Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Θα τους πιούν το αίμα! Οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία το σύστημα αντι-drone “Vampire”

Μετά από τι επιθέσεις της Ρωσίας σε μη στρατιωτικές υποδομές και κυβερνητικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να στείλουν στην Ουκρανία το σύστημα αντι-drone «Vampire» έως τα μέσα του 2023, με την ανάθεση της σύμβασης να αναμένεται εντός μηνών.

Το Πεντάγωνο, τον περασμένο Αύγουστο ανακοίνωσε ότι θα στείλει το σύστημα, έναν εκτοξευτή πυραύλων κατευθυνόμενου με λέιζερ που μπορεί γρήγορα να εγκατασταθεί στην καρότσα ενός πολιτικού φορτηγού, ως μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου όπλων. Ωστόσο, παρά την εκτεταμένη χρήση από τη Ρωσία ιρανικών drones καμικάζι για να στοχεύουν σταθμούς παραγωγής ενέργειας και άλλες βασικές υποδομές της Ουκρανίας, το Πεντάγωνο δεν έχει ακόμη εγκρίνει σύμβαση για την παράδοση του συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η αεράμυνα συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα, είναι κάτι στο οποίο θα συνεχίσουμε να παραμένουμε συγκεντρωμένοι και να εργαζόμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε ο Γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας  Πατ Ράιντερ . «Σε σχέση με τους Vampires, αναμένουμε ανάθεση συμβολαίου μέσα στους επόμενους μήνες και αυτή τη στιγμή αναμένουμε ότι η παράδοση θα γίνει στα μέσα του 2023», είπε.

Το Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment (VAMPIRE) του L3Harris, είναι ένα δομοστοιχειωτό σύστημα που παρέχει ικανότητα χτυπήματος ακριβείας με πυρομαχικά εδάφους-εδάφους ή καθοδηγούμενα από λέιζερ εδάφους-αέρος.

Αυτό το αυτόνομο κιτ L3Harris παρέχει μια γρήγορη λύση για τον οπλισμό μη τακτικών οχημάτων (NTV) και ποικιλίας τακτικών οχημάτων, ενώ ενσωματώνει εξαρτήματα σε συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Ο εξοπλισμός πυραύλων ISR που κατασκευάστηκε από το Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR χρησιμοποιεί πυρομαχικά καθοδηγούμενα με λέιζερ για να χτυπήσει επίγειους ή εναέριους στόχους, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι τα ιρανικά στρατεύματα εμπλέκονται άμεσα στο έδαφος στην Κριμαία, υποστηρίζοντας επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην υποδομή της Ουκρανίας. Η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα μείγμα πυραύλων και περιπλανώμενων πυρομαχικών, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, για να στερήσει από την Ουκρανία ηλεκτρική ενέργεια καθώς η θερμοκρασία πέφτει στην αρχή του χειμώνα.

Τώρα είναι η στιγμή

Για την Ουκρανία και τους συμμάχους της, ο χρόνος είναι ουσιαστικός. Επειδή οι νέες ρωσικές μονάδες δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, η ικανότητα της Ρωσίας να διεξάγει χερσαίες επιχειρήσεις βρίσκεται σε ύφεση. «Τώρα είναι η στιγμή που οι εταίροι της Ουκρανίας, πρέπει να θέσουν τις βάσεις για μια στρατιωτική νίκη το 2023», ανέφερε σε νέα αξιολόγηση, το Royal United Services Institute με έδρα το Λονδίνο.

Παρόλο που οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ισχυρίστηκαν ότι, κατέρριψαν περισσότερα από 1.400 εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του πολέμου, το Κίεβο ζήτησε πρόσθετα συστήματα αεράμυνας. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απάντησαν θετικά, καθώς ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε την ανάγκη σε συνέντευξη Τύπου του ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα, και είπε ότι η Ουάσιγκτον, εργάζεται για να συνδέσει το συνονθύλευμα των συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία.

Αυτά τα συστήματα περιλαμβάνουν: αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger από τις ΗΠΑ και άλλους, αεράμυνα μεσαίου βεληνεκούς S-300 ρωσικής κατασκευής, αεράμυνα μεσαίου βεληνεκούς Hawk από την Ισπανία και συστήματα IRIS-T που τοποθετούνται σε φορτηγά από τη Γερμανία. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα της παράδοσης του μεσαίου βεληνεκούς Εθνικού Προηγμένου Συστήματος Πυραύλων Επιφανείας-Αέρος, το οποίο παράγουν από κοινού η Raytheon και η Νορβηγική Kongsberg.

Την Τρίτη, ο Ράιντερ σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη δείξει ότι μπορούν να ενσωματώσουν την αεράμυνα, «ιδιαίτερα, για παράδειγμα, όταν πρόκειται για την κατάρριψη ενός σημαντικού ποσοστού ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών».

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ VAMPIRE:

- Σχεδιασμένο για να συμπληρώνει το χαμηλό κόστος, τη χαμηλή υπογραφή και τη διαθεσιμότητα κοινών NTV

- Σχεδιασμένο για να ταιριάζει σε οποιοδήποτε pickup ή όχημα με επίπεδη επιφάνεια

- Μπορεί να διαμορφωθεί με διαφορετικούς αισθητήρες και πακέτα όπλων

- Απόλυτα αυτοτελής. Η τροφοδοσία ρεύματος εξαλείφει την ανάγκη για εναλλάκτη 24 volt στο όχημα

- Το ανεξάρτητο σταθεροποιημένο σύστημα παρατήρησης WESCAM MX-10- RSTA παρέχει επικάλυψη ISR

- Μπορεί να εξοπλιστεί με APKWS ή άλλα πυρομαχικά καθοδηγούμενα με λέιζερ

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...