Ένοπλες Συρράξεις

Βρέχει φωτιά στην Ιντλίμπ: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε στρατόπεδο τζιχαντιστών μια ανάσα από τα τουρκικά σύνορα (Βίντεο)

Στις 27 Σεπτεμβρίου, ένα νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών έπληξε την περιοχή της ευρύτερης Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπου πολλές τρομοκρατικές ομάδες είναι παρούσες και δραστηριοποιούνται.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο ένα μεγάλο στρατόπεδο εκπαίδευσης του Στρατού Izza κοντά στο χωριό Καλμπάιτ που βρίσκεται στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία. Ο Στρατός Izza είναι στενός σύμμαχος της Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, του ντε φάκτο ηγεμόνα της Ιντλίμπ.

Περίπου 200 μαχητές του Στρατού Izza φέρεται να συγκεντρώθηκαν στο στρατόπεδο για εκπαιδευτικό σεμινάριο όταν έγινε στόχος. Τα αποτελέσματα των αεροπορικών επιδρομών δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Αρκετές ώρες μετά τις αεροπορικές επιδρομές, αναφέρθηκαν εκρήξεις πάνω από την πόλη Αλ-Αταρίμπ στην ύπαιθρο του δυτικού Χαλεπίου. Οι εκρήξεις φέρεται να προκλήθηκαν από βόμβες που έριξαν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ήταν πιθανώς μια απάντηση στις πρόσφατες παραβιάσεις της εκεχειρίας από την HTS και τους συμμάχους της. Η πιο σοβαρή παραβίαση ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου. Οι τρομοκράτες της HTS εισέβαλαν σε δύο στρατιωτικές θέσεις της Συρίας κοντά στο χωριό Κιρμπάτ Τζινταράια στη δυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου. Η τρομοκρατική ομάδα ισχυρίστηκε ότι έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Παρά τις επανειλημμένες παραβιάσεις της HTS και των συμμάχων της, η κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ, της οποίας μεσολάβησε η Ρωσία και η Τουρκία πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, εξακολουθεί να υφίσταται.

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του ενίσχυσαν τις επιθέσεις τους εναντίον μαχητών στην ευρύτερη Ιντλίμπ τις τελευταίες εβδομάδες σε μια προσπάθεια να επιβάλουν την εκεχειρία και να αποτρέψουν την έξοδο της κατάστασης στην περιοχή εκτός ελέγχου. Εν τω μεταξύ, η Τουρκία, η οποία διατηρεί μεγάλη δύναμη στην περιοχή, δεν έχει λάβει ακόμη καμία ενέργεια για να βοηθήσει στην επιβολή της εκεχειρίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η Τουρκία «έγραψε» εκεί που ξέρει την Ελληνική Ρηματική Διακοίνωση απογείωσε το ΚΑΑΝ και έκλεισε την περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Χίου

Νέες παράνομες Τουρκικές NAVTEX συνεχίζουν να θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και κλείνουν την καρδιά του...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταλήφθηκε η Παμπιέντα και προχωρούν στο Κουράχοβο οι Ρώσοι-Αμερικανός Συνταγματάρχης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τελειώνουν όλα στην Ουκρανία (Βίντεο)

Εισήλθαν οι Ρώσοι στο Κουράχοβο μετά την Μαρίνκα ενώ η Πολεμική τους Αεροπορία ισοπεδώνει ουκρανικές δυνάμεις στο...