Ένοπλες Συρράξεις

Συρία: Ο Συριακός Στρατός χτύπησε θέσεις της HTS με βαλλιστικούς πυραύλους

Στις 3 Νοεμβρίου, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) εκτόξευσε δύο τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους OTR-21 Tochka στη βορειοδυτική περιοχή της Ιντλίμπ, η οποία κατέχεται από την Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και πολλές άλλες τρομοκρατικές ομάδες.

Οι πύραυλοι έπληξαν τα δυτικά προάστια της πόλης Ιντλίμπ, όπου είναι γνωστό ότι βρίσκονται πολλά αρχηγεία, αποθήκες πυρομαχικών και στρατόπεδα εκπαίδευσης της  HTS. Τρία άτομα φέρεται να τραυματίστηκαν.

Το σοβιετικής κατασκευής Tochka έχει αυτονομία μεταξύ 70 και 185 χιλιομέτρων ανάλογα με την παραλλαγή. Είναι γνωστός για την υψηλή του ακρίβεια, καθώς έχει κυκλικό σφάλμα πιθανότατα μικρότερο από 70 μέτρα. Οι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στα δυτικά προάστια της πόλης Ιντλίμπ ήταν οπλισμένοι με κεφαλή διασποράς. Αυτή η παραλλαγή χρησιμοποιείται συνήθως για να στοχεύσει συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού.

Η πυραυλική επίθεση ήταν πιθανότατα μια απάντηση σε μια επίθεση που είχε στόχο στρατεύματα του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στη δυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου μια μέρα νωρίτερα.

Μαχητές που υποστηρίζονται από τους Τούρκους συμμάχους της HTS χτύπησαν ένα στρατιωτικό όχημα κοντά στην πόλη al-Shekh Aqeel με έναν αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο, σκοτώνοντας ή τραυματίζοντας αρκετούς στρατιώτες. Η επίθεση ήταν κατάφωρη παραβίαση της εκεχειρίας στην Ιντλίμπ, η οποία είχε μεσολαβήσει Ρωσία και Τουρκία πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις θα μπορούσαν να δώσουν μια πιο σκληρή απάντηση στην επίθεση τις επόμενες λίγες ημέρες, αν όχι ώρες. Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές πάνω από τη βόρεια και τη δυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Ο SAA και οι σύμμαχοί του πιθανότατα θα συνεχίσουν να απαντούν με ωμή βία σε οποιεσδήποτε παραβιάσεις της εκεχειρίας στην ευρύτερη Ιντλίμπ, προκειμένου να αποτρέψουν την HTS από γενικευμένη κλιμάκωση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ