Ένοπλες Συρράξεις

BBC Ρωσίας: Η ελίτ Ρωσική μονάδα πληροφοριών υφίσταται μεγάλες απώλειες στην Ουκρανία - Έχασε έως και το 75% του ανθρώπινου δυναμικού της!

Από την αρχή του πολέμου, οι ρωσικές αποτυχίες, η αδυναμία της να επιτύχει τον αρχικό της στόχο για μια σύντομη, «χειρουργική» επέμβαση για την απομάκρυνση της Ουκρανικής ηγεσίας, η απόσυρσή της από το Κίεβο και ο επαναπροσανατολισμός προς το Νότο την άνοιξη, και πολλές τακτικές γκάφες  ήταν εκπληκτικές.

Σε έναν μεγάλης κλίμακας χερσαίο πόλεμο, εναντίον ενός καλά εξοπλισμένου και οργανωμένου αντιπάλου, ο Ρωσικός στρατός  λυγίζει κάτω από σοβαρούς λανθασμένους υπολογισμούς και μια χαοτική στρατιωτική δομή.

Εντυπωσιακά, οι πρόσφατες νίκες του Ουκρανικού στρατού, ανάγκασαν ακόμη και τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης να αναγνωρίσουν ότι, «υπάρχουν πισωγυρίσματα».

Οι προκλήσεις της συλλογής πληροφοριών 

Ένας άλλος σημαντικός τομέας αδυναμίας, είναι οι αναγνωριστικές ικανότητες της Ρωσίας, οι οποίες αφήνουν τις Ρωσικές δυνάμεις ευάλωτες και έχει επίσης προκαλέσει όλεθρο στην πρώτη γραμμή.

Μέρος των προκλήσεων της Ρωσίας με τη συλλογή πληροφοριών, οφείλονται προφανώς στις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν ορισμένες από τις ελίτ ομάδες της - συμπεριλαμβανομένων των μονάδων αναγνώρισης - λόγω κακού σχεδιασμού και έλλειψης βαριάς θωρακισμένης υποστήριξης, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε  από τη Ρωσική υπηρεσία του BBC, την Τρίτη, μια ελίτ, εξαιρετικά μυστική Ρωσική στρατιωτική μονάδα πληροφοριών, ενδέχεται να έχει χάσει έως και τα τρία τέταρτα του ανθρώπινου δυναμικού της για αναγνώριση στην Ουκρανία.

Όπως και άλλες μονάδες ειδικών δυνάμεων, το ακριβές μέγεθος της 3ης Ταξιαρχίας Φρουρών Spetsnaz, της υπηρεσίας πληροφοριών GRU είναι ταξινομημένο.

Επιπρόσθετα στη σύγχυση, ο Πούτιν τον Μάιο μετέφερε την ευθύνη για τη συλλογή πληροφοριών στην Ουκρανία στην GRU, τη στρατιωτική μονάδα πληροφοριών, μετά από επανειλημμένες αποτυχίες από την πλευρά της FSB, των υπηρεσιών κρατικής ασφάλειας, πριν και στα πρώτα στάδια του πολέμου.

Όμως, με βάση τον αριθμό των νεκρών της ταξιαρχίας και το πιθανό ποσοστό φθοράς που καταγράφηκε από το BBC Ρωσίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, μπορεί να έχασε το 75% των στρατευμάτων της μονάδας αναγνώρισης.

Συνολικά, το BBC ανέφερε ότι βρήκε άμεσα και έμμεσα στοιχεία από πηγές που είναι διαθέσιμες στο κοινό, για 56 στρατιώτες της 3ης Ταξιαρχίας Φρουρών Spetsnaz, που σκοτώθηκαν τους επτά μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

GRU στρατιωτική μονάδα πληροφοριών

Η 3η Ταξιαρχία Φρουρών Spetsnaz της GRU, φαίνεται να έχει υποστεί τις υψηλότερες απώλειες μέχρι στιγμής στην τελευταία υποχώρηση από τον βασικό σιδηροδρομικό κόμβο της ανατολικής Ουκρανίας, το Lyman, την περασμένη εβδομάδα.

Επικαλούμενο τους συγγενείς των στρατιωτών, το BBC Russia ανέφερε ότι έως και εννέα μέλη της ταξιαρχίας σκοτώθηκαν, ενώ προσπαθούσαν να αμυνθούν από την αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στο Λίμαν.

«Ολόκληρη η 3η Ταξιαρχία Spetsnaz καταστράφηκε, πετάχτηκε στον κρεατομηχανή», φέρεται να είπε  ανώνυμα συγγενής ενός στρατιώτη, σε ανάρτηση στη Ρωσική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης VKontakte.

Ο προηγούμενος υψηλότερος αριθμός νεκρών της μονάδας σε μια μάχη που ήταν γνωστή δημόσια, ήταν τις πρώτες ημέρες της εισβολής της Ρωσίας τον Μάρτιο, όταν το BBC Ρωσίας ανέφερε ότι τέσσερις στρατιώτες της ταξιαρχίας σκοτώθηκαν.

Ένας στους τέσσερις στρατιώτες της 3ης Ταξιαρχίας Φρουρών Spetsnaz, που σκοτώθηκαν υπό τη διοίκηση του συνταγματάρχη Άλμπερτ Ομάροφ, ήταν αξιωματικοί, ανέφερε το πρακτορείο.

Οι θάνατοι τέτοιων στρατιωτών, είναι ιδιαίτερα προβληματικοί για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, επειδή είναι πολύ δαπανηρή η αντικατάστασή τους. 

Τα Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και οι στρατιωτικοί μπλόγκερ που υποστηρίζουν τη Μόσχα, αποφεύγουν να αναφέρουν την εμπλοκή των μονάδων GRU στην Ουκρανία, ανέφερε το BBC Russia, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληροφορίες για τους θανάτους στρατιωτών αναγνώρισης, εμφανίζονται μετά το γεγονός. Οι ειδικοί που επικαλείται το πρακτορείο λένε ότι, οι ειδικές δυνάμεις υφίστανται πρόσθετες απώλειες επειδή αναγκάζονται να εκτελούν καθήκοντα εκτός των αρμοδιοτήτων τους.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχασε λιγότερους από 6.000 στρατιώτες στην επτάμηνη σύγκρουση με την Ουκρανία, 20 φορές λιγότερο από όσα ισχυρίζεται ότι έχασε ο Ουκρανικός στρατός.

Ο κοινός απολογισμός του BBC Ρωσίας με τον ανεξάρτητο ειδησεογραφικό ιστότοπο Mediazona, ανέφερε τον αριθμό των νεκρών της Ρωσίας σε σχεδόν 6.800 στρατιώτες έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...