Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Νέα εφαρμογή ePPO: Επιτρέπει στους πολίτες να βοηθούν στην κατάρριψη drones και πυραύλων στην Ουκρανία- Πως λειτουργεί

Η Ουκρανία δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητές συσκευές, που θα βοηθήσει τις μονάδες αεράμυνας να συμπληρώσουν πληροφορίες ραντάρ σχετικά με έναν εναέριο στόχο, για να βελτιώσουν τις πιθανότητες κατάρριψής του, σύμφωνα με το Τμήμα Στρατηγικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η έκδοση Android της εφαρμογής "ePPO" είναι ήδη διαθέσιμη για λήψη. Τώρα, κάθε πολίτης της Ουκρανίας μπορεί να συμμετάσχει στην αντιπυραυλική και αντιαεροπορική άμυνα των ουρανών μας, δήλωσε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, το μόνο που χρειάζεται είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή "ePPO" στο smartphone σας, να περάσετε μια γρήγορη διαδικασία εξουσιοδότησης, να κάνετε κλικ στο "Test" για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν και να είστε έτοιμοι να ειδοποιήσετε τις αντιαεροπορικές δυνάμεις μας, για αντιληπτές απειλές», ανέφερε.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

«Εάν δείτε έναν εναέριο στόχο, για παράδειγμα, έναν πύραυλο κρουζ ή ένα drone αυτοκτονίας, πρέπει να ανοίξετε το "ePPO" στο smartphone σας, να επιλέξετε τον τύπο του εναέριου στόχου, να δείξετε το smartphone σας προς την κατεύθυνση του στόχου και να πατήσετε το μεγάλο κόκκινο κουμπί», αναφέρουν οι  ειδικοί της αεράμυνας, με την σειρά τους θα δουν ένα σημάδι στον χάρτη, θα συμπληρώσουν τις πληροφορίες του ραντάρ και η απειλή θα καταρριφθεί.

Η εφαρμογή ePPO είναι προς το παρόν διαθέσιμη για την πλατφόρμα Android, οι προγραμματιστές εργάζονται για τη δημιουργία μιας έκδοσης για iOS, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες.

«Εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV)μ προκαλούν σημαντική ζημιά στην κρίσιμη υποδομή μας. Αποτελούν επίσης σημαντικό κίνδυνο για τους πολίτες: τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίαςμ μπορούν να μεταφέρουν αρκετές δεκάδες κιλά εκρηκτικών και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό ωστικό κύμα όταν χτυπηθούν», ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram, το Υπουργείο  επανένταξης των Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών της Ουκρανίας

Τα εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) προκαλούν σημαντική ζημιά στην κρίσιμη υποδομή της χώρας. Αποτελούν επίσης σημαντικό κίνδυνο για τους αμάχους: τα drones αυτοκτονίας, μπορούν να μεταφέρουν αρκετές δεκάδες κιλά εκρηκτικών και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό ωστικό κύμα όταν χτυπηθούν.

Το Υπουργείο προσέφερε συμβουλές για το πώς να αναγνωρίζονται τα UAV και να προστατεύεται ο άμαχος πληθυσμός, από αυτά τα όπλα. Συγκεκριμένα, ο κινητήρας του καμικάζι drone είναι δυνατός. Όταν πλησιάζει, ακούγεται στον αέρα ένας ήχος παρόμοιος με τη λειτουργία μοτοποδηλάτου ή κινητήρα αλυσοπρίονου.

«Όταν ακούτε έναν τέτοιο ήχο, προσπαθήστε να μπείτε σε ένα ειδικά εξοπλισμένο καταφύγιο. Χρησιμοποιήστε υπόγεια, υπόγεια κτιρίων, υπόγειους χώρους στάθμευσης, διαδρόμους ή ακολουθήστε τους κανόνες», ανέφερε το υπουργείο.

Επίσης, συνιστά να μην μένει  κανείς σε κανένα όχημα:
«Βγείτε έξω, τρέξτε όσο το δυνατόν πιο μακριά από το δρόμο και προσπαθήστε να βρείτε ένα κατάλληλο καταφύγιο. Οι χώροι για καταφύγιο, θα πρέπει να επιλέγονται όσο το δυνατόν πιο μακριά από στρατιωτικά στρατηγικά αντικείμενα και διοικητικούς θεσμούς.

«Μην κρύβεστε σε εισόδους, κάτω από καμάρες σε κλιμακοστάσια, σε υπόγεια κτιρίων πάνελ, κοντά σε εξοπλισμό αυτοκινήτων, βενζινάδικα κ.λπ.», τόνισε το υπουργείο Επανένταξης.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...