Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σφαγή για τη Ρωσική Αεροπορία στην Ουκρανία- Τι έφταιξε -τι περιμένουμε

"Κατάσταση στην Ουκρανία- Πολλά ρωσικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν σε μια μέρα", είναι ο τίτλος άρθρου Διεθνούς ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία είχε άλλη μια κακή μέρα στον ουρανό πάνω από την Ουκρανία, καθώς το Κίεβο ισχυρίζεται ότι κατέρριψε τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη, drones και έναν πύραυλο κρουζ.

Μια μέρα αφότου η αεράμυνα χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τα κύματα των Ιρανικών  drones  καμικάζι, η Ουκρανία λέει ότι κατέρριψε 4 ρωσικά τακτικά αεροσκάφη το Σάββατο στην πρώτη γραμμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ισχυρίστηκε ότι τα στρατεύματα κατέρριψαν δύο ρωσικά Su-30SM Flankers, ένα Su-25SM Frogfoot, ένα Su-34 Fullback, πέντε drones και έναν πύραυλο κρουζ.

Πλάνα έδειξαν ένα Su-34 να φλέγεται  στη δεξιά μηχανή του πάνω από την πρώτη γραμμή στην περιφέρεια Χάρκοβο, με ένα μεταγενέστερο βίντεο που δείχνει μια βολίδα και ένα σημείο συντριβής στην περιοχή.

Ακολουθεί μια σειρά από twitter που αποδεικνύουν τα παραπάνω:

Σήμερα είναι μια καλή μέρα για τον Ουκρανικό στρατό  και μια κακή μέρα για τη ρωσική αεροπορία. Su-25, δύο Su-30, 1 Su-34 έχουν πέσει.

 

Ο ουκρανικός στρατός αναφέρει ότι αλεξιπτωτιστές της 25ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας κατέρριψαν σήμερα αεροσκάφη Su-25 και Su-30 (Su-30SM). Το βίντεο δείχνει το Su-30SM

 


Καταρρίφθηκαν 4 ρωσικά αεροσκάφη, 5 UAV, πύραυλος κρουζ στην Ουκρανία σήμερα από τις 6 μ.μ. - Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας. Αυτά τα αεροσκάφη που καταρρίφθηκαν είναι ένα Su-25, δύο Su-30 και ένα Su-34, σύμφωνα με το Επιτελείο

Αργότερα βίντεο έδειξαν ένα Su-30SM να συντρίβεται μετά από χτύπημα από πύραυλο, με δύο αλεξίπτωτα να πέφτουν κοντά. Οι ισχυρισμοί συνολικής κατάρριψης της Ουκρανίας δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν , αν και πολλά αεροσκάφη φαίνεται να έχουν καταρριφθεί

 

H εμπλοκή της Ρωσικής Αεροπορίας στη μάχη

Δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε αυτή την έξαρση στις εξορμήσεις και τις καταρρίψεις, αλλά είναι πιθανό να έχει αυξηθεί η πίεση προς τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία να σταματήσει την πρόοδο της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης και να εμπλακεί επιχειρώντας να βοηθήσει τις Ρωσικές Δυνάμεις να κρατήσουν  τα εδάφη που κατέχουν

Οι ουκρανικές αντιαεροπορικές άμυνες μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς που αναπτύσσονται προς τα εμπρός σημαίνει ότι ακόμη και τα   Ρωσικά μαχητικά  υψηλών προδιαγραφών δεν μπορούν να ενεργήσουν σε ύψος, κάτι που τα ωθεί προς τα κάτω στο βεληνεκές των  MANPADS.

Τα αποτελέσματα αυτής της πραγματικότητας τα βλέπουμε σήμερα.

Τα Ιρανικά drones αλλάζουν τα δεδομένα

Τα drones αποτελούν μια αυξανόμενη ανησυχία για την Ουκρανία.

 Οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν κύματα ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον στόχων μακριά από τις γραμμές του μετώπου στις 23 Σεπτεμβρίου.

Απώλειες όπως του Σαββάτου και καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία είναι ακριβώς ο λόγος που η Ρωσία ήθελε τα ιρανικά drones στην πρώτη γραμμή, αφού αυτά  είναι αναλώσιμα και οικονομικά, σε αντίθεση με τα μαχητικά ,τα ελικόπτερα και τους  πιλότους που δεν είναι.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το χτύπημα στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας όπου η ρωσική αεροπορία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ακραίο κίνδυνο. Η χρήση drones για μικρότερους στόχους πέρα ​​από τις γραμμές του μετώπου αντί για επίθεση  βαλλιστικών πυραύλων, που είναι πολύ δαπανηροί και μειώνεται η προσφορά, ανοίγει μια εντελώς νέα σειρά τακτικών και πρόσβασης σε στόχους για τη Ρωσία.

Τα drones καμικάζι μπορούν επίσης να εντοπίσουν τα ουκρανικά ραντάρ αεράμυνας και να τα επιτεθούν σε μεγάλες αποστάσεις, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα της Ουκρανίας να αρνηθεί την πρόσβαση της ρωσικής αεροπορίας πέρα ​​από τις γραμμές του μετώπου.

Ακόμη και αν καταρριφθούν, καταναλώνουν το πολύτιμο απόθεμα πυραύλων εδάφους-αέρος της Ουκρανίας. .

Μετά από αυτά το Κίεβο όχι μόνο καταδίκασε τις προμήθειες drone, αλλά  προσέγγισε το Ισραήλ για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να παράσχει για την Τεχεράνη."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Το ότι η Ρωσική αεροπορία αναμενόταν να μπει ενεργά πλέον στον πόλεμο στην Ουκρανία, ήταν κάτι το αναμενόμενο, υποβοηθώντας τις επίγειες μαχόμενες ρωσικές δυνάμεις να κρατήσουν τις θέσεις τους, απέναντι στη λυσσαλέα Ουκρανική αντεπίθεση αρχικά, και στη συνέχεια  παρέχοντας εγγύς αεροπορική υποστήριξη  υποβοηθώντας την Ρωσική αντεπίθεση με τη βοήθεια των χιλιάδων επιστρατευμένων Ρώσων και των Ιρανικών drones.

Οι  αυξημένες απώλειες της Ρωσικής Αεροπορίας που σημειώθηκαν  δείχνει τη βιασύνη εμπλοκής Ρωσικών μαχητικών στον αγώνα, χωρίς να υπάρξει νωρίτερα η  δέουσα συνεργασία με τα Ιρανικά drones, και εξηγώ.

Τα Ιρανικά drones καμικάζι θα πρέπει αρχικά να εντοπίσουν και να καταστρέψουν τα ραντάρ των αντιεροπορικών συστοιχιών των Ουκρανών, καθιστώντας έτσι τις Ουκρανικές Μοίρες αντιαεροπορικών, τυφλές.

Στη συνέχεια θα αναλάβουν δράση τα Ρωσικά μαχητικά, τα οποία εκμεταλλευόμενα το κενό στην Ουκρανική αεράμυνα θα μπορούν από μεγάλο ύψος να προσβάλλουν επίγειους στόχους, χωρίς να αναγκαστούν να  κατέβουν σε χαμηλό ύψος επιτρέποντας στα Ουκρανικά ,MANPADS να τα καταρρίψουν.

Αυτό διαπιστώνεται ότι δεν έγινε, πράγμα που κόστισε ακριβά στην Ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ