Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

“Nευρική” Ρωσία: Καθώς οι απώλειες μάχης αυξάνονται “ρίχνει στο παιχνίδι” το κορυφαίο Dogfighter Su-35S

Η Ρωσική Μοίρα επιθετικών αεροσκαφών έλαβε πρόσφατα το πρώτο της Su-35S Flanker-Ms, το πιο εξελιγμένο μαχητικό αεροσκάφος σε υπηρεσία πρώτης γραμμής με τις Ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις (VKS). Το Su-35S αναμένεται τώρα να βοηθήσει, στη βελτίωση της μαχητικής ικανότητας της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, θέλοντας να δώσει ένα τέλος στην Ουκρανική σύγκρουση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 9 Σεπτεμβρίου, τρία νεότευκτα αεροσκάφη Su-35S αναχώρησαν από τη μονάδα παραγωγής Sukhoi, ή KΝAAPO, στη Ρωσική πόλη της Άπω Ανατολής Komsomolsk-on-Amur. Μετά από τρεις διακοπές και μια πτήση περίπου 3.850 μιλίων την επόμενη μέρα, προσγειώθηκαν στο Privolzhsky στην περιοχή Astrakhan της νότιας Ρωσίας, ανέφερε η War Zone.

Το Su-35S είναι η κορυφαία παραλλαγή Flanker από τη Ρωσία, που διαθέτει έναν αναβαθμισμένο κινητήρα AL-41F1S που παρέχει περίπου 32.000 λίβρες ώθησης ο καθένας , ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πτήσης fly-by-wire και τρισδιάστατα ακροφύσια ώθησης .

Ενώ, πολύ λίγες πληροφορίες είναι διαθέσιμες για τη Πολεμική Μοίρα Επιτιθέμενων της Ρωσίας, αυτές οι  Μοίρες είναι γενικά εκπαιδευμένες να ενεργούν ως αντίπαλη δύναμη. Οι Μοίρες επίθεσης, προσομοιώνουν τον εναέριο πόλεμο χρησιμοποιώντας εχθρικές τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες αντί να εκπαιδεύονται ενάντια στη δύναμη κάποιου.

Η ιδέα της Μοίρας Επίθεσης είναι πολύ δημοφιλής στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και χρονολογείται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, μεταξύ των ΗΠΑ και της πρώην ΕΣΣΔ.

Απειλούμενη από την επέκταση του κινεζικού μαχητικού J-20 στον Ινδο-Ειρηνικό, η USAF ενεργοποίησε την 65η Μοίρα επίθεσης (AGRS) στην αεροπορική βάση Nellis στη Νεβάδα, νωρίτερα αυτό το έτος. Η Μοίρα θα πετάξει μαχητικά F-35A και θα ανταποκριθεί στα κινεζικά Mighty Dragons.

Όσον αφορά τη Ρωσία, η αεροπορική βάση Privolzhsky κοντά στο Αστραχάν φιλοξενεί το 185ο Κέντρο Εκπαίδευσης Μάχης και Εφαρμογών Μάχης των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων. Αυτός ο σχηματισμός, προσομοιώνει καταστάσεις μάχης για να δώσει στους πιλότους και σε άλλες μονάδες αεράμυνας, πραγματική εκπαίδευση σε τακτικές μάχης.

Το 116ο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφαρμογών Μάχης της Μαχητικής Αεροπορίας, γνωστό και ως Ρωσική «Μοίρα επιτιθέμενων», είναι το αεροπορικό στοιχείο του κέντρου.

Η Ρωσία δημιούργησε για πρώτη φορά μια Μονάδα Επιτιθέμενου, για να αντιμετωπίσει την πρόκληση που θέτουν τα F-15 Eagles που αναπτύχθηκαν από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Οι Σοβιετικοί πιλότοι θα πετούσαν μαχητικά MiG-29 Fulcrum τέταρτης γενιάς, για να προσομοιώσουν τις δυνατότητες του F-15 στη μάχη  επιτρέποντας σε άλλους πιλότους, να αποκτήσουν εμπειρία εναντίον τους και να αναπτύξουν κατάλληλες τακτικές. Πριν από λίγο καιρό, η 116η Μοίρα παρέλαβε μαχητικά MiG-29SMT Fulcrum.

Όταν ρωτήθηκε, πώς η παρουσία του Su-35S στη Μοίρα Επιτιθέμενων άλλαξε τα πράγματα για το VKS, ο στρατιωτικός αναλυτής Miguel Miranda με έδρα τις Φιλιππίνες είπε στους EurAsian Times: «Είναι αμφίβολο ότι θα υπάρξουν μεγάλες αεροπορικές μάχες στην Ουκρανία φέτος ή τον επόμενο χρόνο. Το Su-35S είναι απλώς το κύριο μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσικής αεροπορίας και θα αναπτυχθεί στη μάχη όπως απαιτείται. Υπάρχει ακόμη μια Ρωσική παρουσία στη Συρία, αποστολή της οποίας είναι να προστατεύσει τη χώρα από τα τελευταία απομεινάρια της εξέγερσης.

«Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, έχει να αντιμετωπίσει ορισμένα δύσκολα ερωτήματα. Το κύριο πράγμα είναι όταν τα UAV - ειδικά τα εμπορικά μοντέλα που επαναπροορίζονται για μάχη - έχουν περισσότερη χρησιμότητα στην πραγματική μάχη, τότε πώς πρέπει να επανασχεδιάσουν την οργάνωση και το δόγμα τους για να προσαρμοστούν;  Το Su-35S εξακολουθεί να είναι ένα premium οπλικό σύστημα, που μπορεί να ενισχύσει την ισχύ πυρός και την εμβέλεια της αεροπορίας».

Έτοιμοι για μάχη οι Επιτιθέμενοι της Ρωσίας

Για να εκθέσουν τους πιλότους σε προηγμένη εκπαίδευση, οι Μοίρες Επιτιθέμενων συχνά χρησιμοποιούν αεροσκάφη, συστήματα και χειριστές που παρέχουν ακριβείς εναέριες επιδείξεις πιθανών εργαλείων, τεχνικών και εξοπλισμού του αντιπάλου. Αυτές οι Μονάδες, προετοιμάζουν τους πιλότους πρώτης γραμμής για τις συναντήσεις που θα είχαν σε πραγματικές εναέριες μάχες.

Δύο Μοίρες μαχητικών MiG-29SMT, βρίσκονται επί του παρόντος στη βάση Privolzhsky, με το πρώτο αεροσκάφος της σειράς MiG-29 Fulcrum να φτάνει εδώ το 1989. Δεν είναι γνωστό, εάν κάποιο αεροσκάφος ή πλήρωμα από αυτή τη Μοίρα, έχει αναπτυχθεί στις πρώτες γραμμές κατά της Ουκρανίας.

Ωστόσο, τα MiG και οι πιλότοι τους στάλθηκαν στη Συρία το φθινόπωρο του 2017, για να συμμετάσχουν στη Ρωσική εκστρατεία.

Όταν ρωτήθηκε, πώς η συμπερίληψη του αεροσκάφους θα ενίσχυε τη μαχητική ικανότητα της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο βετεράνος της Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας Vijainder K. Thakur  είπε στους EurAsian Times: «Οι Πολεμικές Αεροπορίες, έχουν συνήθως μια  εγκατάσταση που αναπτύσσει τακτικές μάχης σε  συνεχή βάση.

Οι τακτικές επίγειας επίθεσης και αεροπορικής μάχης, μπορούν να αλλάξουν με την εμφάνιση νέων οπλικών συστημάτων, αισθητήρων ή τακτικών αντιπάλου. Σε σύγκριση με το MiG-29SMT, το Su-35S είναι ένα σημαντικά πιο προηγμένο μαχητικό με πιο ικανούς αισθητήρες και οπλικά συστήματα».

Εκτός από τα μαχητικά αεροσκάφη Aggressor, το 67ο πεδίο βολής, το 42ο κέντρο εκπαίδευσης πυραύλων επιφανείας-αέρος, μονάδες ραντάρ και ασυρμάτου, τοποθεσίες εκτόξευσης και σταθμοί ελέγχου για εναέριους στόχους, μεταξύ άλλων, βρίσκονται όλα στη δικαιοδοσία του 185ου Κέντρου στο Ashuluk (Tambovka), 80 μίλια βόρεια του Astrakhan.

Αυτή είναι η πρώτη φορά, που το Su-35S Flanker-Ms θα γίνει μέρος της Μοίρας. Δύο Πτέρυγες Μάχης της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και δύο της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, είναι επί του παρόντος εξοπλισμένες με μαχητικά Su-35S. Το Su-35S, το οποίο διαθέτει δυνατότητες τρισδιάστατης διανυσματικής ώθησης, είναι από καιρό γνωστό για την χρησιμότητά του.

Το Su-35S χρησιμοποιήθηκε από την έναρξη της Ρωσικής εισβολής, υπηρετώντας τόσο σε αποστολές αεράμυνας όσο και σε επιθετικές αποστολές αέρος-εδάφους. Οι επιθετικές αποστολές αέρος-εδάφους, περιελάμβαναν επιχειρήσεις  της σειράς Kh-31P (AS-17 Krypton), εξοπλισμένες με πυραύλους για την καταστολή των επιχειρήσεων αεράμυνας του εχθρού (SEAD). 

Τα μαχητικά Su-35S που λειτουργούν σε ρόλο αέρος-αέρος κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, είναι εξοπλισμένα με μια ποικιλία όπλων, συμπεριλαμβανομένου του R-27 μεσαίου βεληνεκούς (AA-10 Alamo), ενεργού κατευθυνόμενου από ραντάρ R-77-1 (AA-12 Adder), και πύραυλοι μικρού βεληνεκούς R-73/74 (AA-11 Archer). Άλλες φορές, αεροπλάνα Su-35S έχουν χρησιμοποιηθεί για να εκτελούν ταυτόχρονα επιχειρήσεις αέρος-αέρος και αντιραντάρ.

https://youtu.be/MU8OhS15vkk

Το Sukhoi Su-35S φέρει πυροβόλο των 30 χιλιοστών, έχει 12 σκληρά σημεία και μπορεί να ανιχνεύσει στόχους σε περισσότερα από 400 χιλιόμετρα, ενώ το ραντάρ του μπορεί να εντοπίσει έως και 30 στόχους ταυτόχρονα.

Το μαχητικό έχει βεληνεκές άνω των 3.500 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό. Τα χαρακτηριστικά του ισχυρότερου μαχητικού τέταρτης γενιάς στον κόσμο, περιλαμβάνουν νέους κινητήρες, ηλεκτρονικά συστήματα και ραντάρ, σύμφωνα με τη Rostec.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα του νέου τζετ είναι ένα εντελώς νέο σύνολο ηλεκτρονικών ειδών επί του σκάφους. Όλα τα ηλεκτρονικά του Sukhoi Su-35 συνδυάζονται σε ένα ενιαίο σύστημα.

Το αεροσκάφος Su-35, γενικά, παρουσιάζει τις ιδιότητες ενός μαχητικού αιχμής και ενός κατάλληλου τακτικού αεροσκάφους. Αυτό περιλαμβάνει την ικανότητα ελέγχου των ενεργειών ομάδων μάχης, εξαιρετικά ενεργητικά και παθητικά βοηθήματα απόκτησης, υψηλή υπερηχητική ταχύτητα και μεγάλη εμβέλεια, ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα και μια μικρή υπογραφή ραντάρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ