Ένοπλες Συρράξεις

Θερίζουν πυρήνες του ISIS οι κουρδικές ΕΔ! SDF: Ξεκάθαρο ότι υπήρξε συντονισμός μεταξύ Τουρκίας-Ισλαμικού Κράτους (Βίντεο)

Οι Ειδικές Δυνάμεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εξουδετέρωσαν δύο πυρήνες τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην πόλη Ζουγκάγιερ στη δυτική ύπαιθρο του Ντέιρ εζ-Ζορ και κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Κέντρο Τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, στην οποία αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια ειδικής κοινής επιχείρησης με τις Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας, αποκάλυψαν τη δεύτερη μεγαλύτερη κρύπτη του ISIS.

Η δήλωση αναφέρει:

Στη συνέχεια της Επιχείρησης Humanity & Security 2 και μέσω επακριβών επιχειρήσεων ασφαλείας, οι δυνάμεις μας έχουν κατασχέσει μεγάλο αριθμό όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών που ανήκαν σε πυρήνες του ISIS που ήταν κρυμμένα στο χωριό Κιρεουάν, στη νότια ύπαιθρο του Ταλ Χαμίς.

Με βάση τις ακριβείς πληροφορίες και τις ομολογίες πολλών τρομοκρατών που συνελήφθησαν νωρίτερα στο στρατόπεδο Αλ-Χολ κατά τις πρόσφατες επιχειρήσεις, οι δυνάμεις μας μπόρεσαν να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν τα όπλα όπου οι τρομοκρατικοί πυρήνες χρησιμοποιούσαν ένα αγρόκτημα ως κρύπτη για τη συλλογή και αποθήκευσή τους.

Οι δυνάμεις μας ξεκίνησαν έρευνες για να αποκαλύψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού, τη διαδρομή του λαθρεμπορίου και τα μέλη των διαμεσολαβητών.

Αυτή η κρύπτη θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες κρύπτες που κατασχέθηκαν από τις δυνάμεις μας μετά τη μάχη του Αλ-Μπαγκούζ και το δεύτερο ισχυρό χτύπημα που δόθηκε στους πυρήνες του ISIS μετά τη μάχη της φυλακής Αλ-Σινά'α στην Αλ-Χασάκα.

Με βάση τις αρχικές έρευνες και πληροφορίες πληροφοριών, η τρομοκρατική ομάδα σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα σε μια πιθανή επίθεση στο στρατόπεδο Αλ-Χολ, την ανατολική ύπαιθρο της Αλ-Χασάκα, παράλληλα με την τελευταία επίθεση στην Αλ-Σινά'α. Μετά την αποτυχημένη επίθεσή τους στη φυλακή, το ISIS άλλαξε στο σχέδιο Β που επιτίθεται στο στρατόπεδο Αλ-Χολ. Ωστόσο, το επικίνδυνο τρομοκρατικό σχέδιο έχει ματαιωθεί, χάρη στα μέτρα ασφαλείας που έλαβαν οι δυνάμεις μας, τις επιχειρήσεις ταχείας επέμβασης και τη σύλληψη πολλών μελών των τρομοκρατικών πυρήνων.

Οι τρομοκρατικές ενέργειες των πυρήνων του ISIS συνέπεσαν με απειλές και επιθέσεις της τουρκικής κατοχής κατά των περιοχών μας στη ΒΑ Συρία. Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε συντονισμός, συνεργασία και σχέση μεταξύ των επιθέσεων της Τουρκικής κατοχής και των σχεδίων του ISIS. Αυτός ο συντονισμός έχει αυξηθεί μεταξύ των δύο πλευρών μετά τις επιτυχείς επιχειρήσεις μας κατά του ISIS που έχουν στερήσει από το ISIS κάθε πιθανότητα αναζωπύρωσης, θέτοντας τέλος στη βοήθεια που παρέχει η τουρκική κατοχή στους τρομοκρατικούς πυρήνες για να εξαπολύσουν τις επιθέσεις τους σε συνδυασμό με πιθανή τουρκική επιθετικότητα.

Όλες οι έρευνες που διεξήχθησαν από τις δυνάμεις μας απέδειξαν τον σαφή συντονισμό των δύο πλευρών. Οι επιθέσεις της πρώτης πλευράς δίνουν την ευκαιρία στην άλλη πλευρά (τους ηττημένους πυρήνες του ISIS) να αναδιοργανωθεί.

Αυτή η επιχείρηση θεωρείται ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και στους υποστηρικτές της μειώνοντας τις δυνατότητές της και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη σοβαρή απειλή του ISIS εν μέσω αγνόησης από τα διεθνή μέρη των συνθηκών που βοηθούν αυτούς τους τρομοκρατικούς πυρήνες να επιβιώσουν, οι κυριότεροι από τους οποίους είναι τις απειλές της τουρκικής κατοχής.

Οι δυνάμεις μας που έχουν κάνει μεγάλες θυσίες και έσωσαν την περιοχή στη Συρία και τον κόσμο από τον κίνδυνο της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν τον νόμιμο αγώνα ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση στην περιοχή και ενάντια σε όλες τις απειλές, και για άλλη μια φορά, καλεί τη διεθνή κοινότητα να επωμιστεί τις ευθύνες και τα καθήκοντά της έναντι των περιοχών μας που υφίστανται τις επιθέσεις του ISIS παράλληλα με τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατοχής που στοχεύει στην κατοχή περισσότερων συριακών εδαφών και πλήττει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τα ακόλουθα είναι τα όπλα που κατασχέθηκαν στην κρύπτη Κιρεουάν:

 1. ΑΚ 47 - 58
 2. M72 - 1
 3. Τουφέκιο MG3 - 1
 4. Σιγαστήρες - 84
 5. Χειροβομβίδες - 19
 6. Γεμιστήρες ΑΚ 47 - 596
 7. Γεμιστήρες  πιστολιού - 2
 8. 8 - περιοδικά M16 2
 9. Εύρος 9 διανυκτερεύσεων 1
 10. RPG 7 - 1
 11. Φαρέτρα - 38
 12. Φαρέτρα για θαλάσσια χρήση - 40
 13. Πύραυλοι RPG 7 - 200
 14. Πυρομαχικά AK 47 - 12310
 15. Πυρομαχικά BKC γύροι - 3140
 16. Πυρομαχικά M16 - 5400
 17. Πυρομαχικά AKC - 900
 18. Φυσίγγια Πολυβόλου 12,5 - 79
 19. Κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιείται για απομακρυσμένη έκρηξη - 358
 20. Ασύρματες συσκευές - 5
 21. IED (Αυστοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός) εδάφους - 5
 22. IED για οχήματα - 14
 23. Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλικών TNT, για χρήση IED 

Οι SDF δέχονται περισσότερους από 100 αμάχους που απελάθηκαν βίαια από την Τουρκία

Οι SDF έχουν δεχθεί περισσότερους από 100 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων, γυναικών και παιδιών, σε περιοχές κοντά στην πρώτη γραμμή στο χωριό Αλ-Τιρουάζλια, στην ανατολική ύπαιθρο της Ράκα. Οι 100 πολίτες είχαν απελαθεί βίαια από τους προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται στο Τουρκικό Κράτος Κατοχής.

Κατά την άφιξή τους στις περιοχές τους, οι SDF τους παρείχαν βοήθεια και πρώτες βοήθειες. Ήταν εξουθενωμένοι και καθηλωμένοι. Επιπλέον, ορισμένοι από αυτούς νοσηλεύτηκαν επειγόντως, καθώς βασανίστηκαν από την τουρκική αστυνομία.

Ένας από τους άνδρες που απελάθηκαν με τη βία είπε: «Ενώ πήγαινα στη δουλειά, ξαφνικά η τουρκική αστυνομία με συνέλαβε χωρίς καμία κατηγορία. Υποβλήθηκα σε σκληρά βασανιστήρια στο αστυνομικό τμήμα και μετά με μετέφεραν σε ένα στρατόπεδο που μοιάζει με φυλακή στην έρημο που περιβάλλεται από έναν φράχτη με αυστηρά μέτρα ασφαλείας».

Και πρόσθεσε, «Υποσχέθηκαν στους Σύρους να τους χορηγήσουν κάρτες υπηκοότητας, αλλά έλεγαν ψέματα. Η Τουρκία μας φέρθηκε άσχημα και κανείς δεν μας υπερασπίστηκε. Η τουρκική αστυνομία αναγκάζει τους Σύρους πρόσφυγες να υπογράψουν ένα έγγραφο απέλασης με το οποίο απαγορεύεται στον απελαθέντα να εισέλθει στο τουρκικό έδαφος για πέντε χρόνια».

Ένας άλλος εκτοπισμένος είπε: «Ο τουρκικός στρατός μας βασάνισε βάναυσα όταν συνελήφθησαν στα σύνορα, μερικοί από εμάς λιποθύμησαν λόγω άγριων βασανιστηρίων».

Αυτές οι εγκληματικές πρακτικές του Τουρκικού Κράτους Κατοχής πιστοποιούν τον απάνθρωπο χαρακτήρα του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τουρκική διείσδυση στο Αιγαίο-Στα δικαστήρια Ροδίτης και Τούρκοι μέτοχοι ελληνικής ακτοπλοϊκής εταιρείας που έπαθε ζημιά 120.000 ευρώ

Οι ίδιοι Τούρκοι ήταν ταυτόχρονα και μέτοχοι σε ξενοδοχειακές μονάδες στην Ρόδο-Ο Φιντάν θέλει επιχειρηματικές...
Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...