Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανοί: Η Ρωσία προμήθευσε την Κίνα με προβληματικά αεροσκάφη Su-35

Η Ρωσία προμήθευσε την Κίνα με προβληματικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35. Αυτές οι πληροφορίες, δημοσιοποιήθηκαν από τον Αναπληρωτή Αρχηγό του Κύριου Επιχειρησιακού Τμήματος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Oleksiy Gromov, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Ukrinform Media Center.

Όπως ανέφερε ο Gromov, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μόνο 9 από τα 24 μαχητικά που παρέδωσε η Ρωσία στην Κίνα ήταν επιχειρησιακά. Ταυτόχρονα, ο μεγαλύτερος αριθμός προβλημάτων με αυτά τα αεροσκάφη αφορούσε τα εποχούμενα συστήματα τους.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει το Πενταπόσταγμα που σε άρθρο μας : Ρώσος πρώην σχεδιαστής του Sukhoi Design Bureau: Τραγική κατάσταση - Προειδοποιεί για προβλήματα με στρατιωτικά αεροσκάφη, τονίζαμε ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την ορατότητα στην εμβέλεια των ραντάρ σχετικά με το νέο ρωσικό μαχητικό Su-57.

Μάλιστα ο Vadim Lukashevich, πρώην σχεδιαστής του Sukhoi Design Bureau, πιστεύει ότι οι Ρώσοι μηχανικοί έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό την κουλτούρα του σχεδιασμού στρατιωτικών αεροσκαφών. Προειδοποίησε ότι θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε αυτό, διαφορετικά δεν θα υπάρχει τίποτα για να πετάξει!

Η ανάπτυξη του Su-57 υπέφερε από έλλειψη χρημάτων και τεχνικά προβλήματα, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό από το μεγάλο χρονικό διάστημα που η Ρωσία ήταν εκτός της «αρένας» της ανάπτυξης νέων μαχητικών. Ακόμη, η Ρωσία δεν είχε ποτέ ως τώρα κατασκευάσει ένα stealth μαχητικό από την αρχή, και υπήρξε επίσης θέμα με τους κινητήρες.

Υπενθυμίζεται  ότι,  η σύμβαση  με το Πεκίνο είχε συναφθεί το 2015 για την προμήθεια 24 μαχητικών αεροσκαφών Su-35 αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα. Η Κίνα, παρέλαβε τα πρώτα τέσσερα αεροσκάφη το 2016, άλλα 10 τον επόμενο χρόνο και τον ίδιο αριθμό το 2018.

Επιπλέον, ο Gromov  είπε επίσης ότι οι Ρώσοι χάνουν ενεργά τα Su-35 τους στην Ουκρανία : «Από την αρχή της πλήρους κλίμακας εισβολής της ρωσικής ομοσπονδίας στην Ουκρανία, η Ρωσική πολεμική αεροπορία  έχει χάσει δύο μοίρες από αυτά τα μαχητικά», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία συνεχίζει επίσης να χάνει αγοραστές Su-35. Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο η Αλγερία αρνήθηκε να αγοράσει αυτά τα αεροσκάφη, λόγω ερωτήσεων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ραντάρ επί του σκάφους.

Αλγερινοί στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι, ο κύριος λόγος για την εγκατάλειψη του ρωσικού Su-35 είναι η αποτελεσματικότητα του σταθμού ραντάρ επί του σκάφους, το κόστος του οποίου είναι επίσης περίπου 60% υψηλότερο από αυτό του Su-30MKA.

Σημειώνεται ότι οι απαιτήσεις εναέριας υπεροχής της Αλγερίας για το αεροσκάφος, περιελάμβαναν την ενσωμάτωση ενός ραντάρ ενεργής συστοιχίας φάσης (AESA), το οποίο η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει ακόμη ενσωματώσει σε κανένα μαχητικό αεροσκάφος που λειτουργεί στη Μοίρα.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι, δεν είναι η πρώτη φορά  που  χώρες εγκαταλείπουν τα ρωσικά Su-35 καθώς στα τέλη του περασμένου έτους, η Ινδονησία τελικά εγκατέλειψε τις προσπάθειες να αγοράσει ρωσικά Su-35 μαχητικά και πλέον, θα αποφάσιζε ανάμεσα σε αμερικανικά και γαλλικά μαχητικά.

Τελικά τον περασμένο Φεβρουάριο η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Dassault Aviation Erika Trappier και ο Υπαρχηγός Αεροπορίας της Ινδονησίας Yusuf Jauhari, υπέγραψαν την τελική σύμβαση για την προμήθεια 42 μαχητικών αεροσκαφών Rafale στην πρωτεύουσα της χώρας, Τζακάρτα. 

Ο Lukashevich  πιστεύει επίσης ότι, η Ρωσία χρειάζεται να δημιουργήσει ένα νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό, αφού «υπάρχουν περισσότερα Tu-160 για παρελάσεις τώρα», αφού δεν πληρούν τις σύγχρονες απαιτήσεις.

«Χρειαζόμαστε επίσης νέα στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη, γιατί το An-124 Ruslan εξαντλεί ήδη τη διάρκεια πτήσης του», τόνισε ο ειδικός, προσθέτοντας ότι το Il-76 έχει επίσης εξαντληθεί.

«Η τελευταία εξέλιξη του Il-112, που υποτίθεται ότι θα αντικαταστήσει τα An-24 και An-26, έδειξε ότι η σχεδιαστική κουλτούρα έχει σε μεγάλο βαθμό χαθεί», είπε ο Lukashevich, εξηγώντας ότι,  πελάτης αρνήθηκε αυτό το αεροσκάφος επειδή αποδείχθηκε ότι είναι πολύ βαρύ.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ