Ένοπλες Συρράξεις

Ξεγυμνώνουν τη Συρία από πετρέλαιο! Οι ΗΠΑ κατηγορούνται για κλοπή άνω του 80% της παραγωγής

Το συριακό υπουργείο Πετρελαίου εξέδωσε μια δήλωση στις 9 Αυγούστου κατηγορώντας τις αμερικανικές δυνάμεις που κατέχουν εδάφη της βόρειας Συρίας ως υπεύθυνες για την κλοπή του μεγαλύτερου μέρους του πετρελαίου της χώρας.

«Η ποσότητα παραγωγής πετρελαίου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανήλθε σε περίπου 14,5 εκατομμύρια βαρέλια, με μέση ημερήσια παραγωγή 80,3 χιλιάδες βαρέλια, εκ των οποίων τα 14,2 χιλιάδες παραδίδονται καθημερινά στα διυλιστήρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πετρελαίου.

Η δήλωση συνέχισε λέγοντας ότι «οι δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ και οι μισθοφόροι τους», αναφερόμενοι στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), «κλέβουν έως και 66.000 βαρέλια κάθε μέρα από τα χωράφια που καταλαμβάνονται στην ανατολική περιοχή», περίπου το 83% της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου της Συρίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, ο συριακός πετρελαϊκός τομέας έχει υποστεί ζημίες που πλησιάζουν τα «περίπου 105 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του πολέμου μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους» ως αποτέλεσμα της εκστρατείας κλοπής πετρελαίου των ΗΠΑ.

Επιπλέον, η ανακοίνωση προσθέτει ότι παράλληλα με τις οικονομικές απώλειες που υπέστη ο πετρελαϊκός τομέας ήταν «απώλειες ζωής, συμπεριλαμβανομένων 235 μαρτύρων, 46 τραυματιών και 112 απαγωγών».

Στις 10 Αυγούστου, βίντεο που κινηματογραφήθηκε από ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνει μια συνοδεία φορτηγών που χειριζόταν ο αμερικανικός στρατός, να διακινεί λαθραία κλεμμένο πετρέλαιο με προορισμό το Ιράκ, έξω από τη Ράκα. Πρόσφατα, ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος επί του παρόντος κατέχει τη Συρία, λεηλατεί συνεχώς το πετρέλαιο της χώρας και το μεταφέρει λαθραία στις βάσεις τους στο Ιράκ μέσω της παράνομης συνοριακής διέλευσης Al-Waleed.

Πηγές ρωσικών μέσων ενημέρωσης δημοσίευσαν υποτιθέμενα πλάνα από μια συνοδεία ξένων οχημάτων που μεταφέρουν λαθραία πετρέλαιο από τη Συρία...

Τοπικές πηγές στην επαρχία Χασάκα της Συρίας ανέφεραν στις 6 Αυγούστου ότι ο αμερικανικός στρατός λεηλάτησε και μετέφερε λαθραία δεκάδες πετρελαιοφόρα έξω από τη χώρα, για δεύτερη φορά εκείνη την εβδομάδα.

Σχεδόν 200 πετρελαιοφόρα γεμάτα με λεηλατημένο πετρέλαιο μεταφέρθηκαν λαθραία από τη Συρία από αμερικανικά στρατεύματα μόνο τον Ιούλιο, καθώς η Ουάσιγκτον έχει εντείνει την πρακτική της να κλέβει συριακούς πόρους για να πουλήσει στο εξωτερικό.

Στις 19 Ιουλίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει τη συνεχή λεηλασία των φυσικών πόρων της Συρίας. Ο αμερικανικός στρατός είναι επίσης υπεύθυνος για τη λεηλασία του σιταριού της χώρας, επιδεινώνοντας μια οξεία επισιτιστική κρίση που μαστίζει τη Συρία και την υπόλοιπη Δυτική Ασία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ελληνοτουρκικά 0

Φρενίτιδα στον τουρκικό Τύπο: Οι Έλληνες αναβάθμισαν τους πολλαπλούς εκτοξευτές RM-70 και από την Ρόδο-Απειλούν πλέον την Μαρμαρίδα (Βίντεο)

Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας των Τούρκων μυρίζουν πιθανή προβοκάτσια το επόμενο διάστημα στο Αιγαίο