Ένοπλες Συρράξεις

Ένας-ένας πέφτουν! Οι μυστικές υπηρεσίες της Συρίας εξουδετέρωσαν τον "διοικητή εκτελέσεων" του ISIS στη Νταράα (Εικόνες)

Οι συριακές μυστικές υπηρεσίες εξάλειψαν με επιτυχία έναν ακόμη εξέχοντα ηγέτη του ISIS στο νότιο κυβερνείο της Νταραά. Στις 5 Σεπτεμβρίου, το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι ο Μουχάμαντ Ιγιάντ Αμπντούλ Ραζάκ (Muhammad Iyad Abdul Razzaq), ανώτερος ηγέτης ασφαλείας της τρομοκρατικής ομάδας, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην πόλη αλ-Γιαντούντα στη δυτική επαρχία Νταραά.

Πηγή ασφαλείας είπε στο κρατικό πρακτορείο ότι ο τρομοκράτης, ο οποίος είναι γνωστός με το όνομά του «Αμπού Κασέμ αλ-Ακραμπάουι», βρέθηκε από αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών μέσα στο κρησφύγετό του στην αλ-Γιαντούντα. Ο τρομοκράτης αντιστάθηκε στη σύλληψη, τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό. Ωστόσο, τελικά σκοτώθηκε. Οι αξιωματικοί κατέσχεσαν φορτία όπλων και πυρομαχικών από το κρησφύγετο.

Ο Αλ-Ακραμπάουι φέρεται να ήταν η κορυφαία βοήθεια ασφαλείας του Αμπού Σαλέμ αλ-Ιράκι, του πρώην γενικού αρχηγού του ISIS στη νότια περιοχή της Συρίας. Ο ίδιος ο Αλ Ιράκι εξολοθρεύτηκε από τις συριακές μυστικές υπηρεσίες σε ειδική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Αντγουάν στη δυτική ύπαιθρο Νταραά στις 9 Αυγούστου.

Υπό τη διοίκηση του Αλ-Ιράκι, ο Αλ-Ακραμπάουι σχεδίασε και πραγματοποίησε μια σειρά από δολοφονίες, μία από τις οποίες είχε στόχο τον Σεΐχ Αχμέντ Αλ-Μπακιράτ (Sheikh Ahmed al-Baqirat) που υποστήριξε τη συμφιλίωση στη Νταραά.

Ο Αλ-Ακραμπάουι ενορχήστρωσε επίσης αρκετές επιθέσεις σε συριακά κυβερνητικά στρατεύματα στη Νταράα, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στις 4 Μαΐου 2020 στο αστυνομικό κέντρο στην πόλη Μουζαϊρίμπ στη δυτική ύπαιθρο της Νταράα. Εννέα αστυνομικοί σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Ο τρομοκράτης ζούσε στην αλ-Γιαντούντα υπό την προστασία ριζοσπαστών πρώην ανταρτών, ορισμένοι από τους οποίους έκλεισαν τους δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του συντρόφου τους.

Ο Αλ-Ιράκι και ο Αλ-Ακραμπάουι δεν ήταν οι μόνοι εξέχοντες ηγέτες του ISIS στη νότια περιοχή που εξοντώθηκαν πρόσφατα από τη συριακή υπηρεσία πληροφοριών. Στις 15 Αυγούστου, ο Μαχμούντ Αχμάντ αλ-Χαλάκ, ο οποίος είναι γνωστός με το όνομά του «Αμπού Ομάρ αλ Τζαμπάμπι», σκοτώθηκε σε ειδική επιχείρηση στην πόλη Τάφας. Ο Αλ-Τζαμπάμπι ήταν ο κορυφαίος στρατιωτικός ηγέτης του ISIS στην περιοχή.

Οι πρόσφατες επιτυχημένες επιχειρήσεις των Συριακών μυστικών υπηρεσιών στη Νταράα έχουν κάνει, χωρίς αμφιβολία, σοβαρή ζημιά στην αλυσίδα διοίκησης και ελέγχου του ISIS σε ολόκληρη τη νότια περιοχή.

Οι πυρήνες της τρομοκρατικής ομάδας πιθανότατα θα συνεχίσουν να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν επιθέσεις στη Νταράα και σε άλλα μέρη της περιοχής. Ωστόσο, περισσότεροι ηγέτες της οργάνωσης πιθανότατα θα πέσουν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Μαζί με αυτούς πολλοί πυρήνες θα ακολουθήσουν και θα εξουδετερωθούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...