Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πώς η Ρωσία μπόρεσε να καταστρέψει τον επαγγελματικό ουκρανικό στρατό

Οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μειώσει το ανθρώπινο δυναμικό της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να έχουν μόνο το  10% του τακτικού στρατιωτικού προσωπικού, δήλωσε ο Alexei Podberezkin,  διευθυντής του Κέντρου Στρατιωτικών-Πολιτικών Σπουδών στο MGIMO.

«Αν χίλιες ή μιάμιση χιλιάδες καταστρέφονται την ημέρα, τότε 30-35 χιλιάδες το μήνα, και οι ανεπανόρθωτες απώλειες πολλαπλασιάζονται επί τρεις. Άρα, 120 χιλιάδες το μήνα. Πού μπορούν να βρουν τόσους; Είχαν μόνο 400 χιλιάδες στρατό, ναύτες, πεζοναύτες, αστυνομικοί. Λοιπόν, στρατολογείται το ίδιο περιβόητο εκατομμύριο, εκ των οποίων οι 700 χιλιάδες είναι στην πραγματικότητα ένοπλες δυνάμεις, 400 χτυπήθηκαν, η πολιτοφυλακή έμεινε. Όποιον πιάσουν, του δίνουν όπλο και τον στέλνουν για μάχη», εξήγησε ο ειδικός.

Ο Podberezkin  τόνισε ότι, οι κινητοποιημένοι Ουκρανοί δεν έχουν ούτε συνοχή ούτε εκπαίδευση. «Κανείς τους δεν μπορεί να είναι πυροβολητής, στην καλύτερη περίπτωση, οβιδοφόρος, είναι άχρηστοι για τον στρατό».

«Ως εκ τούτου, μόλις η Ρωσία χτυπήσει εντελώς τον τακτικό ουκρανικό στρατό, η άμυνα του εχθρού θα καταρρεύσει και η προέλαση των συμμαχικών δυνάμεων θα είναι πολύ πιο γρήγορη», κατέληξε. 

Υποστήριξε, πως μόλις οι Ρωσικές δυνάμεις χτυπήσουν εντελώς τον τακτικό Ουκρανικό στρατό, η εχθρική άμυνα θα καταρρεύσει, με αποτέλεσμα αυτό να επιτρέψει τις Ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν ταχύτερα.

Σχολιάζοντας την επιχειρησιακή κατάσταση που έχει αναπτυχθεί στα πεδία των μαχών της στρατιωτικής Ρωσικής επιχείρησης, ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός εμπειρογνώμονας σημείωσε την καλή προετοιμασία της ομάδας  των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, στην περιοχή Σλαβιάνσκ – Κραματόρσκ, αφού έχει εκπαιδευτεί από Αμερικανούς στην άμυνα.

Ωστόσο, πιστεύει ότι αυτή η γραμμή θα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας του Ουκρανικού στρατού.

Εξηγώντας την γνώμη του τόνισε ότι, μετά την κατάληψη αυτών των περιοχών από τις Ρωσικές στρατιωτικές ομάδες, οι Ουκρανικές δυνάμεις  θα αναγκαστούν  να βγούν στην δασική στέπα, όπου δεν υπάρχουν πολεοδομικές αναπτύξεις που να επιτρέπουν να αποκτήσουν ερείσματα.

Με βάση αυτό ο Ρώσος ειδικός επεσήμανε, την σημασία της πρώιμης κατάληψης αυτών των δύο πόλεων από τον Ρωσικό στρατό.

Αναλύοντας την περαιτέρω πορεία του SVO, ο εμπειρογνώμονας πρότεινε ότι μετά την απελευθέρωση του Ντονμπάς από τους Ουκρανούς νεοναζί, θα παρέμειναν δύο σημαντικές κατευθύνσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας, το Νικολάεφ και το Χάρκοβο.

Ωστόσο σύμφωνα με τον  Podberezkin, δεν έχει νόημα να εισβάλει σε αυτούς τους οικισμούς καθώς η Οδησσός και το Νικολάεφ, παρακάμπτονται εύκολα από τον Βορρά όπου τον υπερασπίζονται μικρές και κακώς εκπαιδευμένες ομάδες του Ουκρανικού στρατού, πιστεύοντας  πως η επίθεση σε αυτήν την κατεύθυνση θα εξελιχθεί πολύ πιο γρήγορα.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...