιχειρησιακού τέλματος και εν μέσω ενός μονότονου ψυχρού χειμώνα με περιορισμένους πόρους, ο Πούτιν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων απέναντι σε μια αδύναμη Ουκρανία με πολίτες που αντιδρούν στο Κίεβο για τον περιορισμό των βασικών αναγκών τους.

Μια στρατιωτική βάση των Ρώσων κατακτητών στο κατεχόμενο χωριό Βέσελε στην επαρχία Μελιτόπολης καταστράφηκε. Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό πως μεταξύ 9 και 13 Νοεμβρίου, καταγράφηκαν περίπου 20 πτήσεις μεγάλων στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών Il-76 από τη Λευκορωσία στη νοτιοδυτική Ρωσία. Κάθε πλευρά ήταν φορτωμένη με παλέτες πυραύλων για τα συστήματα αεράμυνας S-300 και S-400. Συνολικά, μεταξύ 70 και 100 από αυτά τα πυρομαχικά μεταφέρθηκαν λαθραία. Αυτό ανέφερε η βρετανική ταμπλόιντ The Daily Mirror, επικαλούμενη πηγή.

Το δημοσίευμα διευκρίνισε ότι ο ρωσικός στρατός παρέδωσε τους πυραύλους που βγήκαν από τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας στο αεροδρόμιο Μιλέροβο στην περιοχή του Ροστόφ, από το οποίο καλύπτονται οι περιφέρειες Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι επειδή αυτές οι κινήσεις πυραύλων έγιναν τόσο γρήγορα, λίγο πριν από τον μαζικό βομβαρδισμό αυτή την εβδομάδα, είναι αλληλένδετες. Αλλά το πιο δυσοίωνο, μπορεί να υποδηλώνουν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη και προετοιμάζονται για μια μεγάλη αντίδραση ενάντια σε αυτή τη δραστηριότητα. Έγινε λόγος για βρώμικη βόμβα, είπε η πηγή.

Στις 17 Νοεμβρίου, ο αμερικανικός στρατός κατέγραψε 111 ρωσικούς πυραύλους και 26 UAV καμικάζι κατευθυνόμενα κατά της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό Μαρκ Μίλι (Mark Milley), πρόεδρο του Μικτού Επιτελείου Στρατού, αυτό ήταν πιθανώς το μεγαλύτερο «κύμα πυραύλων» που έχει παρατηρηθεί από την έναρξη της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με την πηγή, υπάρχουν αρκετές εκδοχές για περαιτέρω εξελίξεις. Πρώτον, οι Ρώσοι μπορούν να λάβουν προφυλάξεις έναντι πιθανού ουκρανικού χτυπήματος ως απάντηση στις επιθέσεις τους. Επιπλέον, η Ρωσία μπορεί να χρειαστεί αυτούς τους πυραύλους για πρόσθετη προστασία των συνόρων της σε περίπτωση πολύ αρνητικής αντίδρασης από το ΝΑΤΟ στην «πιθανή χρήση» από τη Μόσχα μιας «βρώμικης βόμβας» σε ουκρανικό έδαφος.

Δεύτερον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της RF είναι σε θέση να τροποποιήσουν γρήγορα τους αναφερόμενους πυραύλους και να τους χρησιμοποιήσουν όχι μόνο για άμυνα, αλλά και για επίθεση. Έτσι, η Ρωσία μπορεί να προετοιμάζει άλλο ένα ισχυρό «κύμα πυραύλων» για να τιμωρήσει το Κίεβο για τις επιτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τους τελευταίους μήνες, συνοψίζει η βρετανική εφημερίδα επικαλούμενη πηγή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ